Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

Κατσίκης (ΑΝΕΛ): Πλειοψηφία μειοδοσίας όσοι ψηφίσουν το «Μακεδονία»

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ σημείωσε ωστόσο ότι ο κυβερνητικός εταίρος θα πειθαρχήσει σε ό,τι αποφασίσει η πλειοψηφία

«Πλειοψηφία μειοδοσίας» χαρακτήρισε στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Κατσίκης όσους βουλευτές ψηφίσουν ονομασία των Σκοπιών που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία».

Σημείωσε ωστόσο ότι οι ΑΝΕΛ θα πειθαρχήσουν σε ό,τι αποφασίσει αυτή η πλειοψηφία.

Το ονοματολογικό έχει προκαλέσει τριβές στο εσωτερικό της κυβέρνησης, καθώς ο αρχηγός των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος έχει διαμηνύσει πως δεν θα συναινέσει σε όνομα που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία».

Ο κ. Καμμένος επικαλείται το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών του 1992, όπου αποφασίστηκε ότι η Ελλάδα δεν θα αποδεχτεί λύση με τον όρο «Μακεδονία», προϋπόθεση που θεωρητικά μπορεί να αρθεί μόνο σε νέα συνεδρίαση των αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ωστόσο έχει αφήσει να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση μπορεί να προσπεράσει τη στάση Καμμένου, μέσω πλειοψηφίας «ευθύνης» βουλευτών, κι όχι κομμάτων.

Ό,τι κι αν ψηφίσει η κυβέρνηση δεν πρόκειται να φύγει γιατί ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δένονται από ισχυρότερους δεσμούς από τη θέση για το Σκοπιανό, σημείωσε από την πλευρά της η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ελίζα Βόζεμπεργκ.

Η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και Το Ποτάμι έχουν διαμηνύσει πως δεν θα υπερψηφίζουν στη Βουλή κυβερνητικές προτάσεις που εφόσον δεν στηρίζονται και από τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News