Κυριακή 14 Ιουλίου 2019

Έδεσσα: Αθωώθηκαν οι εργαζόμενοι της τουριστικής δημοτικής επιχείρησης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ

Ολοκληρώθηκε η δίκη των εργαζομένων της τουριστικής ΑΕ δημοτικής επιχείρησης καθώς και πολιτών οι οποίοι είχαν κατηγορηθεί από τον Δήμαρχο Έδεσσας κ Γιάννου για παράνομη κατάληψη δημοσίου χώρου με τη συνολική αθώωση όλων των κατηγορουμένων.

Οι εργαζόμενοι βρέθηκαν στο στόχαστρο του Δημάρχου για τις αντιδράσεις τους κατά το κλείσιμο της επιχείρησης τον Ιανουάριο του 2015. Αίτημα τους ήταν η αναβολή της γενικής συνέλευσης ώστε να υπάρξει ο απαραίτητος χρόνος για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.

Δυστυχώς την δικαιολογημένη αγωνία τους ο Δήμαρχος την αντιμετώπισε με εμμονή και εκδικητικότητα επιδιώκοντας μέχρι την τελευταία στιγμή την καταδίκη τους, ακόμη και αν κάποιοι από αυτούς δε βρίσκονται πλέον στη ζωή, αρνούμενος να αποσύρει τη μήνυση. Αξιοπερίεργη είναι και η επιλεκτική εναντίωση του Δημάρχου σε συγκεκριμένα πρόσωπα και όχι στο σύνολο των εργαζομένων.

Επιπλέον με συνεχείς αναβολές αγνόησε την ταλαιπωρία δεκάδων ανθρώπων επί τέσσερα χρόνια. Να σημειωθεί ότι ακόμη και χτες με πρόφαση ότι βρισκόταν εκτάκτως στην Αθήνα επιδίωξε για μια ακόμη φορά την αναβολή της δίκης παρόλο που την ίδια στιγμή βρισκόταν σε γνωστή καφετερία της πόλης μας.

Η Κοινωνία σε Κίνηση θεωρεί ότι η δημοτική αρχή οφείλει να αντιμετωπίζει με κατανόηση και σεβασμό τα δίκαια αιτήματα των συμπολιτών μας, ιδιαίτερα όταν αυτά αφορούν τόσο σημαντικά θέματα όπως είναι τα εργασιακά ζητήματα. Ευχόμαστε αυτή να ήταν η τελευταία φορά που αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε εργαζομένους και δημοτικής αρχή λύνονται στις αίθουσες των δικαστηρίων ντροπιάζοντας την πόλη μας και τον Δήμο μας.

1 σχόλιο:

  1. Δηλαδή ένας δημόσιος χώρος πρέπει να μαραζει επειδή κάποιοι έτρωγαν χωρίς να κάνουν τίποτα... οι λόγοι που έφεραν εδώ την Ελλάδα του σήμερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News