Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Σοκαρισμένοι οι γονείς από το περιεχόμενο των Θρησκευτικών - Δήμαρχος Αλμωπίας: «Θα μας ζητήσουν να ξεπουλήσουμε τα πάντα, οφείλουμε να σταθούμε όρθιοι»

"Οφείλουμε να ακολουθήσουμε όλους εκείνους τους ανθρώπους της ιστορίας που αγωνίστηκαν μέσα στη φτώχια και τη σκλαβιά να σταθούν όρθιοι, έχοντας στο πλευρό τους την εκκλησία"

Με μεγάλο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Λαογραφικός Σύλλογος Θηριόπετρας σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων.

Ο κ. Θεόδωρος Κουτσιώρας, θεολόγος καθηγητής, παρουσίασε σε προβολή μία πολύ εμπεριστατωμένη έρευνα πού διενήργησε για τα νέα βιβλία θρησκευτικών στην Α΄βάθμια καί Β΄βάθμια εκπαίδευση, επισημαίνοντας πολλά από τα σημεία των βιβλίων πού όπως είπε είναι όχι μόνο απαράδεκτο αλλά και επικίνδυνο να εμπεριέχονται σε σχολικό εγχειρίδιο θρησκευτικών για μαθητές. Φωτογραφίες, εικόνες, τραγούδια, πρόσωπα και δοξασίες άλλων δογμάτων και θρησκειών μπερδεύονται με το ορθόδοξο υλικό, καθιστώντας έτσι τον μαθητή αδύναμο να συμπεράνει πώς η Ορθόδοξη πίστη είναι ἡ μόνη αλήθεια πού σώζει τον άνθρωπο στην αιωνιότητα.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος, και ως Θεολόγος δήλωσε σοκαρισμένος για όλα όσα παρουσιάστηκαν και όσα συμπεριλαμβάνονται σε αυτά τα βιβλία, ενώ αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν να έχουν γραφτεί από Θεολόγους. Παράλληλα, ο Δήμαρχος τόνισε ότι γίνεται μια προσπάθεια να περάσει ένας οικουμενισμός ο οποίος διαστρεβλώνει τη χριστιανική θρησκεία. Επίσης, ο κ. Μπίνος δήλωσε τα εξής: «Να ξέρετε ότι θα ζητήσουν να ξεπουλήσουμε τα πάντα, μπροστά σε ένα δάνειο. Γι’ αυτό χρειάζεται οι πολιτικοί που επιλέγουμε να μας διοικούν να έχουν το Θεό μέσα τους, να έχουν αρχές και αξίες. Αν βάλουμε πάνω απ’ όλα το χρήμα, θα ξεπουλήσουμε τα πάντα. Άρα οφείλουμε να ακολουθήσουμε όλους εκείνους τους ανθρώπους της ιστορίας που αγωνίστηκαν μέσα στη φτώχια και τη σκλαβιά να σταθούν όρθιοι, έχοντας στο πλευρό τους την εκκλησία». 











































26 σχόλια:

  1. Ευτηχως απο οτι βλέπω οι στενομυαλοι άνθρωποι είναι λίγοι.ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει οτι θέλει κ επίσης έχει το δικαίωμα να κρίνει τι είναι σωστο η όχι.με λυπει ιδιαίτερα το γεγονος οτι ηταν κ ο δήμαρχος παρόν.και όπως λέει κ ολαος." και τα μυαλά στα κάγκελα "


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγά ανοιχτομυαλε ντιγκινταγκα χαλαρωσε

      Διαγραφή
    2. Τι φοβαστε μη σας ξιλωσουν απ'τις θέσεις σας και μιλάτε τόσο βλάστημα? Είστε πολέμιός της Εκκλήσίας και ΘΕΟΜΑΧΟΣ! !!!Αφήστε τις τάχα προοδευτικές απόψεις και μη στεναχωριόστε οι Χριστιανοί καθόλου ξενοφοβία δεν έχουμε!!!
      Η Ορθόδοξία λάμπει σαν γάργαρο νερό !!!
      Εσείς καλύτερα γνωρίζετε ότι στα βιβλία αυτά γίνετε κατήχηση και παραπλάνηση όμως στόν Ισλαμισμό γιατί δεν λέει στα παιδάκια για τα κτηνώδη ενστικτα των Μουσουλμάνων που έχουν προφήτη έναν παιδόφίλο και νεκρόφίλο τον Μοαμεθ. Επίσης δεν λέει στα παιδιά για τους Τζιχαντιστες και τόσα άλλα εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας και ιδιαίτερα κατά των προγόνων μας!!!!
      Τέλος θέλουμε Ελλάδα ελεύθερη και Χριστιανική έχεις τι πρόβλημα έχετε?
      Αν δεν σας αρέσει πηγαίνετε από δω!!! Προσέξτε μόνο γιατί πλησιάζει ο Θάνατος σας και τότε θα βρέθητε προστάτη στον Κύριο, τον μοναδικό ΚΎΡΙΟ ΚΑΙ ΘΕΟ ΤΟΝ ΙΗΣΟΎ ΧΡΙΣΤΌ και τότε θα πρέπει να δώσετε λόγο για το τι κάνατε αυτά τα χρόνια από τη θέση που ησαστε!!!!!!!!!
      Λυπάμαι πολύ για τα παιδακιά αυτά που με βία πάνε να ξεριζήσουν την ευτυχία ,την χαρά,το γέλιο από μέσα τους τον ίδιο τον Χριστό !!! Αλλά δεν θα τα καταφέρουν γιατί απλά Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΆ! !! ΚΑΙ ΕΊΝΑΙ ΟΔΥΝΗΡΟ ΝΑ ΚΛΟΤΣΑΣ ΤΑ ΚΑΡΦΙΑ! !!!

      Διαγραφή
  2. Το οτι εγιναν αρκετες προσπαθεις ωστε να ΜΗΝ πραγματοποιηθει η εκδηλωση αυτη, σημαινει πολλά. Ξεσηκωθηκαν διευθυνταδες απο την καρεκλα τους και απαιτησαν να μην γινει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αν τα παιδια μας θελουμε να γινουν "καλοι" χριστιανοι σαν αυτον τον υπεροχο ελληνικο λαο, τοτε ας τους δειξουμε το δρομο μεαα απο το σπιτι μας! μας ενοχλουν θα θρησκευτικα; γιατι δεν μας ενοχλουν τα αγγλικα τα γαλλικα τα γερμανικα; διδασκονται στα σχολεια κανονικα! γιατι; αφου ειναι ξενοφερτα; μηπως εχουμε επιλεκτικη ξενοφοβια; μηπως νιωθουμε προσωπικη αποτυχια στην ανατροφη του παιδιου μας και μας ενοχλει το βιβλιο; μηπως σαν χριστιανοι εχουμε αποτυχει και μας ενοχλει η ξενη θρησκεια; μηπως αρχισαν να ξυπνουν τα προβατα απο τον θρησκευτικο υπνο (που με μαεστρια επεβαλε η εκκλησια) και χανουμε τα προνομια; μηπως νιωθουμε ενοχες για τις πραξεις μας και θελουμε να ριξουμε την ευθυνη στο βιβλιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγχαρητήρια σε όλους! Συγχαρητήρια στον κ Δήμαρχο για την παρουσία του και την ορθή του στάση στο περιεχόμενο των φακέλων θρησκευτικών.Να πούμε πως η ενέργεια που έγινε στην περιοχή μας ήταν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, λίγοι ήταν οι γονείς που γνώριζαν και προσκλήθηκαν και παρόλα αυτά το αποτέλεσμα ήταν πολύ ευχάριστο! όσοι παρακολούθησαν την ενημέρωση έφυγαν πλήρως ικανοποιημένοι για όσα αναπτύχθηκαν.Τα τηλεφωνήματα από γονείς που δεν κατάφεραν να παρευρεθούν στην ενημέρωση είτε για λόγο ημέρας που ήταν εορτή της Αγίας Αικατερίνης, είτε γιατί δεν ενημερώθηκαν έγκαιρα, επίσης ήταν πολλά.Αρα είναι αρκετοί τελικά οι ανοιχτομυαλοι άνθρωποι που δέχονται την αληθινή ενημέρωση για όφελος των παιδιών τους.Αυτοι τελικά που λέγονται στενόμυαλοι είναι απλά οι εγωιστές που πέρα από την άποψη τους δεν δέχονται καμία άλλη άποψη ως σωστή (άκρως δημοκρατικοί)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευχαριστούμε πολύ όσους παρευρέθηκαν στην αίθουσα αλλά και όσους ενημερώθηκαν βλέποντας το υλικό από τα μέσα. Ευχαριστούμε θερμά τους αρμόδιους για την παραχώρηση του ξενιτιδειου πνευματικού κέντρου,τον θεολόγο κ. Κουτσιωρα Θεόδωρο που ήρθε από την Λάρισα για την δική μας ενημέρωση και φυσικά τον λαογραφικό σύλλογο Θηριοπετρας για την διοργάνωση και την ευκαιρία που έδωσε στους γονείς να ενημερωθούν τρέχον ζήτημα. Ένωση Γονέων Αριδαίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΟΥΤΖΑΧΕΝΤΙΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ...26 Νοεμβρίου 2017 στις 11:11 μ.μ.

    ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΨΗΦΟΘΗΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ 500 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάνε μας μπροστά με τους gay προοδευτηκε που είσαι 200 χρόνια μπροστα

      Διαγραφή
    2. οι πουστηδες συριζαιοι πανε να ποδοπατησουν την ορθοδοξια, δεν θα τους περασει, ερχετε το τελος τους.

      Διαγραφή
  7. Οι θεολόγοι που σπουδάζουν στα ελληνικά πανεπιστήμια διδάσκονται μόνο την ορθοδοξία και αυτήν μόνο μπορούν να διδάξουν στα ελληνικά σχολεία; Δηλαδή δεν είχαν γενικές σπουδές και έρευνα των άλλων θρησκειών στις φοιτητικές σπουδές τους. Όλοι αυτοί οι ένθερμοι αδελφοί χριστιανοί όταν πήγαιναν σχολείο θυμούνται τι διδάχτηκαν στα σχολικά βιβλία; Δεν είχαν ποτέ ύλη με ιουδαισμό, ινδουισμό, βουδισμό, ισλάμ κλπ. Εγω πάντως είχα θεολόγο στο σχολείο που ήταν και κληρικός, ξέρετε οι περισσότεροι στην Αριδαία γιατί τον πετύχατε αρκετοί , μια χαρά μας δίδασκε όλη την ύλη και άλλες θρησκείες όπως τις περιελάμβανε η σχολική ύλη, χωρίς ταμπού και χωρίς προκατάληψη. Εκανε μια χαρά το μάθημα του και δεν διανοήθηκαν ποτέ τότε εκπαιδευτικοί και γονείς να κάνουν τέτοιες διαμαρτυρίες. Οσο πάμε γινόμαστε πιο ευαίσθητοι και πιο πολιτισμένοι βλέπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν μπορώ να καταλάβω την κακία που βγάζουν κάποιοι άνθρωποι για το αν θέλουν κάποιοι άλλοι να ενημερωθούν για ότι νιώθουν εκείνοι σωστό.. ακούω εδώ και μέρες πικροχολα σχόλια που δεν δικαιολογούνται σε τίποτα και έχουν ως αποτέλεσμα μόνο να δείξουν τον κακοχαρακτηρα των ανθρώπων που τα λένε.Ας κοιτάξει ο καθένας στην πορεία του να γίνεται καλύτερος και όχι χειρότερος η να μένει στάσιμος. Εγώ στα σχόλια βγαίνω με ονοματεπώνυμο. Βγείτε κι εσείς ονομαστικά να σχολιάσετε και να μας πείτε γιατί εμποδίζετε την ενημέρωση στην πόλη μας? Επιτέλους ας πέσουν οι μάσκες σας ψευτοδημοκρατες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. περιμενουμε να δημοσιευετε και αυτα με τα οποια δεν συμφωνειτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιατί εμποδίζεται την ενημέρωση?? Ποιοί είστε εσείς που εξαναγκάζεται δασκάλους να διδάσκουν θρησκειολογία την ώρα που η χώρα μας έχει ομολογιακή θρησκεία? Γιατί εμποδίζεται το δικαίωμα που μας δίνει το ίδιο το Σύνταγμα για ομολογιακό μάθημα? Και λυπάμαι πραγματικά γιατί βλέπω στα σχόλια ανθρώπους που γνωρίζω για ποιόν λόγο τα γράφουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν θέλετε απαντάτε, εσείς στο σχολείο διδαχθήκατε στην ύλη των θρησκευτικών και άλλες θρησκείες; Εκαναν οι γονείς σας συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας τότε; Φυσικά και έχει ο καθένας δικαίωμα να πιστεύει ότι θέλει και να κάνει και πηγαίνει σε όποιες συγκεντρώσεις θέλει. Αλλά μπορείτε να απαντήσετε σας παρακαλώ.

      Διαγραφή
    2. Προφονάκης Ευστάθιος
      Ἀγαπητέ μου φίλε ἔχασες ἐπεισόδια. Διδάσκομαι ὕλη θρησκευτικῶν μέ ὀρθόδοξο χαρακτήρα εἶναι ἀκριβῶς αὐτό πού εἶπες. Διδάσκομαι τήν ὀρθόδοξη χριστιανική μου πίστη, ἀλλά διδάσκομαι ἀντικειμενικά ἐπίσης τίς αἱρέσεις καί τίς θρησκεῖες. Ὁ μαθητής διαμορφώνει ἄποψη καί μπορεῖ νά ἀξιολογήσει τίς αἱρέσεις καί τίς θρησκεῖες. Αὐτό εἶναι πού στεροῦν ἀπό τό μαθητή τά νέα προγράμματα, γιατί λένε ὅτι δέν πρέπει νά ἀξιολογήσει κάποιος τίς αἱρέσεις καί τίς θρησκεῖες. Οὔτε ὁ ἐκπαιδευτικός καί φυσικά οὔτε ὁ μαθητής. Φαντάζομαι ὅτι τώρα εἶσαι ἀγανακτισμένος γι’ αὐτό πού μεθοδεύεται. Εἴμαστε, συνεπῶς, στό ἴδιο στρατόπεδο!

      Διαγραφή
  11. Όταν θα με ρωτήσεις με ονοματεπώνυμο κύριε που γνωρίζω πολύ καλά ποιος είσαι τότε θα σου απαντήσω ευχαρίστως! Για όλες τις απορίες σου υπάρχει και απάντηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γκατζιωτάκη Μαριάννα
    (γονιός 3 παιδιών στο Δημοτικό και Γυμνάσιο)

    Θέλω να συγχαρώ ιδιαίτερα τον Λαογραφικό Σύλλογος Θηριόπετρας και την Ένωση Γονέων για την εκδήλωση που διοργάνωσε καθώς επίσης και τον ομιλητή για την εμπεριστατωμένη ομιλία την οποία παρακολουθήσαμε. Είμαστε πραγματικά σοκαρισμένοι με τα όσα είδαμε και ακούσαμε. Δεν φανταζόμασταν ποτέ ότι μπορεί τα παιδιά μας να διδάσκονται ένα μέρος της διδασκαλίας των Θρησκειών στην αίθουσα και αυτό το κομμάτι να είναι διαστρευλωμένο, χωρίς καμία σύγκριση και αποκάλυψη της πραγματικής θρησκείας/ αίρεσης. Πού είναι η Εκκλησία; Δεν θα πάρει θέση για όλα αυτά; είναι πολύ ανησυχητική η σιωπή της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πραγματικά μια πολύ εμπεριστατωμένη ερευνά του ομιλητή!
    Ευχαριστούμε για την ενημέρωση που μας προσέφερε!
    Είναι πράγματα τα οποία δεν γνωρίζαμε. Είδαμε ότι έχουν αλλάξει τα βιβλία "ΦΑΚΕΛΟΙ" και τα έχουν κάνει μια μίξη όλων των θρησκειών χωρίς την δομή ενός βιβλίου. Γιαυτό το ονομάζουν ΦΑΚΕΛΟ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΜΑΣ θα βρεθούν σε σύγχυση με αυτόν τον τρόπο διδασκαλίας. Συγχαίρω και τον Δήμαρχο μας για την στάση του απέναντι στα νέα προγράμματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Να πάτε τα παιδιά σας στην εκκλησία και στο κατηχητικό, να μην πάθουν σύγχυση. Και να διδαχθούν την ορθόδοξη πίστη όπως πρέπει. Μπορεί να γίνει πολύ καλή δουλειά και στο σπίτι και την οικογένεια του καθενός. Το σχολείο προσφέρει γενικές γνώσεις και γενική παιδεία. Απορώ γιατί δεν διαμαρτύρεστε για την διδασκαλία, φυσικής, χημείας, βιολογίας, αφού "πίστευε και μη ερεύνα" και επίσης ελληνικής μυθολογίας, δωδεκάθεο κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαστε ευρωπαϊκή χώρα και ζητάμε ισοτιμία! Όπως οι άλλες χώρες διδάσκονται την επίσημη θρησκεία του καρατους τους, το ίδιο ζητάμε κι εμείς, εφόσον το 98% είμαστε Ορθόδοξοι. Επιτέλους ας σταματήσουν αυτές οι ρατσιστικές απόψεις εναντίων της Ορθόδοξης Ελλάδας.

      Διαγραφή
    2. ΑΝΑΠΑΡΆΓΩ ΤΟ ΚΕΊΜΕΝΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝΑΓΝΏΣΤΗ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΊΟ ΣΥΜΦΩΝΏ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΆ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΆ ΣΟΥ:

      Προφονάκης Ευστάθιος
      Ἀγαπητέ μου φίλε ἔχασες ἐπεισόδια. Διδάσκομαι ὕλη θρησκευτικῶν μέ ὀρθόδοξο χαρακτήρα εἶναι ἀκριβῶς αὐτό πού εἶπες. Διδάσκομαι τήν ὀρθόδοξη χριστιανική μου πίστη, ἀλλά διδάσκομαι ἀντικειμενικά ἐπίσης τίς αἱρέσεις καί τίς θρησκεῖες. Ὁ μαθητής διαμορφώνει ἄποψη καί μπορεῖ νά ἀξιολογήσει τίς αἱρέσεις καί τίς θρησκεῖες. Αὐτό εἶναι πού στεροῦν ἀπό τό μαθητή τά νέα προγράμματα, γιατί λένε ὅτι δέν πρέπει νά ἀξιολογήσει κάποιος τίς αἱρέσεις καί τίς θρησκεῖες. Οὔτε ὁ ἐκπαιδευτικός καί φυσικά οὔτε ὁ μαθητής. Φαντάζομαι ὅτι τώρα εἶσαι ἀγανακτισμένος γι’ αὐτό πού μεθοδεύεται. Εἴμαστε, συνεπῶς, στό ἴδιο στρατόπεδο!

      Διαγραφή
    3. Όχι μόνο ο Χριστός δεν είπε στον («άπιστο») Θωμά «πίστευε και μη ερεύνα», αλλά τον προέτρεψε να ελέγξει με τα ίδια του τα χέρια τις τρύπες από τα καρφιά Του! Αυτά τα απλά, αποτελούν απόδειξη, πως η Ορθοδοξία προτρέπει να ερευνήσουμε… Καλό είναι να έχουμε γνώση και επίγνωση σε όσα λέμε γιατί καταντάει ντροπή ή επιβολή στην αθεια σας

      Διαγραφή
  15. Τα παιδιά μου διδάσκονται φέτος στα θρησκευτικά για το ισλάμ, το βουδισμό και άλλες θρησκείες. Εκεί κάπου σε ένα κεφάλαιο έχει και αναφορά στον Μαχάτμα Γκάντι και αναφέρει ότι είπε κάποτε: "Δεν υπάρχει τίποτα λάθος στον Χριστιανισμό, το μόνο πρόβλημα είναι με σας του Χριστιανούς".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχα... είναι σαν να πλημμύρισε το σπίτι σου και το τραπέζι να είναι στεγνό και να λες ότι εντάξει μπορούμε να φάμε δεν έγινε τίποτε.. χαχαχα (και λόγια Αγίων έχει το βιβλίο. Όμως αυτό που προβάλουν οι φάκελοι σαν σύνολο είναι εναντίων των Χριστιανών και της Ορθόδοξης πίστης μας)

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News