Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

Ηχηρή προειδοποίηση Τσιόδρα: «Η κατάσταση μπορεί γρήγορα να ξεφύγει»

Πού οφείλονται τα αυξημένα νούμερα

Για μεγάλη ανησυχία που υπάρχει στη χώρα μας λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κοροναϊού έκανε λόγο ο καθηγητής και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για την πανδημία, Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη διάρκεια έκτακτης ενημέρωσης, σημειώνοντας πως πρόκειται για «πρωτόγνωρη κατάσταση και όχι μια απλή γρίπη» και στέλνοντας ηχηρή προειδοποίηση πως η κατάσταση μπορεί γρήγορα να ξεφύγει.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους η χώρα μας γνωρίζει αύξηση των κρουσμάτων, ξεκαθαρίζοντας πως η εμφάνισή του έγινε κατ’ εξαίρεση και λόγω των αυξημένων κρουσμάτων.

Παράλληλα, επιχείρησε να εξηγήσει τα αίτια πίσω από την εκτόξευση των κρουσμάτων. «Η αύξηση των κρουσμάτων έχει αρκετές αιτίες» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πού οφείλονται τα αυξημένα νούμερα

Όπως είπε, οι λόγοι πίσω από την αύξηση των κρουσμάτων είναι οι εξής:

- Ο αυξημένος έλεγχος, η αύξηση της κινητικότητας στην πατρίδας μας, όπως σε πολλές χώρες λόγω της άρσης των μέτρων.

- Η αυξημένη μεταδοτικότητα σε συνθήκες συνωστισμού (πχ κρεατοβιομηχανία, γάμοι, μπαρ).

- Η μετατόπιση των κρουσμάτων σε νεαρότερες ηλικίες λόγω της κινητικότητας και η αύξηση των ελέγχων, αλλά και το ότι πολλά άτομα είναι ασυμπτωματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News