Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023

Η Δώρα Αυγέρη έβαλε "φίμωτρο" σε δημοσιογράφους: Απαγόρευσε να της κάνουν ερωτήσεις - Ζήτησε συγγνώμη ο Γιώργος Παπαδάκης (ΒΙΝΤΕΟ)


Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, που ήταν καλεσμένη στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη (ΑΝΤ1), το πρωί της Πέμπτης, μαζί με τους δημοσιογράφους Ανδρέα Παπαδόπουλο και Κάτια Μακρή.

Και αυτό γιατί η πρώην δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 και νυν εκπρόσωπος κόμματος απαγόρευσε στους άλλοτε συναδέλφους να της κάνουν ερωτήσεις. Ερωτήσεις στην κ. Αυγέρη απηύθυνε μόνο ο παρουσιαστής της εκπομπής, όπως δήλωσε μετά ο Γιώργος Παπαδάκης.

Αφού ολοκληρώθηκε η συνέντευξη, ο Γιώργος Παπαδάκης ζήτησε συγγνώμη από τον Ανδρέα Παπαδόπουλο και την Κάτια Μακρή, τονίζοντας πως "αν γινόταν κάτι διαφορετικό η κ. Αυγέρη μπορεί και να αποχωρούσε".

"Είχαμε προηγουμένως την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Δώρα Αυγέρη. Απολογούμαι. Δεν ήταν απολύτως δεοντολογικό να μην έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ερωτήσεις. Ανεξαρτήτως αν είχε γίνει συνεννόηση με τον αρχισυντάκτη ή όχι να μην παρέμβει κανείς άλλος. Αν γινόταν κάτι διαφορετικό η κυρία Αυγέρη μπορεί και να αποχωρούσε. Εγώ θέλω να ζητήσω συγγνώμη από την Κάτια και τον Ανδρέα", είπε συγκεκριμένα ο Γιώργος Παπαδάκης.

Η Κάτια Μακρή είπε: "Eγώ κάθισα ήσυχη γιατί σέβομαι εσένα Γιώργο. Η κ. Αυγέρη θα έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη, ως παλιά συνάδερφος". "Να πω και εμένα με ενόχλησε αυτή η στάση", είπε ο Γιώργος Παπαδάκης.

Δείτε το απόσπασμα:

.  

Τι απάντησε για τη δημοσκόπηση

Κληθείσα να σχολιάσει τη δημοσκόπηση της GPO και τα ευρήματα για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η κ. Αυγέρη σημείωσε: "δεν αγιοποιώ ούτε δαιμονοποιώ τις δημοσκοπήσεις, είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για να βγάζουμε συμπεράσματα". "Είναι προφανές ότι μέσα σε μια περίοδο κρίσης, οι πολίτες και κυρίως ο κόσμος που σκέφτεται να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ ή συμμετείχε στη διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου, εμπιστεύεται το Στέφανο Κασσελάκη. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, περίπου το 80% όσων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, λένε ότι η νέα ηγεσία του κόμματος κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση", ανέφερε η Δώρα Αυγέρη.

"Την ίδια στιγμή, ο κόσμος τηρεί μια στάση αναμονής γιατί ακριβώς περιμένει να ξεδιπλωθεί η αλλαγή στο κόμμα, η οποία αναβάλλεται εξαιτίας όλου αυτού του κύκλου εσωστρέφειας που έχει ανοίξει από την πρώτη στιγμή εκλογής του νέου προέδρου αλλά και πολύ πιο πριν", υπογράμμισε.

Όσον αφορά τα περί διαγραφών στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επανέλαβε: "ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν προχώρησε σε διαγραφές". "Προχώρησε σε μια δήλωση για να εκφράσει την πολιτική του απαρέσκεια και καταδίκη για συγκεκριμένη συμπεριφορά, που υπερέβη κατά πολύ τις κόκκινες γραμμές και της καλοπροαίρετης και της κακοπροαίρετης κριτικής. Και παρέπεμψε –έχει το δικαίωμα να το κάνει- στα αρμόδια καταστατικά όργανα του κόμματος για να επιληφθούν επί του θέματος", εξήγησε η Δώρα Αυγέρη. "Υπάρχει μια διαδικασία που έχει ξεκινήσει. Σεβόμαστε απόλυτα τα όργανα του κόμματος και τις αποφάσεις τους", πρόσθεσε.

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News