Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Βράζει ο ΣΥΡΙΖΑ! Καταπέλτης ο Μηλιός: Η κυβέρνηση προωθεί τα συμφέροντα της ολιγαρχίας

Ο κ. Μηλιός αποκάλυψε ότι του προτάθηκε υπουργείο αλλά δεν το δέχθηκε και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα της ολιγαρχίας

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση έκανε σήμερα μιλώντας στο πρωινό MEGA ο άνθρωπος που έφτιαξε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός. Ο κ. Μηλιός αποκάλυψε ότι του προτάθηκε υπουργείο αλλά δεν το δέχθηκε και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα της ολιγαρχίας! Είπε ακόμα ότι η ψυχή του ΣΥΡΙΖΑ ήταν και είναι απέναντι από την πολιτική στην οποία έχει οδηγηθεί να συνομολογήσει η κυβέρνηση.

«Βρεθήκαμε σε δύσκολη κατάσταση. Δεχθήκαμε ένα πρόγραμμα που είναι ριζικά αντίθετο με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ένα πρόγραμμα λιτότητας. Πρέπει σε αυτή την αμηχανία που βρισκόμαστε να κάνουμε το καλύτερο για να βρούμε τι έφταιξε», είπε και στο ερώτημα αν βλέπει διάσπαση με αφορμή τα όσα είπε ο Γιάννης Πανούση απάντησε:

«Ο κ. Πανούσης δεν είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε μια κατάσταση που η ψυχή του ΣΥΡΙΖΑ ήταν και είναι απέναντι από την πολιτική στην οποία έχει οδηγηθεί να συνομολογήσει η κυβέρνηση. Είμαστε στο ίδιο κόμμα και θέλουμε να διασφαλίσουμε την ενότητα. Δεν την θέλω την διάσπαση γιατί θα είναι καταστροφική για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κόσμο του».

«Εγώ είμαι ανένταχτος με την έννοια των τάσεων. Δεν ανήκω στην Αριστερή Πλατφόρμα», ειπε όταν ρωτήθηκε αν ανήκει σε τάση.

Για την συμφωνία ήταν καταπέλτης: «Η συμφωνία είναι καλή για το μεγάλο κεφάλαιο και την ολιγαρχία. Δεν κινδυνεύει η κυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ και από αυτούς που διαφωνούν. Από τον κόσμο κινδυνεύει γιατί μια μερίδα του θα πεινάσει και άλλη μια θα συνεχίσει να βρίσκει πολύ δύσκολα. Η κυβέρνηση προωθεί τα συμφέροντα της ολιγαρχίας. Μετά τις εκλογές όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πρώτο κόμμα, η κατεύθυνση που πήρε το οικονομικό επιτελείο ήταν ότι μπορούσε να συμβιβάσει τα συμφέροντα της οικονομίας με τα συμφέροντα του κόσμου. Είναι ουτοπικό. Οδηγεί σε αδιέξοδο και το εντόπισα αυτό. Οδηγεί σε αυτό τον τελικό συμβιβασμό και σε αυτόν δεν ήθελα να είμαι μέσα. Ήθελα να είμαι εκτός και να το επισημαίνω».

Και συνέχισε: «Το πρόγραμμα που είχα φτιάξει ήταν εφικτό. Θα παίρναμε λεφτά από τους πλούσιους».

Για την Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε ότι είναι μια ισχυρή προσωπικότητα και ο τρόπος με τον οποίο υπερασπίζεται τις απόψεις της είναι γνωστός. Έχει καταφέρει να κάνει την Βουλή ένα όργανο που δεν είναι διεκπεραιωτικό.

Για τον Γιάνη Βαρουφάκη είπε ότι «δεν αποφάσιζε μόνος του και δεν μπορώ να του ρίξω ευθύνες. Όμως συμφωνούσε με το 70% του Μνημονίου».

Για το plan B είπε ότι μια κυβέρνηση πρέπει να μελετάει τα πάντα. Μην δαιμονοποιούμε το plan B.

"Φαρμάκι" Κομμουνιστικής Τάσης κατά Τσίπρα: Αποστάτης, να φύγει!

Σε νέο κείμενό της που "ανέβηκε" στην ιστοσελίδα marxismos.com, η Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για μνημονιακούς αποστάτες, που "συνέχισαν την παροχή διαπιστευτηρίων στην τρόικα", μια ευθεία επίθεση στον πρωθυπουργό και πρόεδρο του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα.

Μιλά επίσης για ψυχρούς εκτελεστές που για μια ακόμα φορά εκτέλεσαν τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κόμματος και χαρακτηρίζει προδότες τους 113 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν το νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα. "Καμία ενότητα μαζί τους", τονίζει η Κομμουνιστική Τάση, που ζητά να γίνει έκτακτο συνέδριο για την αλλαγή πολιτικής αλλά και ηγεσίας!

"Ο πρωθυπουργός, με τον «αέρα» του εκλεκτού της ελληνικής άρχουσας τάξης, εγκατέλειψε αυτή τη φορά το προσωπείο του θύματος ενός πραξικοπήματος και έδειξε ολοφάνερα ότι στο εξελισσόμενο μνημονιακό πραξικόπημα ήταν και είναι πρόθυμος συναυτουργός", σημειώνει η Κομμουνιστική Τάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News