Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Γιατροί στον Καναδά αρνούνται αυξήσεις ύψους 700 εκατ. δολαρίων και ζητούν να βελτιωθούν οι υπηρεσίες υγείας

Ποτέ στην Ελλάδα κάτι τέτοιο

Περίπου 800 γιατροί και φοιτητές από την καναδική επαρχία του Κεμπέκ έχουν υπογράψει μία ανοιχτή επιστολή μέσω της οποίας ζητούν να μην λάβουν τις αυξήσεις ύψους 700 εκατ. δολαρίων που τους υποσχέθηκε η επαρχιακή κυβέρνηση, και τα χρήματα αυτά να διατεθούν σε άλλους τομείς του συστήματος υγείας.

«Εμείς, οι γιατροί του Κεμπέκ, ζητάμε να ακυρωθούν οι εξαγγελθείσες αυξήσεις στους γιατρούς και οι πόροι αυτοί να διατεθούν στο νοσηλευτικό προσωπικό» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η επιστολή που συντάχθηκε τον περασμένο μήνα από την οργάνωση «Médecins québécois pour le régime public», μία ομάδα γιατρών και φοιτητών ιατρικής που στηρίζουν το δημόσιο σύστημα υγείας.

Η επιστολή επισημαίνει ακόμη ότι οι σχεδιαζόμενες αυξήσεις που έχουν διαπραγματευτεί οι επαγγελματικές ενώσεις των γιατρών είναι «σοκαριστικές», αν αναλογιστεί κανείς τις «δρακόντειες περικοπές» σε νοσηλευτές και νοσοκομειακό προσωπικό, οι οποίες έχουν με τη σειρά τους οδηγήσει σε μία εκτεταμένη μείωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ασθενείς.

«Το μοναδικό πράγμα που μοιάζει να έχει ανοσία στις περικοπές είναι ο μισθός μας», προσθέτουν οι γιατροί στην επιστολή.

Μέχρι στιγμής, το κείμενο αυτό έχει συγκεντρώσει 789 υπογραφές από γιατρούς, ειδικευόμενους και φοιτητές, ενώ έχει τραβήξει την προσοχή από όλον τον κόσμο.

«Υπάρχουν χρήματα για τους μισθούς των γιατρών, αλλά δεν υπάρχουν για όσες και όσους φροντίζουν τους ασθενείς;» αναρωτιόταν στα τέλη του περασμένου μήνα η Nancy Bédard, πρόεδρος της διεπαγγελματικής ομοσπονδίας υγείας του Κεμπέκ, η οποία και αυτή με τη σειρά της καταγγέλλει την έλλειψη προσωπικού και υλικών πόρων από τα νοσοκομεία της επαρχίας.

Ο υπουργός Υγείας του Κεμπέκ, Gaetan Barrette, αφού πρώτα δήλωσε ότι οι συνθήκες εργασίας των νοσηλευτών σε συνδυασμό με τις ελλείψεις στα νοσοκομεία προβληματίζουν την τοπική κυβέρνηση, δήλωσε ότι θα αποδεχτεί το αίτημα των γιατρών αν συμφωνήσουν μεταξύ τους. Τόνισε, ωστόσο, ότι οι γιατροί που επιθυμούν κάτι τέτοιο αποτελούν μία μικρή μειοψηφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News