Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023

Νίκος Παρούτογλου: Από το 20% του 2019 στο 45% του 2023 - Τι οδήγησε στη μεγάλη νίκη από την πρώτη Κυριακή


Η εκλογή νέου Δημάρχου και μάλιστα από την πρώτη Κυριακή, είναι το κεντρικό θέμα συζήτησης σε όλη την Αλμωπία. Όλοι συζητούν για τη μεγάλη αυτή επιτυχία του Νίκου Παρούτογλου και της ομάδας του, η οποία κατάφερε να πάει πραγματικά ψηλά εκλογικά, όπως προϊδέαζε και ο τίτλος της.

Ο κ. Παρούτογλου με το σύνθημα «Αλμωπία Ψηλά», κατάφερε και «εκτόξευσε» τις επιδόσεις της αυτοδιοικητικής του παράταξής σε σχέση με το 2019, όταν στον πρώτο γύρο το ποσοστό του ήταν 20,67% (4.101 ψήφοι). Στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου κατάφερε να ξεπεράσει τον διπλάσιο αριθμό ψήφων, καταγράφοντας ποσοστό 45,29% (8.755 ψήφους). Αυτό αποτελεί μια μεγάλη προσωπική επιτυχία.

Στη διάρκεια αυτών των τεσσάρων χρόνων που μεσολάβησαν, ο κ. Παρούτογλου δεν άφησε στην άκρη τον στόχο του, αντίθετα ενέτεινε τις προσπάθειές του και από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να ενισχύσει την ομάδα του με προσθήκες από όλους τους χώρους. Παρότι του ασκήθηκε κριτική για το γεγονός ότι τα πρώτα δύο χρόνια συνεργάστηκε με την απερχόμενη Δημοτική Αρχή του Χρήστου Μπάτση και μάλιστα χωρίς να εξηγήσει τους λόγους ούτε της συνεργασίας ούτε της αποχώρησης, φαίνεται πως αυτό δεν στάθηκε ικανό να ανατρέψει την προσπάθεια που είχε ξεκινήσει.

Έχοντας συστηματική παρουσία μέσα και έξω απ’ το Δημοτικό Συμβούλιο και εκμεταλλευόμενος με τον καλύτερο τρόπο τις παθογένειες της παρούσας Διοίκησης, κατάφερε να συγκροτήσει μια ομάδα που τον οδήγησε στη νίκη. Μάλιστα, το γεγονός ότι δημιούργησε νικηφόρο κλίμα από πολύ νωρίς, οδήγησε στη μεγαλειώδη νίκη από τον πρώτο γύρο, χωρίς να χρειαστεί η δεύτερη Κυριακή.

Ο κ. Παρούτογλου με μεθοδική δουλειά και προσπάθεια, κατάφερε να πείσει την τοπική μας κοινωνία ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις δύσκολες απαιτήσεις του Δημαρχιακού θώκου. Οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει από την 1η Ιανουαρίου που αναλαμβάνει καθήκοντα, είναι πολλές. Άλλωστε, γνωρίζει πολύ καλά, ότι όσο πιο μεγάλες είναι οι προσδοκίες, τόσο πιο μεγάλη είναι και η κριτική. Άρα, είναι δεδομένο πως τον περιμένει ένα δύσκολο έργο και σίγουρα ο δρόμος προς το Δημαρχείο δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα.

Το επόμενο διάστημα, μετά και την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων, θα κληθεί να αποφασίσει για τα πρόσωπα που θα αναλάβουν κομβικούς ρόλους Αντιδημάρχων, Προέδρων Νομικών Προσώπων και Συνεργατών. Μια διαδικασία, κατά την οποία απαιτεί ισορροπίες και σίγουρα είναι δύσκολη για κάθε Δήμαρχο, όπως έχει αποδείξει η πρόσφατη ιστορία του Δήμου μας.

9 σχόλια:

  1. Τον οδήγησε στη μεγάλη νίκη η ανυπαρξία του πρώην δημάρχου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καληνύχτα αλμωπια. 5 χρόνια στασιμότητας μας περιμένουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η χειρότερη δημοτική αρχή σε όλα τα χρόνια της Αριδαίας ήταν ο κ.μπατσης..δεν έχουμε ξανά δει κάτι παρόμοιο..και ευχόμαστε να μην το ξανά δούμε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αλμωπία δεν είναι μόνο το Λουτράκι, αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος όλων των Δημάρχων, για πηγαίνετε καμιά βόλτα προς την αντίθετη κατεύθυνση να δείτε την υποβάθμιση σε όλο το μεγαλείο της!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πόσο σπασμένος ήταν ο κόσμος της Αλμωπιας ώστε με 3 συνδυασμούς να βγάλει αποτέλεσμα από την πρώτη Κυριακή. Δήμαρχε ήσουν πολύ λίγος αλλά να ξέρεις μεγάλη ζημιά σου έκανε η Πολυξένη και ο Κετικιδης. Κορόιδευαν τον κόσμο. Λάθος επιλογές σε πολύ κομβικες θέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. οι συγκυρίες βοήθησαν και δεν θα επαναληφθούν..1)κάκιστη παρουσία μπάτση 2) άθλια ηγετική ομάδα με λογικές άλλων δεκαετιών 3) χωρισμένη δεξιά που όταν το παθαίνει πάντα χάνει ..τα πράματα θα αλλάξουν όμως μιας και πολλοί φθαρμένοι πάνε σπίτι τους πλέον πχ κόγιος ανδρέας, αποστολίδης, βέσκος, γεωργίου, τραιανού, μπίνος δημητράκης, μπάτσης, ζαχαριάδης, μπίνας, νιβουρλής, δόλδης, τσίμας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δόλδης χα...χα...χ.α.....ρε Μπαντάρ θα σκίσω τα ρούχα μου χα...χα...χα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News