Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024

Μνημόσυνο για τους επτά κατοίκους Μεσημερίου και Φλαμουριάς που δολοφονήθηκαν σε ενέδρα Βούλγαρων Κομιτατζήδων


Σας προσκαλούμε στο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των επτά κατοίκων Μεσημερίου και Φλαμουριάς, οι οποίοι δολοφονήθηκαν σε ενέδρα Βούλγαρων Κομιτατζήδων, λίγο έξω από το χωριό, στις 2 Φεβρουαρίου του 1905.

Θα τελεσθεί την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024 στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων της τοπικής Κοινότητας Μεσημερίου Έδεσσας.

Το μνημόσυνο συνδιοργανώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, ο Δήμος Έδεσσας, η Τοπική κοινότητα Μεσημερίου και ο Σύλλογος Απογόνων Μακεδονομάχων Εδέσσης Αλμωπίας.

Μετά το μνημόσυνο, εντός της Εκκλησίας, την καθιερωμένη ομιλία θα κάνει ο Γεώργιος Γιώρας, πρώην πρόεδρος της κοινότητας Μεσημερίου και μέλος του Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων Εδέσσης Αλμωπίας.

Θα ακολουθήσει τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στον αύλειο χώρο της Εκκλησίας όπου βρίσκεται η προτομή του Ιερέα Παπαστογιάννη, ο οποίος ήταν ένας από τους άνανδρα δολοφονημένους.

Τον καθιερωμένο καφέ θα προσφέρουν οι απόγονοι των θυμάτων και οι κάτοικοι του Μεσημερίου, σε αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Μεσημερίου.

Στις 11:45 θα γίνει η εκκίνηση του αγώνα δρόμου «Μνήμης Μακεδονομάχων Μεσημερίου».

Ο Πρόεδρος

Δημήτριος Γιουματζίδης

Η Γραμματέας

Μαρία Στόικου 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News