Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024

Λ. Βασιλειάδης: Συνάντηση για την ενίσχυση των εξαγωγών αγροτικών και άλλων προϊόντων της Πέλλας


Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης συναντήθηκε σήμερα με την Γενική Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών κα Μ. Μυρογιάννη για να συζητήσουν πάνω σε διαδικασίες και δυνατότητες για την ενίσχυση των εξαγωγών τοπικών προϊόντων από επιχειρήσεις και ομάδες παραγωγών της Πέλλας.

Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής συζήτησε με την Γενική Γραμματέα για τις δυνατότητες ανάπτυξης της εξωστρέφειας των τοπικών επιχειρήσεων και τις ομάδες παραγωγών, καθώς και τρόπους που θα μπορούσαν να ενισχύσουν τις εμπορικές σχέσεις τους στο εξωτερικό με την βοήθεια του Υπουργείου στο πλαίσιο των Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων. Η κα Μυρογιάννη ενημέρωσε τον Λάκη Βασιλειάδη πάνω σε λεπτομέρειες του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Εξωστρέφειας καθώς και για την δράση Enterprise Greece και πως αυτά μπορούν να συμβάλλουν στην ενίσχυση των εξαγωγικών σχέσεων και την ανάπτυξη διεθνών εμπορικών σχέσεων σε νέες αγορές του εξωτερικού.

Τέλος, ο Βουλευτής μετέφερε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν το τελευταίο διάστημα τοπικοί παραγωγοί μήλων στις εξαγωγικές σχέσεις με την Αίγυπτο λόγω των εκεί επιβεβλημένων capital controls και ποιες ενέργειες θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους εξαγωγείς.

Μετά την συνάντηση ο Λάκης Βασιλειάδης δήλωσε:

«Η ανάπτυξη Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων αποτελεί αναμφίβολα πυλώνα της ελληνική οικονομίας και ανάπτυξης και η αύξηση των εξαγωγών βασικό ζητούμενο της στρατηγικής εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων. Θεωρώ πως η ενίσχυση και η ενδυνάμωση των τοπικών προϊόντων, των ομάδων παραγωγών και επιχειρήσεων μέσω των κατάλληλων επαφών και της τεχνογνωσίας στις διεθνείς εμπορικές σχέσεις μέσω του υπουργείου, μπορεί να συμβάλλει ενεργά στην τοπική ανάπτυξη και εξωστρέφεια. Η Πέλλα είναι μια περιοχή με πλούσια παραγωγή και με ήδη μεγάλη εξαγωγική δράση. Μπορούμε όμως με τις κατάλληλες και στοχευμένες ενέργειες να πετύχουμε ακόμα καλύτερους όρους για τις τοπικές επιχειρήσεις και να βρούμε νέες αγορές που ενδιαφέρονται για καθαρά και υγιεινά ελληνικά προϊόντα».

2 σχόλια:

  1. Η αγροτιά σβήνει. Τη σβήνουν δηλ γιατί η κοπριά των ζώων μολύνει το περιβάλλον. Και δε μολύνει το περιβάλλον η κοπριά όλων όσων το σκέφτηκαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαθεση αγροτικων προιοντων μεσω γραφειων μανατζερ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News