Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Ξαφνικό τέλος για τους αιώνιους φοιτητές - Το Σεπτέμβριο διαγράφονται από τις σχολές τους

"Από το 2007 αλλά και από το 2011 ενημερώθηκαν οι φοιτητές των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ που δεν είχαν ολοκληρώσει τις σπουδές τους"

Προς την έξοδο από τα ΑΕΙ και ΤΕΙ οι "αιώνιοι" φοιτητές από τον Σεπτέμβριο Ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Α. Λοβέρδος ανέφερε ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος για διαγραφή των "αιωνίων" φοιτητών από το νέο ακαδημαϊκό έτος.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Παιδείας τόνισε:

"Από το 2007 αλλά και από το 2011 ενημερώθηκαν οι φοιτητές των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ που δεν είχαν ολοκληρώσει τις σπουδές τους, παραμένοντας επί πολλά χρόνια εγγεγραμμένοι σε αυτά τα ιδρύματα, πως θα διαγραφούν τον Σεπτέμβριο του 2014.

Δόθηκαν μάλιστα από τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και επιπλέον εξεταστικές περίοδοι.

Φθάσαμε όμως στο νομοθετικά καθορισμένο χρόνο και έτσι ο νόμος θα εφαρμοστεί, δηλαδή θα διαγραφούν από τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ όσοι δεν ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους.

Είμαστε σε συνεχή συνεννόηση με τα συντονιστικά όργανα των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ για την εφαρμογή της νομοθεσίας, που θα εξορθολογήσει τα ιδρύματα, δίνοντας νόημα στην έννοια του κύκλου σπουδών, αλλά και απαλλάσσοντάς τα από μια άνευ λόγου και νοήματος γραφειοκρατία".

2 σχόλια:

  1. Υπαρχουν φοιτητες που ειναι αιωνιοι λογω δουλειας η ααθενειας,κι αυτοι διαγραφονται;Τα λυσαν ολα τα προβληματα της παιδειας και το μονο που απεμεινε ειναι οι αιωνιοι φοιτητες,δε κοιτανε καλυτερα πως οι σχολες εχουν καταντησει σκουπιδοτοποι και πως οι περισσοτερες απαρτιζονται απο ανευθυνο προσωπικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπραβο κ Λοβερδο μεγαλο κατορθωμα εκανες.Τα δικα σας παιδια με μεσον πηρανε τα πτυχεια και αμεσως τα διορισατε υπαλληλους στην Βουλη. Ρωτα και εμας τους γονεις με τι κοπο και στερεισεις σπουδαζουμε τα παιδια μας και ερχεσε τωρα και διαγραφεις ολο τον κοπο μας.Διεγραψε πρωτα μερικους κομπλεξικους καθηγητας που ταλαιπωρουν τους φοιτητας και μετα να δεχτω την διαγραφη τους.Μην σκοτωνης τα παιδια μας.Γονιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News