Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2016

Τέσσερις φόροι σε τέσσερις ημέρες

Όσες επιχειρήσεις τηρούν διπλογραφικά βιβλία, θα πρέπει έως την Παρασκευή να αποδώσουν τον ΦΠΑ

Τέσσερις φόρους μέσα σε τέσσερις ημέρες καλούνται να εξοφλήσουν οι Έλληνες φορολογούμενοι από τους οποίους η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα εισρεύσουν στα ταμεία περί τα 4 δις ευρώ.

Συγκεκριμένα, μέχρι την Παρασκευή πρέπει να καταβληθούν τα τέλη κυκλοφορίας καθώς η εκπρόθεσμη πληρωμή τους ισοδυναμεί με τον διπλασιασμό τους.
Στις 30 του μηνός λήγει επίσης η προθεσμία για την πληρωμή της 4ης και προτελευταίας δόσης του ΕΝΦΙΑ αλλά και όλες οι ρυθμίσεις οφειλών.

Επιπλέον, οι επιχειρήσεις καλούνται να καταβάλουν την τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος.

Όσες επιχειρήσεις τηρούν διπλογραφικά βιβλία, θα πρέπει έως την Παρασκευή να αποδώσουν τον ΦΠΑ.

Την ίδια ώρα και το 2017 θα μπει με καταιγίδα φόρων καθώς θα σημειωθεί αύξηση στην κινητή τηλεφωνία και τη συνδρομητική τηλεόραση, τον καφέ, τα καπνικά προϊόντα, τα ηλεκτρονικά τσιγάρα αλλά και στους έμμεσους φόρους όπως στα καύσιμα.

Με το νέο έτος έρχεται και το 3ο κύμα αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου με εξαίρεση τα νησιά που έχουν πληγεί από την προσφυγική κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News