Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023

Αριδαία: Ακατάλληλο το κτίριο του Διοικητηρίου - Κλείνει ο χώρος, καμία επίσημη ενημέρωση από τον Δήμο Αλμωπίας (ΦΩΤΟ)


Στο κλείσιμο του χώρου πέριξ του Διοικητηρίου της Αριδαίας, προχωρούν οι υπηρεσίες του Δήμου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές, μετά από ενέργειες που πραγματοποίησε η Τεχνική Τπηρεσία του Δήμου Αλμωπίας, διαπιστώθηκε πως το κτήριο του Διοικητηρίου είναι ακατάλληλο και επικίνδυνο και πρέπει για λόγους ασφαλείας να κατεδαφιστεί.

Έτσι, θα απαγορευτεί και η στάθμευση οχημάτων, γι' αυτό το σκοπό προχωρά και η τοποθέτηση σταθερής περίφραξης που θα εμποδίζει την είσοδο στο σημείο. Θα είναι χρήσιμο να υπάρξει μια επίσημη ενημέρωση από την απερχόμενη Δημοτική Αρχή η οποία διαχειρίζεται το θέμα που έχει προκύψει, καθώς έως αυτή την ώρα δεν υπάρξει κάποια σχετική ανακοίνωση.




Μετά και από αυτή την εξέλιξη, έχει ενδιφέρον να διαβάσετε ανάρτηση του Αρχιτέκτονα Μηχανικού Σταύρου Κοφτερού, η οποία είχε δημοσιευθεί σε ανύποπτο χρόνο, τον περασμένο Απρίλιο:

Διοικητήριο ή αλλιώς Άσπρη Αποθήκη

Ένα κουφάρι που έγινε συνήθεια μέσα στην καθημερινότητα.

Για το Διοικητήριο στο κέντρο της πόλης και δίπλα στο 1ο Γυμνάσιο έχουν ειπωθεί πολλά. Κτίριο τριώροφο με ημιυπόγειο, ηλικίας που προσεγγίζει τον αιώνα και σε κατάσταση κουφαριού τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες.

Με το σεισμό του 1990 το κτίριο υπέστη σοβαρές ζημίες (επισυνάπτονται ενδεικτικές φωτογραφίες) και δεδομένης της παλαιότητας του κατά την προσωπική μου άποψη το καθιστούν επικίνδυνο ακόμη και για την υφιστάμενη αξιοποίηση του περιβάλλοντος χώρου σαν χώρο στάθμευσης.

Τονίζω με κάθε υπευθυνότητα ότι ο χώρος πρέπει να καταστεί άμεσα μη προσβάσιμος όχι μόνο από τους μαθητές του όμορου Γυμνασίου, τους διερχόμενους πολίτες αλλά και για τα αυτοκίνητα που σταθμεύουν σε επαφή με το κτίριο.

Η ιδιοκτησία ανήκει στο Δήμο Αλμωπίας και προφανώς και οι ευθύνες για οποιαδήποτε κακιά στιγμή θα καταλογιστούν στους κατά το νόμο αρμόδιους.

Πρέπει να σταματήσει απ’ όλους η αδιαφορία, η ανευθυνότητα και ο στρουθοκαμηλισμός.

Να προχωρήσει η Δημοτική Αρχή σε μελέτη από την οποία θα κριθεί αν είναι συμφέρουσα ή όχι η επισκευή του κτιρίου και να πάρει αποφάσεις. Μέχρι τότε ας προστατεύσει τους πολίτες όπως έχει υποχρέωση να κάνει.





 

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News