Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Με ποιο δικαίωμα μετατρέπετε τα Πανεπιστήμια σε άβατα ανομίας;

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για πολιτική παρακμή

Σε σύγκρουση κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας εφ' όλης της ύλης εξελίχθηκε η συζήτηση επί του νομοσχεδίου για την ανώτατη εκπαίδευση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για πολιτική παρακμή και ροπή στον αυταρχισμό, λέγοντας πως ενεργεί «χωρίς αναστολές με νόμους σκούπα και αναρίθμητες τροπολογίες», εν μέσω θέρους.

Παράλληλα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση και στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, σημειώνοντας ότι «η νομοθετική παρακμή του κοινοβουλίου έχει ξεπεράσει κάθε όριο με την ανοχή του προέδρου της Βουλής που είναι πια συνένοχος στον ευτελισμό της νομοθετικής διαδικασίας».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην πρόσφατη εισβολή μελών του Ρουβίκωνα στον προαύλιο χώρο της Βουλής για να στρέψει και πάλι τα πυρά του στον κ. Βούτση.

Στρέφοντας τα βέλη του και προσωπικά κατά του πρωθυπουργού, τον κατηγόρησε πως δεν επιζητεί την κοινωνική πρόοδο αλλά το βόλεμα μιας μειοψηφίας της παρακμής, «της οποίας είστε ο καλύτερος υπερασπιστής».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε αναφορά και στα νέα αποσπάσματα από το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη και συγκεκριμένα στα sms που φέρεται ότι είχε ανταλλάξει με τον κ. Τσίπρα. «Ήσασταν διατεθειμένοι να συζητήσετε την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη» είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, διαμηνύοντας πως όλα αυτά θα συζητηθούν στην Εξεταστική «που θα γίνει είτε με τη θέλησή σας είτε όχι».

Ειδικά για το υπό συζήτηση νομοσχέδιο, είπε, μεταξύ άλλων, πως «σύντομα θα ανήκει στο παρελθόν», λέγοντας πως «από το παρελθόν έρχονται και οι αντιλήψεις που το ν/σ αυτό επιβάλλει».

Πιο συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο υποβαθμίζει τα ελληνικά Πανεπιστήμια, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Η μέθοδός σας είναι πλέον γνωστή: ό,τι δεν μπορεί να ελεγχθεί, στοχοποιείται και υπονομεύεται. Επαναφέρετε τις παρατάξεις στα όργανα διοίκησης». Κατηγόρησε ακόμη την κυβέρνηση ότι προστατεύει τα εγκληματικά στοιχεία, που έχουν ως ορμητήριά τους τα ΑΕΙ. «Με ποιο δικαίωμα μετατρέπετε τα Πανεπιστήμια σε άβατα ανομίας;» ρώτησε. Υποστήριξε επίσης ότι αντί να χρησιμοποιούνται τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα ως εργαλείο για την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια των Πανεπιστημίων, η κυβέρνηση πάει να τα καταπνίξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News