Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Θ. Τζάκρη: «Δώστε επιτέλους τις ενισχύσεις deminimis στους αγρότες, ενισχύστε τη ρευστότητα του αγροτικού κόσμου»


Ομιλία της βουλευτή στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση του Νομοσχεδίου για τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ

Κατά την παρέμβασή της στην ολομέλεια της Βουλής όπου συζητήθηκε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το «Ενιαίο ρυθμιστικό πλαίσιο για την οργάνωση και λειτουργία του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού - ΔΗΜΗΤΡΑ, σύσταση και λειτουργία φορέα διαχείρισης Παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας και διατάξεις για την ενίσχυση της αγροτικής ανάπτυξης», η Βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Θεοδώρα Τζάκρη σημείωσε ότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που έχει γραφτεί με προχειρότητα και με χωρίς καμία πρόθεση να λύσει τα προβλήματα τα υφιστάμενα προβλήματα του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού – ΔΗΜΗΤΡΑ αφού μεταξύ άλλων δημιουργεί ένα τεράστιο Οργανισμό με αύξηση των θέσεων ευθύνης, με πολλά Συμβούλια και Επιτροπές, ιδιωτικοποιεί τους ελέγχους και έχοντας μια τελείως θεωρητική προσέγγιση όσον αφορά στην έρευνα.

Σχολίασε αρνητικά την απόφαση του Οργανισμού να μην υλοποιήσει τα δυο εγκεκριμένα προγράμματα προώθησης (για τη φέτα και για βιολογικά προϊόντα) ύψους 4,5 εκ € , πόροι που θα λείψουν από την ελληνική αγορά.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος και αναφερόμενη συγκεκριμένα στην Πέλλα μίλησε για το υψηλό κόστος παραγωγής, την πρωτόγνωρη έλλειψη εργατικού δυναμικού καθώς και το κλείσιμο των αγορών της Ρωσίας, Ουκρανίας, Λευκορωσίας, σημειώνοντας ότι από πλευράς του Υπουργείου δεν υπάρχει καμία συνέπεια σχετικά με τις ανακοινώσεις για τις ενισχύσεις των παραγωγών και ζήτησε από τον Υπουργό να προχωρήσει άμεσα στην καταβολή των ενισχύσεων για όλα τα προϊόντα στους αγρότες.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News