Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

Ψηφοδέλτιο ΝΔ: Ποιοι θα είναι υποψήφιοι στην Πέλλα - Οι «σίγουροι» και το «πρόσωπο κλειδί» που θα αλλάξει τις ισορροπίες


Πόσος χρόνος απομένει ως τις εκλογές κανείς δεν ξέρει με ασφάλεια, οι εκλογικές προετοιμασίες στη ΝΔ, όμως, είναι στο φουλ.

Το κυβερνών κόμμα, μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα έσπευσε να κάνει τρεις νέες προσθήκες που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, με μεσαία στελέχη του κόμματος που θα κατευθυνθούν στις λίστες της Ν.Δ., κάτι που καταδεικνύει και το πρόβλημα που αντιμετωπίζει πλέον το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη.

Στις αρχές της εβδομάδας και συγκεκριμένα την περασμένη Τρίτη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τρία πρώην «πράσινα» στελέχη: τον Σπύρο Καρανικόλα, άλλοτε αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου επί Φώφης Γεννηματά και εκπρόσωπο του Ανδρέα Λοβέρδου στις εσωκομματικές εκλογές, τον Απόστολο Σπυρόπουλο, γιο του μακαρίτη Ροβέρτου Σπυρόπουλου, ο οποίος προ ημερών παραιτήθηκε από το ΠΑΣΟΚ, αλλά και την τέως υπεύθυνη Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ Ελευθερία Φτακλάκη.

Σε επίπεδο Πέλλας, δεδομένες θεωρούνται οι υποψηφιότητες των τριών εν ενεργεία Βουλευτών -Γιώργου Καρασμάνη, Διονύση Σταμενίτη και Λάκη Βασιλειάδη, ενώ για τις άλλες τρεις θέσεις έχουν κυκλοφορήσει αρκετά ονόματα. Εκ νέου υποψήφια αναμένεται να είναι η πολιτευτής Νίκη Ποζίδου.

Δεν ισχύει το ίδιο για τον πολιτευτή Στάθη Φουντουκίδη που ξεκαθάρισε με τον πιο επίσημο τρόπο ότι δεν θα διεκδικήσει μια θέση στη Βουλή των Ελλήλων αλλά θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος Πέλλας. Ούτε και η πολιτευτής Μαρία Ζωγράφου Τσαντάκη έχει εκφράσει ανάλογο ενδιαφέρον να είναι εκ νέου υποψήφια Βουλευτής.

Απομένουν, λοιπόν, όπως όλα δείχνουν, δύο θέσεις.

Πολλά είναι τα σενάρια που ακούγονται εδώ και καιρό για μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Δημάρχου Έδεσσας Δημήτρη Γιάννου. Πληροφορίες αναφέρουν, ότι δέχεται έντονες πιέσεις να συμπεριληφθεί στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο, χωρίς ωστόσο ο ίδιος να έχει ξεκαθαρίσει το παραμικρό σε σχέση με τις προθέσεις του, καθώς μέχρι στιγμής συνεχίζει να είναι προσηλωμένος στο έργο του ως Δήμαρχος της πρωτεύουσας του Νομού. Σε κάθε περίπτωση, μια τέτοια υποψηφιότητα, σύμφωνα με καλά γνωρίζοντες, θα αλλάξει τις ισορροπίες και θα ξεκλειδώσει ένα μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος ιδιαίτερα στην περιοχή της Έδεσσας.

Ένα ακόμα πρόσωπο που φαίνεται πως παίζει δυνατά, είναι αυτό του Διοικητή του Νοσοκομείου Κιλκίς και πρώην Περιφερειακού Συμβούλου Πέλλας Γιάννη Ανδρίτσου.

Χωρίς εκπροσώπηση στο ψηφοδέλτιο, φαίνεται πως θα μείνει για άλλη μια φορά η περιοχή της Αλμωπίας, η οποία όπως στις προηγούμενες εκλογές έτσι και σε αυτές που έρχονται, δεν αναμένεται να αναδείξει κάποιο πρόσωπο που θα πλαισιώσει την προσπάθεια μπαίνοντας στη μάχη του σταυρού.

2 σχόλια:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News