Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024

Ιερά Σύνοδος: Ομόφωνο «όχι» για τον γάμο και την τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών - Επιστολή σε Βουλευτές και κείμενο για τους πιστούς


Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η μαραθώνια συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου που είχε ως μοναδικό θέμα το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, στο οποίο η σύνοδος είπε ένα καθαρό «όχι». Το από άμβωνος κήρυγμα θα πραγματοποιηθεί στους ναούς στις 4 Φεβρουαρίου.

Η τριμελής επιτροπή που συστάθηκε για τη σύνταξη του κειμένου που δόθηκε στη δημοσιότητα αποτελείται από τους μητροπολίτες Ναυπάκτου, Φθιώτιδας και Κομοτηνής.

Εισηγητής για το θέμα στη Σύνοδο ήταν ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Νικόλας, ενώ ήταν τέτοια η συμμετοχή των μητροπολιτών, που η συνεδρίαση αποδείχθηκε μαραθώνια, καθώς ξεκίνησε στις 09:00 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 14:30 το μεσημέρι.

Στην εισήγηση του ο μητροπολίτης χαρακτηρίζει την ομοφυλοφιλία «εκτροπή από το νόμο του θεού», ενώ αναφέρει ότι θα σταλεί επιστολή προς τους βουλευτές. Μια ακόμα επιστολή θα συνταχθεί ώστε να διαβαστεί στους πιστούς σε όλους τους ναούς της χώρας στις 4 Φεβρουαρίου.

Η Ιερά Σύνοδος εξουσιοδότησε τους Μητροπολίτες να προχωρήσουν σε πρωτοβουλίες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών της περιφέρειάς τους, όχι όμως και για «λαοσυνάξεις» που κάποιοι εξ αυτών πρότειναν.

Δείτε εδώ την εισήγηση.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση αναφέρεται:

- Προφανώς η Πολιτεία νομοθετεί, αλλά αυτή η παράμετρος ούτε στερεί την ελευθερία του λόγου από την Εκκλησία ούτε απαλλάσσει την Εκκλησία από το καθήκον ενημέρωσης του πιστού λαού ούτε μπορεί να της υποδείξει σε τι συνίσταται η αμαρτία. Η Εκκλησία δεν νομοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για τους νόμους. Αν σιωπήσει, όμως, φέρει βαρύτατη ευθύνη και αυτοκαταργείται

- Από το 2015 το σύμφωνο συμβίωσης παρέχει σε ζευγάρια του ιδίου φύλου όλα τα δικαιώματα και τις δυνατότητες του γάμου με κύρια εξαίρεση τη δυνατότητα απόκτησης παιδιών με υιοθεσία ή παρένθετη κύηση. Το σύνθημα της «ισότητας στον γάμο» αποβλέπει σε ένα στόχο, στην απόκτηση παιδιών από «ομόφυλα ζευγάρια».

- Ανακοινώθηκε ότι θα επιτρέπεται ο «ομόφυλος γάμος» και η «ομόφυλη γονεϊκότητα» μέσω υιοθεσίας και (με διάφορες διόδους) μέσω παρένθετης κύησης. Οι εμπνευστές του νομοσχεδίου και οι συνευδοκούντες σε αυτό προωθούν την κατάργηση της πατρότητας και της μητρότητας και τη μετατροπή τους σε ουδέτερη γονεϊκότητα, την εξαφάνιση των ρόλων των δύο φύλων μέσα στην οικογένεια και θέτουν πάνω από τα συμφέροντα των μελλοντικών παιδιών τις σεξουαλικές επιλογές των ομοφυλόφιλων ενηλίκων. Με βάση το νομοσχέδιο, ομοφυλόφιλοι μονογονείς θα μπορούν να επιβάλουν στο παιδί τους τον σύντροφό τους ως «πατέρα 2» ή ως «μητέρα 2».

- Η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία καταδικάζει μελλοντικά παιδιά να μεγαλώσουν χωρίς πατέρα ή μητέρα σε ένα περιβάλλον σύγχυσης των γονεϊκών ρόλων. Η μονογονεϊκή οικογένεια είναι διαφορετική περίπτωση. Προκαλεί στέρηση του ενός γονέα, αλλά όχι σύγχυση των ρόλων των γονέων. Αντίθετα, η ομοφυλοφιλική συμβίωση προξενεί και τα δύο. Επιπλέον, τα παιδιά αυτά συχνά δεν θα έχουν δυνατότητα γνωριμίας με τον άλλο βιολογικό γονέα τους. Δεν θα έχουν επίσης το προσωπικό βίωμα της παρουσίας του άλλου φύλου (αντίθετου των «ομόφυλων γονέων» τους) μέσα σε μία ετερόφυλη σχέση. Τα παιδιά με πατέρες 1 και 2 ή με μητέρες 1 και 2 (ή και παραπάνω) θα είναι τα θύματα ενός αφύσικου μηχανισμού τεκνοθεσιών.

2 σχόλια:

  1. Δεν πειράζει θα το πιείτε και αυτό το πικρό ποτήρι, όλα συνιθιζοντε γεροντες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ποτήρι θα το πιεις εσύ άσκεφτε κι επιπόλαιε που έχεις μπερδέψει το πέος με το αιδοίο. Κακό που θα πάθουν οι παπάδες. Η κοινωνία μας θα πάθει με τις άκαρπες συκιές που φυτρώνουν
    [Σταύρο να το δημοσιεύσεις]

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News