Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023

Δ. Σταμενίτης: «Κίνητρα στους παραγωγούς για αξιοποίηση νέων τεχνολογιών και υιοθέτηση νέων μεθόδων παραγωγής»


Στην Ημερίδα με τίτλο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός, προς μία Βιώσιμη Γεωργία» που διοργάνωσε η farmB σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Τορίνο σήμερα, 27 Οκτωβρίου 2023, στη Λάρισα, παραβρέθηκε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης.

Στις εργασίες της ημερίδας, τις οποίες χαιρέτισε με βιντεοσκοπημένο μήνυμα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, ο ΥφΑΑΤ κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του στάθηκε στην ιδιαίτερη έμφαση που δίνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στον εκσυγχρονισμό συνολικά του πρωτογενούς τομέα και στην εναρμόνιση αυτού με τα νέα δεδομένα, που δημιουργεί κυρίως η κλιματική κρίση.

Δεδομένου ότι η διάδοση της έξυπνης γεωργίας και ειδικότερα της γεωργίας ακριβείας, είναι μια πολύπλοκη, διαδραστική διαδικασία που απαιτεί προσπάθειες σε πολλά επίπεδα, ο Διονύσης Σταμενίτης αναφέρθηκε στα κίνητρα που δίνει το ΥΠΑΑΤ μέσω των προγραμμάτων που υλοποιεί, προκειμένου οι παραγωγοί να κατευθυνθούν προς τις νέες τεχνολογίες και στην υιοθέτηση μεθόδων παραγωγής.

Ειδικότερα, ο ΥφΑΑΤ αναφέρθηκε στο παράδειγμα των σχεδίων βελτίωσης, τα οποία αφορούν τον εκσυγχρονισμό των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και στο πλαίσιο των οποίων είναι επιλέξιμο το σύνολο των επενδύσεων που συμβάλουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό της γεωργίας.

Επιπρόσθετα, ο Υφυπουργός κ. Σταμενίτης μίλησε και για το Μέτρο 16, το οποίο εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, και έχει σκοπό την προώθηση της συνεργασίας φορέων που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα για την εισαγωγή στην γεωργική εκμετάλλευση καινοτόμων επενδύσεων και επενδύσεων ψηφιακού μετασχηματισμού.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του ο Υφυπουργός Διονύσης Σταμενίτης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην προσπάθεια της spin-off εταιρείας «farm-b», η οποία, όπως τόνισε, μέσω της καινοτόμου ψηφιακής πλατφόρμας δίνει ολιστικές λύσεις στη χρήση νέων τεχνολογιών και καινοτόμων πρακτικών στη γεωργία.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News