Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023

Έρχονται τα Τέλη Κυκλοφορίας 2024 - Τι θα πληρώσετε


Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για την ανάρτηση των Τελών Κυκλοφορίας 2024 τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες του Carandmotor.gr αναμένεται να αναρτηθούν στο πρώτο 15νθήμερο του Νοεμβρίου και δεν θα έχουν αλλαγές οπότε και οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα καταβάλλουν τα ίδια ποσά με πέρυσι εξαιτίας της οικονομικής και ενεργειακής κρίσης.

Η προθεσμία εξόφλησης των Τελών Κυκλοφορίας 2024 θα είναι η 31η Δεκεμβρίου 2023 ωστόσο επειδή η συγκεκριμένη ημέρα είναι Κυριακή είναι πολύ πιθανό η τελευταία ημέρα εξόφλησής τους να είναι η Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023. Ο λόγος εστιάζεται στο γεγονός ότι οι ηλεκτρονικές συναλλαγές που πραγματοποιούνται το Σαββατοκύριακο εκτελούνται την Δευτέρα οπότε εγκυμονεί ο κίνδυνος επιβολής προστίμου ενώ παράλληλα όσοι επιλέξουν να εξοφλήσουν τα Τέλη Κυκλοφορίας σε κάποιο γκισέ τράπεζας ή άλλης υπηρεσίας η Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου θα είναι η ημερομηνία εκπνοής. Πάντως να υπενθυμίσουμε πως πέρυσι αλλά και πρόπερσι το υπουργείο Οικονομικών έδωσε δίμηνη παράταση στην εξόφληση των Τελών Κυκλοφορίας για να μπορέσουν να τα εξοφλήσουν πιο εύκολα οι ιδιοκτήτες οχημάτων αλλά αν συμβεί κάτι παρόμοι και φέτος θα ανακοινωθεί λίγες ημέρες πριν την εκπνοή εξόφλησής τους.

Να υπενθυμίσουμε πως σε περίπτωση που κάποιος κάτοχος οχήματος δεν εξοφλήσει τα Τέλη Κυκλοφορίας έως την ημερομηνία εκπνοής εξόφλησής τους τότε αυτομάτως θα του πιστωθεί το διπλάσιο ποσό των Τελών Κυκλοφορίας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Taxisnet.

Αν πάλι θεωρήσει κανείς ότι μπορεί να θέσει σε ακινησία το όχημά του μη καταβάλλοντας τα Τέλη Κυκλοφορίας και να το κυκλοφορεί παράνομα τότε καλό θα ήταν να αντιληφθεί ότι πέραν των διπλάσιων Τελών Κυκλοφορίας θα αναγκαστεί να πληρώσει και πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ!

Ο μόνος τρόπος για να γλιτώσει κανείς από την εξόφληση των Τελών Κυκλοφορίας είναι να καταθέσει τις πινακίδες του οχήματός του ηλεκτρονικά και να αναμένει την ευνοϊκή ρύθμιση που αφορά στην άρση ακινησίας με την καταβολή αναλογικών Τελών Κυκλοφορίας. Μέχρι όμως να ανακοινωθεί η σχετική νομοθετική ρύθμιση τα μειωμένα Τέλη Κυκλοφορίας σε περίπτωση άρσης ακινησίας απλά δεν ισχύουν.

Τέλη Κυκλοφορίας «πέντε ταχυτήτων»

Διαφορετικά Τέλη Κυκλοφορίας θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων το 2024 καθώς το κόστος τους υπολογίζεται σύμφωνα με την πρώτη άδεια κυκλοφορίας τους, τον κυβισμό του κινητήρα αλλά και τις εκπομπές CO2. Συνολικά υπάρχουν πέντε κατηγορίες Τελών Κυκλοφορίας.

Όσα αυτοκίνητα είχαν ταξινομηθεί στην Ελλάδα έως 31 Οκτωβρίου 2010 θα καταβάλουν Τέλη Κυκλοφορίας με βάση τον κυβισμό τους.

Για τα οχήματα που κυκλοφόρησαν μετά την 1η Νοεμβρίου 2010 η πληρωμή γίνεται με βάση τις εκπομπές CO2 που αναγράφονται στην άδεια κυκλοφορίας, ενώ όσα καταγράφουν τις χαμηλότερες τιμές απαλλάσσονται πλήρως -κάτω από 90 ή 122 g/km, αναλόγως χρονολογίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News