Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023

Στα σκαριά έκτακτο επίδομα 250 ευρώ τα Χριστούγεννα - Ποιοι θα το λάβουν


Έκτακτο δώρο Χριστουγέννων, αναμένεται να επαναφέρει η κυβέρνηση για ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων στο τέλος του έτους. Το έκτακτο επίδομα των 250 ευρώ είχαν λάβει πέρσι πριν από τα Χριστούγεννα περίπου ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι, 174.000 δικαιούχοι αναπηρικού επιδόματος του ΟΠΕΚΑ, καθώς και 36.000 ανασφάλιστοι υπερήλικες.

«Η τελευταία επιταγή ακρίβειας ήταν ένα εφάπαξ επίδομα ύψους 250 ευρώ, το οποίο δόθηκε πέρσι τα Χριστούγεννα. Στις ομάδες δικαιούχων για τα 250 ευρώ ανήκαν άνεργοι, ασφαλισμένοι στον ΕΦΚΑ και στον ΟΠΕΚΑ» είπε η φοροτεχνικός Φιλοθέη Μακριδάκη που μίλησε στο Newsbeast.

Συγκεκριμένα τα ποσά έλαβαν:

- μακροχρόνια άνεργοι από 12 έως 24 μήνες – στη βάση του μοντέλου που εφαρμόστηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας – που δεν είναι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος

- ευάλωτοι συνταξιούχοι με σύνταξη μέχρι 800 ευρώ

- ανασφάλιστοι υπερήλικες

- Δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος που έλαβαν διπλή δόση τον Δεκέμβριο

Συνταξιούχοι

«Δώρο Χριστουγέννων θα λάβουν περίπου 750.000 συνταξιούχους οι οποίοι δεν θα λάβουν αύξηση στις συντάξεις τους λόγω προσωπικής διαφοράς» διευκρίνισε η φοροτεχνικός και αναφέρθηκε στις προϋποθέσεις:

Οι προϋποθέσεις:

- Άθροισμα συντάξεων να μην ξεπερνά τα 1.600 ευρώ

- Να είναι θετική η προσωπική διαφορά, μεγαλύτερη των 10 ευρώ

Πρόσφατα διέρρευσε ότι η πληρωμή θα γίνει -το αργότερο- μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι στον πρώτο γύρο πληρωμών που έγιναν τον Μάρτιο του 2023, τα ποσά κυμαίνονταν μεταξύ 200 και 300 ευρώ. «Οι αποφάσεις θα ληφθούν εντός του Νοεμβρίου πριν από την κατάθεση του τελικού σχεδίου του προϋπολογισμού στη Βουλή στις 21 Νοεμβρίου» σημείωσε η κα Μακριδάκη.

Η φοροτεχνικός αναφέρθηκε και στην διαδικασία της καταβολής της οικονομικής ενίσχυσης:

- Οι δυνητικά δικαιούχοι εισέρχονται στην πλατφόρμα με τους κωδικούς TaxisNet.

- Καταχωρούν ή επικαιροποιούν τα στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) για την καταβολή της ενίσχυσης, καθώς και την οικογενειακή κατάσταση

Η ΔΥΠΑ ελέγχει την πλήρωση των προϋποθέσεων μέσω διασταύρωσης με τα στοιχεία αρμόδιων φορέων (ΑΑΔΕ, ΗΔΙΚΑ, ΓΓΠΣΔΔ). «Η καταβολή της ενίσχυσης γίνεται αυτόματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων, οι οποίοι πιστώνονται εντός 3 εργάσιμων ημερών» κατέληξε η κα Μακριδάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News