Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Ότι φάγαμε φάγαμε… Τώρα, τι κάνουμε;

Γράφει η Φουντουκίδου Αναστασία, Διατροφολόγος - Διαιτολόγος...

Για το Aridaia News!

Μετά τις γιορτές οι περισσότεροι κάνουμε τις ίδιες σκέψεις: θα κλείσει το φερμουάρ;; μήπως ανέβηκε η χοληστερίνη η τα τριγλυκερίδια; Για μισό περίπου μήνα καταναλώναμε γλυκά, τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και λιπαρά, μεγάλες ποσότητες σε αλκοόλ. Το αποτέλεσμα: Μια αντίθεση μεταξύ της ψυχής μας και του σώματος μας. Η ευχαρίστηση της στιγμής από ένα γλύκισμα, η προσωρινή αίσθηση ευτυχίας μετά από ένα λουκούλιο γεύμα στις εξόδους μας τελικά αφήνουν πίσω τους έναν επιβαρυμένο οργανισμό.

Όχι στις ενοχές! Δώστε χρόνο στον εαυτό σας και προσπαθήστε να επαναφέρετε το σώμα σας στα ιδανικά του κιλά. Μην βιάζεστε να χάσετε βάρος. η απώλεια βάρους δεν θα πρέπει να γίνει με μια παροδική «δίαιτα αστραπή», συνειδητοποιήστε πως για να χάσετε βάρος πρέπει απλά να αλλάξετε τρόπο διατροφής, τις διατροφικές σας συνήθειες τις οποίες θα διατηρήσετε για πάντα. Μην βάζετε απαγορεύσεις στον εαυτό σας, βάλτε απλά όρια, αυτοέλεγχο και αυτοσυγκράτηση. Η λύση δεν απαιτεί βιασύνη και υπερβολές, ο οργανισμός απαιτεί φροντίδα!

Αν ήδη έχετε ξεκινήσει προσπάθειες για απώλεια βάρους, μην τα παρατάτε μετά από μια ατασθαλία! Συνεχίστε κανονικά το πρόγραμμα σας μέχρι την επίτευξη του στόχου σας.

Αδειάστε τους δίσκους με τα γλυκίσματα από το τραπέζι, αδειάστε το ντουλάπι με τα σνακ, τις σοκολάτες και τα γαριδάκια: Όσο και αν λυπάστε όταν πετάτε φαγητό, σκεφτείτε αν είναι πραγματικά καλύτερο να φάτε ό,τι έχει περισσέψει προσθέτοντας λίπος στο σώμα σας. Ξεχωρίστε τι προορίζεται για τον κάδο των αχρήστων και τι για το στομάχι σας.

Μειώστε σταδιακά την ποσότητα του φαγητού: Δεν υπάρχει λόγος να ξεκινήσετε με δραστική μείωση του φαγητού που τρώτε. Κάτι τέτοιο θα σας κάνει να πεινάσετε, να εξαντληθείτε και τελικά να τα παρατήσετε. Σε πρώτη φάση, δώστε έμφαση στην ποιότητα και σιγά σιγά μικρύνετε το μέγεθος της μερίδας σας.

Ποτέ μη παραλείπεται γεύματα με σκοπό την απώλεια βάρους, το μονό που θα καταφέρεται είναι η απώλεια μυϊκής μάζας και η μείωση του βασικούς σας μεταβολισμού! Καταναλώστε 3 κύρια μικτά γεύματα( με υδατάνθρακες και πρωτεΐνες) καθημερινά και 2 μικρογεύματα που θα αποτελούνται από φρούτα η γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλών λιπαρών.
Πάρτε τους δρόμους… τα ποδήλατα… Τα χορευτικά συγκροτήματα… Τις αθλοπαιδιές… Γυμναστείτε με τον οποιοδήποτε τρόπο σας είναι πιο διασκεδαστικός. Αυξήστε την σωματική σας δραστηριότητα, φροντίστε 5 φορές την εβδομάδα να ασχολείστε με κάποια δραστηριότητα που διαρκεί μια με μιάμιση ώρα.

Προσπάθησε να αλλάξεις…
Καλή χρονιά με υγεία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News