Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

Εκλογές 2023: «Πυρετός» στο Μέγαρο Μαξίμου με ορίζοντα την 9η Απριλίου - Στα 800€ ο κατώτατος μισθός


Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για να προκηρυχθούν οι εκλογές, και οι προετοιμασίες είναι “πυρετώδεις” τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου, όσο και στα επιτελεία της αντιπολίτευσης με… ορίζοντα την 9η Απριλίου (Κυριακή των Βαΐων), όταν και αναμένεται να στηθούν οι κάλπες.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εκπομπής “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου, 6 ή 7 Μαρτίου θα γίνει το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μετά το υπουργικό, η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει δύο έξτρα παροχές στον δρόμο προς τις κάλπες:

– Τον κατώτατο μισθό στα 800€.

– Τη μείωση εισφορών κατά 0,6 για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Στις 10 Μαρτίου 2023 αναμένεται διάλυση Βουλής και προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών για τις 9 Απριλίου.

Στις 19 Απριλίου θα γίνει η ορκωμοσία των νέων βουλευτών, ενώ στις 21 Απριλίου θα γίνει η δεύτερη διάλυση της Βουλής και η προκήρυξη των νέων εκλογών, πιθανόν για τις 21 Μαΐου.

Τη Μεγάλη Δευτέρα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, θα δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον αρχηγό του πρώτου σε σταυρούς κόμματος, ενώ τη Μεγάλη Τρίτη στον αρχηγό του δεύτερου σε σταυρού κόμματος.

Τη Μεγάλη Τετάρτη ή τη Μεγάλη Πέμπτη, η εντολή θα δοθεί στον αρχηγό του τρίτου κόμματος, ενώ τη Μεγάλη Παρασκευή ή το Μεγάλο Σάββατο, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καλέσει όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

Η ορκωμοσία της υπηρεσιακής κυβέρνησης αναμένεται μετά το Πάσχα, ενώ υπηρεσιακός πρωθυπουργός το μεσοδιάστημα των δύο κάλπεων, θα διατελέσει ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννης Σαρμάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News