Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

Γ. Γκλαβάκης: Υποστηρίζω πλήρως την πρόταση του Δ. Μπίνου - Δίνει το έναυσμα για σημαντικές θετικές αλλαγές στον επιχειρηματικό κόσμο της Αριδαίας


Αρχή και προσωπική μου δέσμευση, ως πρόεδρος του Εμπορικού, Βιοτεχνικού και Βιομηχανικού Συλλόγου Αριδαίας είναι να προβαίνω σε ενέργειες και να υλοποιώ δράσεις, που προάγουν τα συμφέροντα των επιχειρήσεων, με δίκαιο και διαφανή τρόπο. Έχω πάντα προτεραιότητα τις ανάγκες και τα οφέλη των επιχειρήσεων του τόπου μας.

Πρόσφατα πληροφορήθηκα για τη δήλωση και πρόταση του πρώην Δημάρχου, κ. Μπίνου αναφορικά με τις αναθέσεις έργων, η οποία θεωρώ ότι δίνει το έναυσμα για σημαντικές θετικές αλλαγές στον επιχειρηματικό κόσμο της Αριδαίας.

Με την ιδιότητα του προέδρου, αλλά και ως επιχειρηματίας της περιοχής, υποστηρίζω πλήρως την πρόταση του κ. Μπίνου. Ο διάλογος είναι πάντα επιθυμητός και απαραίτητος τόσο με την Δημοτική Αρχή, όσο και με οποιοδήποτε άλλο ενδιαφερόμενο μέρος για να προβούμε από κοινού σε ουσιαστικές προτάσεις για τις διαδικασίες ανάθεσης που στόχο θα έχουν:

- Τη διεξαγωγή έργων με δίκαιο και διαφανή τρόπο

- Τη βέλτιστη λειτουργία της αγοράς της Αριδαίας

- Την ορθότερη διαχείριση του δημοσίου χρήματος

Είμαι απόλυτα σύμφωνος που ένα τέτοιο θέμα έρχεται στο τραπέζι προς συζήτηση και είμαι σίγουρος ότι θα βρεθεί άμεσα το κατάλληλο μείγμα ενεργειών που θα συντελέσει στην διαφάνεια των αναθέσεων, θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων της Αριδαίας και θα δώσει επιπλέον κίνητρα στις επιχειρήσεις για να εξελιχθούν και να αναπτυχθούν.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αριδαίας

Γιώργος Γκλαβάκης

2 σχόλια:

 1. Την ευθύνη για την διαχείριση του δημόσιου χρήματος την έχουν όσοι θεσμικά έχουν αναλάβει ή τους έχουν αναθέσει να το κάνουν.
  Και οι οποίοι έχουν και την υποχρέωση να λογοδοτούν στους υφιστάμενους ελεγκτικούς μηχανισμούς και σε όποιους τους εξέλεξαν γι' αυτή τη δουλειά.
  Αν το το θεσμοθετημένο πλαίσιο είναι ανεπαρκές να διορθωθεί., να αλλάξει.Αν οι αρμόδιοι έκαναν κυρελόχαρτο τη διαφάνεια, με ονόματα και διευθύνσεις ως κοινωνία να ζητήσουμε από τους αρμόδιους να τους κρίνουν και να πέσουν οι ανάλογες "καμπάνες".
  Τα παραμύθια περί επιχειρηματικής μεσολάβησης αφήστε τα γιατί είναι κρύα ανέκδοτα.
  Από πού κι ως πού εξωθεσμικώς ένας "επιχειρηματικός" σύλλογος θα αναλάβει το ρόλο του αδέκαστου ελεγκτή του δημόσιου χρήματος; Ποιος σας ανέθεσε να παίξετε αυτόν τον ρόλο;Γιατί είστε περισσότερο φερέγγυοι από όσους(ενδεχομένως) διαχειρίστηκαν κακώς το δημόσιο(δηλαδή το ΚΑΙ δικό μου)χρήμα; Πρωτοστατήσατε πουθενά για να πέσει φως σε σκοτεινές γωνιές;
  Ο κ. Μπίνος όφειλε όσο ήταν δήμαρχος να δημιουργήσει φερέγγυους ελεγκτικούς μηχανισμούς Οφείλει όσο είναι στην αντιπολίτευση να φέρει στο φως, όσα στραβά αντιλαμβάνεται να συμβαίνουν με την κακή διαχείριση δημόσιου χρήματος
  Και ας κάνει τα δέοντα όταν κι αν γίνει δήμαρχος.
  Αρκετά με τους αυτόκλητους ηθικολόγους.
  Μηχανισμοί υπάρχουν
  Ενεργοποιήστε τους, διορθώστε τους, ενισχύστε τους και επιτέλους στείλτε κάποιους που καταβροχθίζουν δημόσιο χρήμα εκεί που πρέπει με ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ7 Νοεμβρίου 2022 στις 8:22 μ.μ.

  Καθαρες κουβεντες απο εναν προεδρο που εκτελει τα καθηκοντα του εξαιρετικά με γνωμονα παντα το κοινο καλο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News