Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

Θ. Τζάκρη για Νομοσχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις: «Ατέλειωτες επιμέρους ρυθμίσεις που καμία σχέση δεν έχουν με τη μέριμνα του προσωπικού»


Από τα 14 δις € που πρόκειται να δαπανηθούν το επόμενο διάστημα σε εξοπλιστικά προγράμματα δεν υπάρχει πουθενά ούτε η μέριμνα του προσωπικού ούτε η ΕΑΒ

Η Βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Θεοδώρα Τζάκρη κατά την παρέμβασή της στην Ολομέλεια της Βουλής για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τη «Μέριμνα υπέρ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, εξορθολογισμός της νομοθεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, οργάνωση της Εθνοφυλακής και άλλες διατάξεις», αναφέρθηκε αρχικά στο μεγάλο σεισμό που έπληξε την Τουρκία επισημαίνοντας την αλλαγή του γεωστρατηγικού τοπίου που θα συμβεί μετά από αυτή τη μεγάλη καταστροφή, την πιθανή επιδείνωση του προσφυγικού καθώς και την ανάγκη του στρατηγικού επαναπροσανατολισμού της γείτονος χώρας.

Αναφορικά με το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας σημείωσε ότι πρόκειται για ένα ακόμη νομοσχέδιο με ατέλειωτες επιμέρους ρυθμίσεις που καμία σχέση δεν έχει με τον τίτλο που φέρει, τη μέριμνα δηλαδή του προσωπικού αφού μεταξύ άλλων, δεν αντιμετωπίζει το πολύ σοβαρό θέμα των ΕΠΟΠ, την αδικία της μισθολογικής κατάταξης των σπουδαστών Στρατιωτικών Σχολών σε σχέση με τις Σχολές των Σωμάτων Ασφαλείας, το ζήτημα που αφορά στη μισθολογική αποκατάσταση των προαχθέντων πριν τρία χρόνια ΕΜΘ, της αποζημίωσης νυκτερινής εργασίας καθώς και τον πρόσφατο αποκλεισμό των Ενόπλων Δυνάμεων από το έκτακτο οικονομικό βοήθημα των 600 € που δόθηκε στα Σώματα Ασφαλείας. Επιπλέον, επιβαρύνει τους εν ενεργεία αξιωματικούς με κρατήσεις για τη σύσταση Ειδικών Λογαριασμών Πρόνοιας στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού και στο Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας ενώ επαναφέρει και τις δυσμενείς ρυθμίσεις για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που έχουν νοσήσει κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.

Κλείνοντας σημείωσε ότι παρά το γεγονός ότι 14 δις € πρόκειται να δαπανηθούν το επόμενο διάστημα σε εξοπλιστικά προγράμματα δεν υπάρχει πουθενά ούτε η μέριμνα προσωπικού ούτε η ΕΑΒ.

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία της κ. Τζάκρη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News