Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Η εκκωφαντική σιωπή ενός τραυματισμένου αγοριού στη Συρία σε ένα σοκαριστικό βίντεο

Σοκ στην παγκόσμια κοινή γνώμη προκαλεί η φωτογραφία του 5χρονου αγοριού Ομράν Νακνές, έπειτα από τους νέους βομβαρδισμούς στη Συρία

Σοκ στην παγκόσμια κοινή γνώμη προκαλεί η φωτογραφία του 5χρονου αγοριού Ομράν Νακνές, έπειτα από τους νέους βομβαρδισμούς στο Χαλέπι της Συρίας.

Την φωτογραφία ανέβασε στα social media δημοσιογράφος της Telegraph, αλλά αστραπιαία έκανε το γύρο του κόσμου.

Ο 5χρονος, εμφανώς σοκαρισμένος, παραμένει ανέκφραστος με το σώμα του καλυμμένο από σκόνη και αίμα.

Τα πόδια του Ομράν Ντακνές φτάνουν ίσα-ίσα μέχρι την άκρη της καρέκλας όσο περιμένει το ασθενοφόρο.



To μικρό παιδί φορά σορτς και περνά από τα χέρια των διασωστών οι οποίοι τον βγάζουν από ένα κτίριο. Είναι γεμάτο σκόνη. Η αριστερή πλευρά του προσώπου του έχει καλυφθεί με αίμα.

«Δεν κάνει κανέναν ήχο»

Ο διασώστης με το κίτρινο γιλέκο, κρατά σφιχτά τον μικρό καθώς τον πηγαίνει στο ασθενοφόρο. Το αγόρι τυλίγει το δεξί του χέρι γύρω από τον ώμο του άνδρα, όπως ο ίδιος τον βάζει στο πορτοκαλί κάθισμα.

«Δεν κάνει κανέναν ήχο»

Ο άνθρωπος που τον μετέφερε στη συνέχεια αποχωρεί. Ένας άλλος άνδρας με μια φωτογραφική μηχανή εστιάζει στο αγόρι. Φοράει σορτς και ένα t-shirt με ένα χαρακτήρα καρτούν. Τα χέρια του τα έχει τοποθετήσει ήρεμα στους μηρούς του. Το δεξί μάτι του είναι ορθάνοιχτο, το άλλο λιγότερο ανοιχτό. Κοιτάζει προς τις πόρτες του το ασθενοφόρο, προς τις φωνές.

Σε μια στιγμή καθαρού τρόμου, το αγόρι σηκώνει το αριστερό του χέρι στο πρόσωπό του, περνά τα δάχτυλά του μέσα από τα μαλλιά και στη συνέχεια στην κάτω πλευρά του προσώπου του πριν από το αφήσει να πέσει. Κοιτάζει την παλάμη του χεριού του και, γυρίζει ξανά και το σκουπίζει στο κάθισμα.

«Δεν κάνει κανέναν ήχο»

Αυτό ήταν μόνο τα πρώτα 37 δευτερόλεπτα του βίντεο από τις 17 Αυγ από το Media Center Χαλεπίου, που δείχνει το αποτέλεσμα μιας αεροπορικής επιδρομής σε μια γειτονιά της βόρειας πόλης του Χαλεπίου, η οποία για πολλά χρόνια υπήρξε πεδίο μάχης μεταξύ της κυβέρνησης και των ανταρτών.

Η σιωπή του αντηχεί σε όσους παρακολουθούν το βίντεο. Η ζάλη του είναι αρκετή για να μας κάνει να ξεσπάσουμε σε δάκρυα. Όλοι λένε πως θα έπρεπε να κλαίει. Κάποιοι άλλοι ότι είναι γενναίος. Αυτός είναι ο πόλεμος.

5 σχόλια:

  1. Και αν και εφ'όσον καταφέρουν να επιζήσουν πάρουν δρόμο προσφυγιάς και εφ' όσον και πάλι επιζήσουν, ο...πολιτισμένος κόσμος θα θεωρεί συλλήβδην όλους -και αυτό το παιδάκι- είτε τρομοκράτη είτε κακό για τον τουρισμό είτε υποβάθμιση της περιοχής τους... Και θα ξεκουνηθούν από τους καναπέδες για να ...διαμαρτυρηθούν και να βάλουν εναντίον τέτοιων παιδιών... Η απόλυτη παρακμή ηθών, η απόλυτη επικράτηση ατομικισμού, άρα κανιβαλισμού, ο πλέον αιμοβόρος πολιτισμός των καλών. που για να αυτοχαρακτιρίζονται "καλοί και πολιτισμένοι" είναι οι ηθικοί-τουλάχιστον- αυτουργοί της κατάστασης και αυτού του παιδιού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πες τα φίλε. Και πρώτοι και καλύτεροι σε αυτή την υποκρισία και την απανθρωπιά οι εκπρόσωποι της εκκλησίας.

      Διαγραφή
    2. αμα δειτε καμμια τετοια φωτογραφια ,φουντωνει η ανθρωπια σας ...Για καποα αλλη με θυματα τσιχαντιστων μ ο υ γ κ α !!!

      Διαγραφή
    3. ελα ντε, όμως που είναι μουσουλμανακι και μελαχροινός, αρα εχθρός και τρομοκρατης, επομένως χαλάει την πιατσα που επέζησε. εξάλλου το ζορι το δικό μας αλλο ειναι, πως θα γλυτωσουμε κανενα φορο, κανενα ενφια και τετοια, αφου ειναι 10 ποντους μακρια απο τον κ@λο μας, δεν μας νοιαζει καθολου.

      Διαγραφή
  2. ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΗΡΗΘΗΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΒΟΥΝ ΦΩΤΙΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΤΣΙ ΕΠΗΣΤΗΜΟΝΑ ΤΗΣ ΠΟΡΔΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΠΟΥΡΔΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News