Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020

Σύψας: Να μη γίνουν λιτανείες στις 15 Αυγούστου - Ίσως και λιγότεροι από 50 στους γάμους

Ποιοι παράγοντες σηματοδοτούν ένα δεύτερο κύμα πανδημίας

Ο καθηγητής εξήγησε ότι την ύπαρξη δεύτερου κύματος πανδημίας κορωνοϊού, θα σηματοδοτήσουν οι αυξημένες εισαγωγές στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, η αύξηση των διασωληνώσεων και η αύξηση των θανάτων και πως «αυτή τη στιγμή ευτυχώς δεν είμαστε εκεί πέρα».

Ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης των καλεσμένων στους γάμους από 100 που ισχύει σήμερα σε 50 ή και λιγότερους, άφησε ο Νίκος Σύψας, καθηγητής και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και τον Νίκο Στραβελάκη.

«Προτείνω στους νεόνυμφους να φυλάξουν το πάρτι για τα βαφτίσια», τόνισε ο κ. Σύψας σημειώνοντας ότι ασφαλώς και η επιτροπή εξετάζει την μείωση του αριθμού των καλεσμένων μετά τους δυο γάμους σε Αλεξανδρούπολη και Θεσσαλονίκη που αποτέλεσαν εστίες εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Να μην γίνουν λιτανείες στις 15 Αυγούστου

Ο καθηγητής τόνισε ότι κατά τον φετινό δεκαπενταύγουστο δεν θα πρέπει να γίνουν λιτανείες και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η εκκλησία θα κάνει για άλλη μια φορά το καθήκον της και δεν θα επιτρέψει λιτανείες και συνωστισμούς.

«Πιστεύω ότι τελικά θα επικρατήσει η κοινή λογική και η σύνεση. Πιστεύω ότι μπορούμε άριστα να εκτελέσουμε τα θρησκευτικά μας καθήκοντα χωρίς να συνωστιζόμαστε και μπορεί να πέσει και μια χρονιά χωρίς λιτανεία», σημείωσε ο κ. Σύψας.

Ποιοι παράγοντες σηματοδοτούν ένα δεύτερο κύμα πανδημίας

Ο καθηγητής εξήγησε ότι την ύπαρξη δεύτερου κύματος πανδημίας κορωνοϊού, θα σηματοδοτήσουν οι αυξημένες εισαγωγές στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, η αύξηση των διασωληνώσεων και η αύξηση των θανάτων.

«Αυτή τη στιγμή ευτυχώς δεν είμαστε εκεί πέρα. Έχουμε μόνο μια μεγάλη επιβάρυνση της επιδημίας αφορά κυρίως νέα άτομα», τόνισε και πρόσθεσε ότι δυστυχώς εισερχόμαστε σε μια περίοδο δύσκολη, με μετακίνηση πληθυσμού από τα αστικά κέντρα προς τους τουριστικούς προορισμούς.

Γι’ αυτό, εξήγησε, έγινε μια μεγάλη επικοινωνιακή προσπάθεια προκειμένου να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών και να πειστούν ότι πρέπει να κάνουν το σωστό, όπως και τον Μάρτιο, «προκειμένου να αποφύγουμε τα χειρότερα μέσα στον Αύγουστο».

---
Πηγή: skai.gr

6 σχόλια:

  1. Άρχισαν τα όργανα! Έλα ξέρουμε που θα καταλήξει το παραμυθάκι τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί δεν λέτε ότι θέλετε να καταργήσετε όλα, όπως Ορθοδοξία, ήθη, έθιμα και παραδόσεις του τόπου μας και λέτε συνέχεια το ίδιο παραμυθάκι; Τόσο πολύ μισείτε τους Έλληνες σε δομές λαθρομεταναστών, σε τράπεζες, στο θέατρο που πήγε Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ με 2000 άτομα χωρίς μάσκες, στο καφενείο της Βουλής δεν υπάρχει κορονοϊος;
    Πώς να πιστέψουμε όσα λέτε;
    Και νεκροί που είναι οι νεκροί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φτανει πια η καραμελα με τους θρησκευομενους!!Ας περασει ο κορονοιος και κσντε πσνηνυρια....τωρα ομως δεκα ατομα σε γαμους βαφτησεις και κηδειες!! Θε ευλογηθουν τα στεφανσ και χωρις τους τριακοσιους!! Μασκα και σοσταση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για ποιους νςκρους αναρρωτιεσαι αν υπαρχουν? Ποτε θα πιστεψετε ...οταν θα ερθει σε καθε σπιτι? Σοβαρεψου και υπσκοτσε στις εντολες!! Πανε του χρονου της παναγιας στην εκκλησια...μεχρι τοτε κοιτα να κρατησεις την αρρωστια μακρυα σου και το ποιο σημαντικο για εμενα κρατα τον κορονοιο μακρυα μου!!! Οχι επριδη εισαι ξεροκεφαλος να μου την.μπουμπουνισεις!!!!! Σπίτια σας ρεεεεεε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Διακρίνω θαρραλεους διακρίνω και πτηνά κάθε είδους.... ποιόν ποιά να πιστέψω???? Συμφωνώ ότι πρέπει να προσέχουμε, όμως όντως με τόσα πολλά κρούσματα δεν είδα και δεν άκουσα κόσμο να πεθαίνει. Τι συμβαίνει πραγματικά θα το δείξει ο χρόνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, ΑΘΕΪΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΔΩ ΠΑΙΔΙΑ ; ΜΠΡΑΒΟ ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΟ ΣΕ ΒΡΙΣΚΕΙ Ο ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΔΩ...... ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΩΣΕΤΕ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΑΣ, ΟΣΟΙ ΕΧΕΤΕ, ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΣΟΙ ΠΗΓΑΝ ΣΩΘΗΚΑΝ ΟΣΟΙ ΕΦΥΓΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΑΝ ΤΑ ΟΡΦΑΝΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.
    ΚΥΡΙΕ ΒΑΦΕΙΑΔΗ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΒΡΗΚΑΤΕ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΣΑΣ ΕΑΥΤΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΕΤΣΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News