Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

"Άνοιγμα" της νέας κυβέρνησης προς Ρωσία και στην άμυνα

Τι είπε ο Καμμένος για τις κυρώσεις

Η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης στο ενδεχόμενο επιβολής νέων κυρώσεων στην Ρωσία ,μοιάζει “συγκρουσιακή” έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  

Η δημόσια αντιπαράθεση του νέου ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά με τον απερχόμενο Ευάγγελο Βενιζέλο είναι ένα ακόμη στοιχείο που δείχνει ότι η εξωτερική πολιτική της νέας κυβέρνησης θα έχει και άλλους “ορίζοντες” . Αυτό δεν είναι καθόλου κακό αρκεί να γίνεται με σοβαρό σχέδιο.

Η διαπίστωση αυτή ενισχύεται και από τα όσα είπε χθες βράδυ στο ΥΠΕΘΑ ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. Στις δηλώσεις μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην Ρωσία και στην ανάγκη να υπάρξει συνεργασία με την Μόσχα για να εξασφαλιστεί πρώτα απ΄ όλα η λειτουργία των ρωσικών οπλικών συστημάτων που διαθέτουν οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο κ.Καμμένος αναφέρθηκε και στο θέμα των κυρώσεων δίνοντας το στίγμα του ανοίγματος της νέας κυβέρνησης προς την Ρωσία.

1 σχόλιο:

  1. Εχει απόλυτο δίκιο η Κυβέρνηση, που δεν θέλει κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας. Για την Ελλάδα, η Ρωσία είναι ο καλύτερος πελάτης για την διάθεση των ελληνικών προϊόντων (αγροτικών κυρίως), που οι βορειοευρωπαίοι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ, οπότε ή θα πρέπει οι βορειοευρωπαίοι (και οι Αμερικάνοι) να βρούν λύση για την διάθεση των ελληνικών προϊόντων ή να αφήσουν την κυβέρνηση να συνεργαστεί με την Ρωσία, άλλωστε στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία με όλους τους λαούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News