Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023

Ποιος είναι ο Στάθης Φουντουκίδης - Από Πρώτος Επιλαχών της ΝΔ στις βουλευτικές εκλογές του 2019, νέος Δήμαρχος Πέλλας


Τι αναφέρει στο βιογραφικό του ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Πέλλας Στάθης Φουντουκίδης:

Γεννήθηκα στις 9 Νοεμβρίου του 1976 στην Θεσσαλονίκη. Την χρονιά εκείνη, ο Steve Jobs και ο Steve Wosniak ιδρύουν την Apple από το γκαράζ του πατρικού του Jobs, ενώ μόλις δύο μήνες μετά, το Bohemian Rhapsody των Queen γίνεται χρυσό! Στην Ελλάδα διανύαμε την δεύτερη χρονιά της μεταπολίτευσης, η οποία ακολούθησε την πτώση της Χούντας το 1974.

Από το 1977 η οικογένειά μου μετακόμισε στα Γιαννιτσά. Φοίτησα στο 7ο Δημοτικό, στο 3ο Γυμνάσιο και το 1ο ΓΕΛ Γιαννιτσών και ακόμα με κατακλύζουν συναισθήματα νοσταλγίας κάθε φορά που περνάω έξω από τα κτήρια των σχολείων, όπου πέρασα τα παιδικά μου χρόνια και δημιούργησα φιλίες και σχέσεις ζωής.


Σπούδασα στη Νομική σχολή του ΑΠΘ και ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές σπουδές μου στο Δημόσιο Δίκαιο, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Παρ’ όλα αυτά βέβαια, οφείλω να ομολογήσω ότι δεν είμαι καθόλου λάτρης της γραφειοκρατίας! Οι αχρείαστες διαδικασίες και τα «πρωτόκολλα» με κουράζουν αφάνταστα σε περιπτώσεις που δεν είναι απαραίτητο να υπάρχουν. Πάντα πίστευα ότι ο ρόλος των δημόσιων φορέων, σε συνδυασμό πάντα με την τεχνολογία, είναι να διευκολύνουν την καθημερινότητα των ανθρώπων και όχι να την περιπλέκουν.

Ο νόμος και η υπεράσπιση του δικαίου ήταν έννοιες που μου κίνησαν το ενδιαφέρον σε μικρή ηλικία και για αυτό ακολούθησα με πάθος το επάγγελμά μου. Το 2002εργάστηκα ως ασκούμενος δικηγόρος στην Αθήνα και από τον Μάιο του 2004 διατηρώ το δικηγορικό μου γραφείο στο κέντρο των Γιαννιτσών. Ως «μαχόμενος»δικηγόρος πλέον 20 περίπου χρόνια, έχω εκπροσωπήσειπολίτες και μικρές η μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε αστικές, ποινικές και διοικητικές δίκες, ενώ έχω χειριστεί υποθέσεις εμπορικών επιχειρήσεων. Αυτό που μου δίδαξε το επάγγελμά μου είναι ότι για να μπορέσεις να υπερασπιστείς το δίκαιο κάποιου, δεν αρκεί μόνο να γνωρίζεις καλά τους νόμους, αλλά εξίσου σημαντικάείναι η ενσυναίσθηση και το να μπεις στην θέση του ώστε να καταλάβεις τις ανάγκες του και εν τέλει να λύσεις το πρόβλημά του.

Υπάρχουν δύο πράγματα που απεχθάνομαι περισσότερο από την γραφειοκρατία:

Το πρώτο είναι η ενδοοικογενειακή βία:

Έχοντας υπάρξει συνήγορος υπεράσπισης θυμάτωνενδοοικογενειακής βίας, έχοντας ακούσει τις ιστορίες τους, έχοντας βιώσει το προσωπικό τους δράμα, κατάλαβα ότι δεν υπάρχει κάτι χειρότερο από το να μην νιώθεις ασφαλής μέσα στο ίδιο σου το σπίτι. Για τον λόγο αυτό αποφάσισα να προσφέρω την στήριξή μου καιτις υπηρεσίες μου ως ιδρυτικό μέλος και νομικός σύμβουλος στον σύλλογο κατά της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας «ΑΜΕΛΙΑ», που εδρεύει στα Γιαννιτσά και είμαι υπερήφανος για το έργο του στην πόλη των Γιαννιτσών και όχι μόνο.

Το δεύτερο είναι η διαφθορά:

Θεωρώ την ίση και δίκαιη συμμετοχή και συμβολή όλων των μελών της κοινωνίας ως θεμελιώδες συστατικό για την κοινωνική συνοχή και την υγιή λειτουργία των δημοκρατικών διαδικασιών. Η διαφθορά όχι μόνο προκαλεί οικονομική ανισότητα, αλλά καλλιεργεί και το αίσθημα ανισοκατανομής της δικαιοσύνης, κάτι το οποίο είναι τοξικό για μια κοινωνία και οδηγεί σε περισσότερη διαφθορά και απαξίωση των θεσμών του κράτους. Πιστεύω στις ενεργές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση φαινομένων διαφθοράς και συνέβαλα σε αυτό ως εκπρόσωπος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων στην Επιτροπή για την Καταπολέμηση του Μαύρου Χρήματος.

Το 2018, ως Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών, προσπάθησα να αναβαθμίσω και να εκσυγχρονίσω τον Σύλλογο μέσα από κάποιες πρωτοβουλίες-τομές, όπως η ίδρυση του Ινστιτούτου Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Γιαννιτσών, η χρήση της τεχνολογίας για την βελτίωση των υπηρεσιών του Συλλόγου και την διευκόλυνση του έργου των Δικηγόρων. Επίσης, εκλέχθηκα στην Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας, όργανο στο οποίο πρώτη φορά εκλέγεται Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών.

Αν ρωτήσεις κάποιον που με ξέρει τι άνθρωπος είμαι στην καθημερινότητά μου, πιθανότατα θα σου απαντήσει τα εξής:

Ένας άνθρωπος που εκτιμάει την καλή παρέα και είναι πάντα κοντά σε φίλους, οικογένεια και σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Οραματιστής, με πάθος για αλλαγές και ισχυρές πεποιθήσεις. Αν και συνήθως απασχολημένος, βρίσκει πάντα χρόνο για τηνSuperLeague και ποτέ δεν το παρακάνει με την μπύρα!

Πρώτος Επιλαχών στο Νομό Πέλλας στις Βουλευτικές Εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019

- Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω με δεκαοκτώ χρόνια μάχιμης δικηγορίας σε όλη την Ελλάδα,με έδρα τα Γιαννιτσά του Νομού Πέλλας(2004-σήμερα)

- Πρόεδρος Του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών (1-1-2018 εώς τέλη Ιουνίου 2019,παραιτήθηκα για να μετέχω στις Εθνικές Εκλογές)

- Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, στην οποία πρώτη φορά μετείχε Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών (1-1-2018 εώς τέλη Ιουνίου 2019)

- Εκπρόσωπος Της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων στην Επιτροπή Δικηγόρων για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες

- Ιδρυτής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Γιαννιτσών(1-1-2018 εώς τέλη Ιουνίου 2019)

- Πιστοποιημένος Data Protection Officer (DPO) και εκπαιδευτής, με εμπειρία στις συμορφώσεις επιχειρήσεων με το νέο Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR)

- Νομικός Σύμβουλος Και Ιδρυτικό Μέλος του Συλλόγου κατά της Ενδοοικογενειακής Βίας "Αμέλια"

- Νομικός Σύμβουλος του "ΑΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ" (Γ’ Εθνική)

- Απόφοιτος Νομικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ)

- Μεταπτυχιακό με ειδίκευση στο Δημόσιο Δίκαιο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών - Άριστη γνώση Αγγλικής,Βουλγάρικης και χρήσης Η/Υ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News