Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

Επιστολή «γροθιά στο στομάχι» από μαθητή του Λυκείου Εξαπλατάνου για τη Μακεδονία

Γράφει ο Βαγγέλης Ασβεστοπουλος, μαθητής Λυκείου Εξαπλατάνου

Αγαπητοί συμπατριώτες μου,
Έλληνες και Μακεδόνες,

Ονομάζομαι Ευάγγελος Ασβεστόπουλος και είμαι 16χρονος μαθήτης της Β λυκείου σε ένα χωριό 30-40χλμ από τα σύνορα με τη γειτονική χώρα των σκοπίων.

Μέχρι κάποια ηλικία αγνοούσα, όπως είναι φυσικό την ύπαρξη του μακεδονικού ζητήματος, μέχρι που ένα απόγευμα του 2008 η γιαγιά μου με πήρε αγκαλιά και μου έδειξε δακρυσμένη έναν κύριο κάπως εύσωμο που μόλις είχε αρνηθεί στο Βουκουρέστι να εγκρίνει την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, ήταν ο Κώστας Καραμανλής , όπως μου είπε. Από τότε δεν είχε χάσει ομιλία του στην οποία ευκαιρούσε να παρευρεθεί. Αργότερα κατάλαβα τον λόγο. Ήταν περήφανη για το γεγονός ότι πρώτη φορά έβλεπε να κυβερνάει κάποιος που πραγματικά αγαπούσε τη πατρίδα και όπως έλεγε μας έδινε το δικαίωμα να λεγόμαστε Μακεδόνες.

Πέρσι δεν μπορούσα ούτε καν να φανταστώ ότι θα εμφανιστεί κάποιος που θα μπορούσε να μου στερήσει αυτό το δικαίωμα. Αντιθέτως περίμενα κάποιον που θα μου δώσει την αποκλειστικότητα. Όταν λοιπόν ακούστηκε πρώτη φορά ότι οι δύο πλευρές διαπραγματεύονται χάρηκα τόσο πολύ που έτρεξα στη γιαγιά μου και της υποσχέθηκα ότι η ώρα της δικαίωσης είχε φτάσει. Η ώρα που επιτέλους η αναγνώριση των όσων είχαν πετύχει οι Έλληνες μακεδόνες θα καρπονώντουσαν στον αληθινό κάτοχο χωρίς αμφισβήτηση.

Αντίθετα από όσα πίστεψα από τότε έχουν γίνει τα εξής: πρώτον ανακαλύφθηκε ο τάφος του μεγάλου Έλληνα στρατηλάτη Αλέξανδρου γιου του Φιλίππου του Β´ στην αμφίπολη και η ελληνική κυβέρνηση αφήνει τον ελκηνικό λαό στην άγνοια. Δεύτερον δεν φτάνει που δώσαμε όνομα αλλά παραχωρούμε εθνική ταυτότητα και γλώσσα, αναγνωρίζουμε μια σλαβική γλώσσα ως μακεδονική. Το διανοήστε αυτό; Μπορεί να το χωρέσει η συνείδηση σας; Εμένα και των περισσότερων συμπατριωτών μου όχι.

Γιατί δε φτάνει που για να ισχύσει αυτή η συμφωνία πάνω στο πιο σημαντικό εθνικού ζητήματος των τελευταίων εκατό χρόνων χρειάζονται απλώς μια απλή πλειοψηφία των 151 και οχι μια ενισχυμένη των 180 ή ακόμα και των 210 αλλά αυτές οι 150+1 ψήφοι θα είναι από μια αντισυνταγματική κυβέρνηση που καταστρατήγισαι το σύνταγμα όπως ακριβώς τη βόλευε για να κρατήσει τις καρέκλες για 8 ακόμα μήνες. Μία κυβέρνηση που δε έκανε πραγματικότητα τίποτα από όσα υποσχεθεί. Μία κυβέρνηση που δεν πίστευε ότι υπήρχε η πιθανότητα να κυβερνήσει και γι’ αυτό παρετήθηκε στους εφτά μήνες αλλά δυστυχώς ξαναψηφίστηκε από τον ελληνικό λαό ο οποίος βρίσκεται σε απόγνωση. Μια κυβέρνηση που ακριβώς επειδή δε πέτυχε τίποτα ψάχνει απελπισμένα για μια θέση στα βιβλία της ιστορίας έστω και στις μαύρες σελίδες αυτής.

Σας ερωτώ, λοίπον κύριε Τσίπρα και υπόλοιποι κύριοι που στηρίζεται αυτή τη αισχρή για τον ελληνικό λαό συμφωνία, αυτό το «ριφιφί» της εθνικής μας υπόστασης και ταυτότητας πως μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι; Πως μπορείτε να αντικρίζετε τον ελληνικό λαό ή ακόμα και τα παιδιά σας κοιταζοντάς τα στα μάτια και γνωρίζοντας ότι προδώσατε τη πατρίδα σας για μια θέση ή μήπως δεν είστε πατριώτες ή ακόμα και Έλληνες; Μήπως δεν έχετε συνείδηση;

Αυτά να σκέφτεστε πριν ψηφίσετε, να σκέφτεστε ότι δεν υπάρχει γυρισμός ο ελληνικός λαός θα σας δικάσει κύριε Τσίπρα εσάς και όσους σας στήριξαν σε αυτό το θέμα κανείς δε γλυτώνει από μια τέτοια προδοσία κανείς δε γλυτώνει από την αθάνατη ελληνική ψυχή.

Ζήτω η Ελλάδα. Ζήτω η Μακεδονία. Ζήτω το έθνος.
Όλοι μαζί μπορούμε!!!

Γράφει ο Βαγγέλης Ασβεστοπουλος,
μαθητής Λυκείου Εξαπλατάνου

38 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΛΕΒΕΝΤΗ ΜΟΥ!!!!!ΕΥΓΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ζήτωωωωωωωωωωω....η Παοκάρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ετσι μου ερχεται να παρω τ ταυτοτητα και να παω να ψηφισω ΝΔ οπως τα λες,και ας μην εχουμε εκλογες ακομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αύριο ξημερώνει μαύρη μέρα για τον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ αν περάσει η κατάπτυστη τίποτα δεν θα είναι ίδιο θα γίνουμε ξένοι στην πατρίδα μας. Θα κοιτάει ο ένας τον άλλον με μισό μάτι. Θα έρθει ο διχασμός και ένα νέο Κόσοβο μειοψηφίας θα δημιουργηθεί στην ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο στη Κυρία Αννα που έβγαλε τέτοιο παλικάρι...Μπράβο Ευαγγελακη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συχαριστηρια στην κύρια Άννα που έφερε στον κόσμο ένα τέτοιο παιδί 👏👏Μας κάνεις περίφανους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μου εφυγε καφές απ'το στόμα, πάει η κουρτίνα..!!
    Κατσε να διαβάσεις λίγο παλικάρι μου και μην ακούς τη γιαγιά..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η φωνή του λαού που λέμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν χρειαζεται σχολιο.... απλα ΜΠΡΑΒΟ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κουνια που την κουναγε να πεις την γιαγια σου. Ο χοντρος κυριος που λες εστεινε και κωλο για να συμφωνησουν,ομως εφυγε βιαστηκα απο το βουκουρεστι για να φαει πιτογυρα, γιαυτο ασε την γιαγία σου και ρωτα τον μπαμπα σου η τον θειο σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "ο χοντρος που εστεινε κωλο" δε ΜΕ λες σουπε η μαμα σου ποιος ειναι ο μπαμπας σου;

      Διαγραφή
  11. Ανατρίχιασα στο σημείο που αναφέρθηκες στον μεγαλύτερο "ηγέτη" της Ελλάδας Βαγγέλη. Κι ας ήσουν 6 χρονών το 2008. Μάλλον γι αυτό δεν θυμάσαι ότι τότε στο Βουκουρέστι με πρωθυπουργό Καραμανλή και Υπουργό την αδερφή του Κυριάκου υπογράφτηκε κι επίσημα το "Μακεδονία". Διότι ο "ηγέτης" Καραμανλής ψήφισε τη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό το 2008, δηλαδή αυτό για το οποίο διαδηλώνουμε σήμερα. Οπότε την επόμενη φορά, διάβασε όλα τα κεφάλαια της Ιστορίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΓΙ ΑΥΤΟ, ΑΣΕ ΤΑ ΜΑΣΑΛΙΑ ΣΥΡΙΖΑΙΕ

      Διαγραφή
    2. Συγγνώμη, για το όνομα δε διαδηλώνουμε; Το Μακεδονία που το χρησιμοποιούμε εδώ και 30 χρόνια στο Π.Γ.Δ.Μ. Εκείνο που ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε πει ότι θα ξεχάσουμε σε 10 χρόνια;; Όλα γραμμένα είναι στην ιστορία. Ξεπουλημένο όνομα εδώ και χρόνια. Σήμερα θα μπει και η ταφόπλακα απλώς.

      Διαγραφή
    3. Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με το όνομα αλλά με την εθνότητα και τη γλώσσα

      Διαγραφή
    4. ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΣΑΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ

      Διαγραφή
  12. πουλησατε τη Μακεδονια αλητες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το θέμα το έχετε παραχεσει!ποιος Καραμανλής ρε μάγκες μονο για τις αποζημειωσεις ήταν καλος.Και δεν μου λες εσύ ρε βαγγελακη και εσείς όλοι οι ανήλικοι που κάνετε καταλήψεις και πορείες κτλ έχετε ιδέα απο ιστορία;έχετε ιδέα οτι είμαστε το μονο κράτος που δεν αποκαλούσαμε τα Σκόπια Μακεδονία;έχετε ιδέα οτι αυτό αν δεν το ψηφίσει ο Τσίπρας θα το ψηφίσει ο Μητσοτάκης και μετα θα γίνει ο 2ος εμφύλιος ;καλά είναι λοιπον εσείς οι πιο μεγάλοι να μιλάτε στα παιδιά σας λίγο πιο ώριμα και όχι η Μακεδονία έτσι και η Μακεδονία αλλιως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εσύ διαβασε λίγο ιστορία γιατί μάλλον δεν στα έχουν πει καλά! Θελετε μια νεολαια που να μην αντιδράει; Ειστε γελασμενοι!

      Διαγραφή
    2. εσυ που αναφερεσαι στου ανηλικουσ που κανουν οτι μπορουν εισαι γνωστησ τησ ιστοριας τοσο καλη ωστε να εισαι σιγουροσ?

      Διαγραφή
    3. Εγώ είμαι ντόπιος μακεδόνας φιλέ μου που παει να πει οτι ξέρω που είναι θαμμένος και ο προ προπάππους μου που γύρισε απο τον πόλεμο σε 5 κομματια οποτε παει να πει οτι ξέρω 5 πραγματα παραπανω

      Διαγραφή
  14. Μπραβο αγορι μου, μακαρι ολοι να σκεφτονταν ετσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. οταν κυβερνουσε ο καραμανλης μιλουσε για πετρελαια στην ελληνικη επικρατεια-υφαλοκρυπιδα,μιλουσε για μαυρη οικονομια,εδωσε κινητρα για τριτο παιδι(το σημαντικοτερο για μενα λογω δημογραφικου),εριξε ακυρο για σχεδιο αυναν στην κυπρο και στο βουκουρεστι για τα σκοποια ενω παρακοθουλουσαν το τηλεφωνο του! και γιατι η αυτοαποκαλουμενη αριστερα της δημοκρατιας δεν ζητησε καταλογισμο ευθυνων;οποτε ναι ισως να μιλαμε για τον μονο συγχρονο πρωθυπουργο που αγαπησε τη ελλαδα.για σημιτη,γαπ και τσιπρα δεν σχολιαζω τιποτα,τους εχει κρινει ο λαος και η ιστορια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. μπορει να μην ειμαι απολυτα συμφωνη με τη θεση του παραπανω μαθητη αλλα βρισκω θετικο το γεγονος οτι νεα παιδια της περιοχης μας εχουν το θαρρος να τοποθετουνται πανω σε ζητηματα που απασχολουν την κοινωνια μας και θα ηταν καλο να δοθει απο την ιστοσελιδα σας κυριε σταυρο μια εβδομαδιαια στηλη σε νεουσ που θα εκφραζουν την οπτικη τουσ σε τετοια θεματα που απασχολουν τη νεολαια μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Βαφειάδη έχεις χάσει κάθε ηδους εμπιστοσύνης πλέον..περνα και κανένα σχολιο ρε αδερρφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αμα γουστάρεις, αν εχεις πρόβλημα καντην γι αλλα σαλόνια και σταμάτα να υποτιμάς τον κάθε σχολιαστή.

      Διαγραφή
    2. ρε μπινε 2.05 αν σε γραφει ο Βαφειαδης πανε σε αλλα σαιτ, μη κανεις σαν τους σκοπιανους "η ελλαδα να μας αναγνωρισει και ολοι οι αλλοι να πανε να γαμηθουν" μην εισαι τοσο κολημενος με τον κυρ Αριδαια, πανε στον σκοπιανο, πανε στον μπατσο το πρωην καρφι, πανε και στο μ... της θειας σου, πανε οπου γουσταρεις

      Διαγραφή
    3. ΕΣΥ ΒΛΑΚΑ 2.05 ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΑΙΤ? 500 ΚΑΙ ΒΑΛΕ, ΑΡΑ ΤΙ ΘΕΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΑΚΟ ΣΥΡΙΖΑΙΕ?

      Διαγραφή
  18. Μπραβο βαγγελη μπραβο σε ολη την οικογενια σου που σεμεγαλωσε με αρχες...?.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. πολιτικη και συναισθημα ελεος σιχαινομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λες να εκφραζεται πολιτικα ενα 16χρονο παιδι’;;; Απλα η νεολαια δε θα κοιμαται για παντα και εκφραζει τα πραγματα απο δικη του οπτικη γωνια

      Διαγραφή
  20. Που απευθεινεστε ρε γαμωτο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κρίμα...κριμα....κριμα!!!
    Κριμα να δηλητηριαζετε τις ψυχές των παιδιών, εφηβων, μαθητών έτσι!! Είναι πολύ ωραίο να πολιτικοποιουνται τα παιδιά, να ενδιαφέρονται και κυρίως να διαβαζουν και να το ψάχνουν... Αλλα άλλο πράγμα είναι η πολιτικόποίηση και αλλο η κομματικοποίηση!!!
    Είναι προδηλη η ανάμειξη και τρίτων μεγαλύτερων σε αυτό το κείμενο χωρίς να θέλω να θιξω την γραφή του παιδιού...
    Όσο για όσα γράφονται, ας μην το αναλύσουμε και πολύ...φανφαρες,βερμπαλισμοι και ελλειψη στοιχειωδών ιστορικών γνώσεων και πάλι χωρίς να φέρει καμία ευθύνη το παιδί!!!
    Συνέχισε Βαγγέλη να γράφεις έχοντας ως πυξίδα τις γνώσεις που θα αποκτήσεις μόνος σου μέσω της έρευνας, της μάθησης, της γνώσης και της κατανόησης της ιστορικής αλήθειας χωρίς την ανάμειξη άλλων συμφερόντων και εθνικιστικων εξαρσεων...
    Και ναι, όπως σωστά σου επισήμανε κάποιος συμβουλέψου καλύτερα τον θείο σου και τον μπαμπά σου...ισως αυτοί σε βοηθήσουν να τα ξεμπερδέψεις μέσα σου περισσότερο!!
    Με πίστη πάντα στον άνθρωπο ως αυθυπαρκτη οντότητα με δικαιώματα και ελευθερίες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΠΙΟ ΝΔ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ...
    ΚΡΙΜΑ... ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΝΗΛΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News