Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Καταλονία: Περίοδο δύο μηνών για διαπραγματεύσεις ζητά ο Πουτζντεμόν

Σε επιστολή του προς τον Ραχόι, εκφράζει την επιθυμία του να «αναστείλει» για δύο μήνες την εντολή η οποία του ανετέθη από τους Καταλανούς

Χωρίς ξεκάθαρη τοποθέτηση για το αν έχει κηρύξει ή όχι την ανεξαρτησία της Καταλονίας απαντά ο πρόεδρός της, Κάρλες Πουτζντεμόν, στο σχετικό ερώτημα που του έθεσε ο iσπανός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι.

Σε επιστολή του προς τον Ραχόι, εκφράζει την επιθυμία του να «αναστείλει» για δύο μήνες την εντολή η οποία του ανετέθη από τους Καταλανούς, για να κατευθυνθεί προς την ανεξαρτησία της αυτόνομης κοινότητας, ώστε να ξεκινήσει διάλογο με τη Μαδρίτη «το συντομότερο δυνατόν».

«Κατά τη διάρκεια των δύο προσεχών μηνών, κύριος στόχος μας είναι να προσέλθουμε σε διάλογο», σημειώνει, αφού έχει προηγουμένως έχει αναφερθεί στην «αναστολή της εντολής» που του ανέθεσαν οι Καταλανοί, οι οποίοι, κατά την άποψή του, ψήφισαν υπέρ της ανεξαρτησίας.

Σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης, ο ισπανός υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι η απάντηση του Πουτζντεμόν στερείται εγκυρότητας, ενώ επίσημη τοποθέτηση αναμένεται από την αντιπρόεδρο της ισπανικής κυβέρνησης, Σοράγια Σάενθ ντε Σανταμαρία, στις 13.30 ώρα Ελλάδος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πουτζντεμόν έκανε μια συμβολική κήρυξη ανεξαρτησίας το βράδυ της περασμένης Τρίτης, αλλά την ανέστειλε μερικά δευτερόλεπτα αργότερα για να ζητήσει διάλογο με τη Μαδρίτη για το μέλλον της περιφέρειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News