Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022

Συντάξεις: Στο 7% η αύξηση από το 2023 - Έρχεται νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό


Στο 7% θα κυμανθεί η αύξηση στις συντάξεις από το 2023, ενώ έρχεται και τρίτη αύξηση του κατώτατου μισθού, σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Οικονομικών είπε πως η αύξηση αυτή στις συντάξεις αφορά 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχους, ενώ η αύξηση στον κατώτατο μισθό θα έρθει από το Μάιο.

Επίσης τόνισε πως ακόμα 1 εκατ. συνταξιούχοι θα ωφεληθούν και θα δουν αύξηση από την κατάργηση της έκτακτης εισφοράς. Συνολικά, όπως είπε, το κόστος από τις αυξήσεις στις συντάξεις θα φτάσει το 1,1 δισ. ευρώ και θα αφορά σε μόνιμη βελτίωση από το 2023.

Σχετικά με την επιταγή ακρίβειας των 250 ευρώ, επανέλαβε πως θα δοθεί το Δεκέμβριο και αφορά χαμηλοσυνταξιούχους, άτομα με ειδικές ανάγκες, μακροχρόνια ανέργους.

Αναφερόμενος στο ρεύμα, είπε πως η κυβέρνηση θα μπορεί να επιδοτεί μέχριτον Αύγυστο του 2023 εξηγώντας ότι τα 2/3 της βοήθειας πάει στις επιχειρήσεις.

2 σχόλια:

  1. ποσα χρονια εχουν να γινουν αυξησεις; νομιζω 20; και αυτο η κυβερνηση της σταθεροτητας της ειλικρινιας της φιλοπατριας το εκανε αληθινο, μπραβο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΖΩΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΥΤΕΥΣΗ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News