Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

Δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου, κ. Χατζηγιαννίδη


Σε διαπιστώσεις αλλά και σε νουθεσίες προς τους Δημοτικούς Συμβούλους, προχώρησε για άλλη μια φορά ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Χατζηγιαννίδης. Σεβαστή κάθε άποψη και εμείς ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε εδώ για να τις προβάλουμε όλες, ανεξαρτήτως περιεχομένου, γιατί θεωρούμε ότι είναι σημαντικό να γίνεται δημόσιος διάλογος, ιδιαίτερα όταν έχουμε να κάνουμε με αιρετούς.

Δεν μπορούμε όμως να αρνηθούμε τον πειρασμό και να μη σχολιάσουμε τα βασικά σημεία της δήλωσης του κ. Χατζηγιαννίδη.

Αναφέρεται λοιπόν στην ουσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και δηλώνει πως «οι δημοτικοί σύμβουλοι πρέπει να συμβάλλουν στον καλύτερο δυνατό συντονισμό, στην ψήφιση προγραμμάτων, στην ψήφιση τρεχόντων θεμάτων που αφορούν τον Δήμο και γενικά στον συνολικό δημοτικό προγραμματισμό καθώς και στην αποδοχή χρηματοδοτήσεων». Και προσθέτει ο κ. Χατζηγιαννίδης: «Οι πολίτες θέλουν θέματα να ψηφίζονται και να πηγαίνει ο τόπος μπροστά».

Οφείλουμε να ομολογήσουμε, ότι οι παραπάνω απόψεις απηχούν την πλειοψηφία της κοινωνίας. Πράγματι, αυτά επιζητούν οι πολίτες από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ωστόσο, καλό θα είναι εκτός από διαπιστώσεις να γίνει και μια αυτοκριτική από τη Δημοτική Αρχή. Να αναρωτηθούν, ποιος απαξίωσε την αντιπολίτευση; Ποιος μηδένισε κάθε προηγούμενη προσπάθεια; Ποιος (ή μάλλον ποιοι) «εξόρισαν» τα μέλη της αντιπολίτευσης από τα Διοικητικά Συμβούλια των δημοτικών επιχειρήσεων; Ποιος δεν σεβάστηκε την παρουσία ανθρώπων που έχουν υπηρετήσει σε θέσεις ευθύνης; Ποιος "έδιωξε" τους Δημοσιογράφους από τις δημόσιες συνεδριάσεις, με αποτέλεσμα να στερήσει την ενημέρωση από τους πολίτες; Ποιος απαξίωσε κάθε θεσμικό όργανο, δίνοντας υπερεξουσίες σε εξωθεσμικούς; Ποιος αγνόησε επιδεικτικά τις προτάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, επειδή… έτσι θέλει;

Επειδή «εδώ ζούμε», έχουμε μνήμη και θυμόμαστε τι έγινε στο πρόσφατο παρελθόν. Ανατρέχουμε τη μνήμη μας στην προηγούμενη δημοτική περίοδο, όταν ο σημερινός Δήμαρχος κ. Μπάτσης μόλις αντικαταστάθηκε από Αντιδήμαρχος αγνόησε ξαφνικά όλες τις αρχές και τις αξίες που αναφέρει παραπάνω ο κ. Χατζηγιαννίδης. Ας ανατρέξει ο κ. Χατζηγιαννίδης στα πρακτικά εκείνης της περιόδου, για να δει πόσο πολύ σεβάστηκαν τη λειτουργία του Δήμου ο κ. Μπάτσης και ο κ. Βέσκος, όταν θέλησαν να "τσαλακώσουν" τον τότε Δήμαρχο. Ας ανατρέξει και ας δει πόσο υπολόγιζε τότε ο σημερινός αρχηγός του τα θεσμικά όργανα, όταν δεν είχε πατήσει το πόδι του επί δύο χρόνια σε Επιτροπή της οποίας ήταν μέλος και πόσες φορές καθυστέρησε με τη στάση του την ψήφιση σημαντικών θεμάτων για το Δήμο.

Καλές οι διαπιστώσεις, αλλά είναι σημαντικό να υπάρχει αυτογνωσία και να γνωρίζει ο καθένας τι ακριβώς εκπροσωπεί.

4 σχόλια:

  1. Καλό είναι να υπογράψεις το άρθρο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από όλο το άρθρο αυτό παρατήρησες 12:44 ; Είσαι φοβερός!

      Διαγραφή
    2. τωρα τους τρομαξες κοντε, δεν εχεις δει ανυπογραφα αρθρα στον τυπο ρε βλακα; σε ρωταω βλακα δεν εχεις δει;

      Διαγραφή
  2. Τα ίδια παντελάκι μου τα ίδια Παντελή μου. Το κόμπλεξ και παράπονο για την εξουσία του πρώην δημάρχου και η κρυφή επιθυμία του ατόμου που έγραψε το άρθρο.. Αγαπητέ κ. Βαφειάδη Σταύρο δεν λέει κάτι κακό ο αντιδήμαρχος. Λέει τα αυτονόητα. Τώρα τι σχέση έχουν αυτά του άρθρου με την περασμένη δημοτική αρχή δεν το καταλαβαίνω. Εκείνη ήταν αυτή που ήταν και πέρασε.Γιατί σώνει και καλά να κάνουμε σύγκριση. Επειδή και στις δύο ήταν ο Μπάτσης;
    Αν δεν σοβαρευτούμε η Καρατζόβα θα χάσει το τρένο. Και κάτι άλλο. Κύριε Βαφειάδη γιατί δίνεις λάθος κατεύθυνση σε ότι αφορά τη δημαρχία σε έναν άνθρωπο που ήδη λάθος την πήρε;
    Θα σε παρακαλούσα να δημοσιεύσεις το σχόλιό μου για να δούμε και τις απόψεις επ' αυτού και των άλλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News