Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

"Ο προϋπολογισμός του Δήμου Σκύδρας είναι εικονικός, ανεφάρμοστος και αντιαναπτυξιακός"

Αντιδράσεις από την παράταξη του Δάνη Τζαμτζή

Κύριε Δήμαρχε, είπατε ψέματα προεκλογικά στους πολίτες της Σκύδρας ότι ο Δήμος δεν χρωστάει ούτε ευρώ.

Ο Δήμος Σκύδρας, εκτός από τα δάνεια ύψους περίπου 3 εκατομμυρίων ευρώ, χρωστά 2.229.086,58 ευρώ(δύο εκατομμύρια διακόσιες είκοσι εννέα χιλιάδες ευρώ) σε έργα και προμήθειες κυρίως του 2010.

''Φουσκώσατε'' τα έσοδα με ''αέρα'' για να ισοσκελίσετε τα έξοδα και τα χρέη που πρέπει να πληρώσει ο Δήμος.

Καταγγελτικός, αλλά έχοντας μελετήσει καλά το Προϋπολογισμό του 2012 και μιλώντας με στοιχεία στο Δημοτικό Συμβούλιο Σκύδρας , ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΚΥΔΡΑΣ, πρώην Βουλευτής Ιορδάνης Τζαμτζής, αναφέρθηκε στα χρέη του Δήμου και χαρακτήρισε τον Προϋπολογισμό εικονικό, ανεφάρμοστο και χωρίς καμία αναπτυξιακή δυνατότητα και προοπτική.

Ο κ. Τζαμτζής αναφερόμενος στα έσοδα του Προϋπολογισμού, τόνισε ότι...

...αυτά είναι ''φουσκωμένα'' και δεν πρόκειται να εισπραχτούν όπως π.χ.τα ανείσπρακτα έσοδα από παρελθόντα έτη, ύψους περίπου 3,5 εκατ. ευρώ, αλλά και προβλεπομένα έσοδα τα οποία λόγω οικονομικής κρίσης δεν θα συγκεντρωθούν.

''Το μεγάλο όμως ''αγκάθι'' είναι τα χρέη του Δήμου Σκύδρας . Τα χρέη στην Αγροτική Τράπεζα και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων είναι περίπου 3 εκατ. ευρώ και τον χρόνο σε τοκοχρεολύσια ο Δήμος πληρώνει 558.000 ευρώ, ενώ τα χρέη για το 2012, προς εργολάβους και προμηθευτές είναι,- μόνο τα τιμολογημένα,- 2.229.000 εκατ. ευρώ.

''Λέγατε ψέματα κ. Δήμαρχε στους πολίτες ότι ο Δήμος δεν χρωστά ούτε ευρώ.

Χρωστάει περίπου 6 εκατ. ευρώ. Με τις αλόγιστες σπατάλες και την κακοδιαχείριση σας, έχετε υποθηκεύσει το μέλλον του Δήμου Σκύδρας'' τόνισε ο Ιορδάνης Τζαμτζής και συνέχισε:

''Με ανελαστικές και πάγιες δαπάνες, δηλαδή την μισθοδοσία, τις ασφαλιστικές εισφορές και τα πετρέλαια, συνολικού ύψους περίπου 8 εκατ. ευρώ και τρέχοντα –άμεσα χρέη 2.229.000 εκατ. ευρώ, δεν μπορείτε να κάνατε έργα ούτε στους οικισμούς ,ούτε στην Σκύδρα. Γι αυτό και το Τεχνικό Πρόγραμμα Έργων που ψηφίστηκε στις 30-1-2012 όταν τόσο μικρό, ύψους λιγότερο του 1 εκατ. ευρώ''.

Σχετικά με το Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης του 2012, ο κ. Τζαμτζής τόνισε:

''Το Πρόγραμμα Δράσης του 2012 είναι μια έκθεση ιδεών, χωρίς καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Για να υλοποιηθεί, απαιτούνται δεκάδες εκατομμύρια και ο προϋπολογισμός δεν έχει καθόλου χρήματα. Είναι ''λόγια του αέρα'', ''Επεα πτερόεντα''.

Ο κ. Τζαμτζής επέμεινε ιδιαίτερα, στο γεγονός ότι τόσο ο Προϋπολογισμός όσο και το Πρόγραμμα Δράσης δεν έχουν καμιά πρόταση για ανάπτυξη του Δήμου και να αποδίδουν έσοδα στον Δήμο, λέγοντας:

'' Τι έγινε με την εταιρεία MARKIS κ. Δήμαρχε; Μας λέγατε ότι θα αξιοποιηθούν τα λουτρά του Λουτροχωρίου και οι πηγές της Ν. Ζωής. Μας τους παρουσιάσατε ως τους επενδυτές που θα επενδύσουν, θα αναπτύξουν και θα ''σώσουν'' την περιοχή.
Μας κοροϊδεύατε κ. Δήμαρχε, όπως κοροϊδέψατε και τους πολίτες του Δήμου μας. Αυτοί οι ''επενδυτές'' έψαχναν 10.000 ευρώ για να πληρωθεί μια ψευτο μελέτη που έγινε.

Πως θα έκαναν επενδύσεις; Εξάλλου η εταιρεία αυτή είχε αντικείμενο τους βιολογικούς καθαρισμούς και όχι σε αναπτυξιακές επενδύσεις''.

Και ο κ. Τζαμτζής πρότεινε: '' Κύριε Δήμαρχε εάν θέλετε να γίνει σωστή δουλειά, πρέπει να γίνει από τον Δήμο επίσημη Δημόσια Πρόσκληση Ενδιαφέροντος σε επενδυτές και να γίνουν επίσημες συζητήσεις και όχι συνεννοήσεις κατ ιδίαν με όποιους γνωρίζει ο καθένας.

Όσον αφορά την εγκατάσταση φωτοβολταικών στις στέγες των κτιρίων του Δήμου, ο κ. Τζαμτζής τόνισε: '' Κύριε Δήμαρχε σας έχω ξαναπεί ότι στηρίζουμε το θέμα ''Φωτοβολταικά στις στέγες των κτιρίων του Δήμου'' διότι ήταν πρόταση μας στο Πρόγραμμα μας, και εσείς τότε μας λοιδορούσατε και μάλιστα στην τηλεοπτική μας αντιπαράθεση με κοροϊδεύατε. Τώρα βλέπετε ότι πρέπει να γίνει διότι θα έχει έσοδα ο Δήμος. Εμείς τα φωτοβολταικά τα στηρίζουμε, όπως είμαστε υπέρ κάθε μιας αναπτυξιακής πρότασης για τον Δήμο''.

Τέλος, ο κ. Τζαμτζής τόνισε με έμφαση την ανάγκη να στηρίξει ο Δήμος τα γεύματα Αγάπης που ετοιμάζει η Εκκλησία για άπορες οικογένειες, μόνους ηλικιωμένους και άλλους, λέγοντας:

"Αυτές τις δύσκολες ώρες της κρίσης, πρέπει ο Δήμος να απλώσει ένα δίχτυ προστασίας για δημότες μας οι οποίοι δεν έχουν τα απαραίτητα προς το ζην, έχουν όμως αξιοπρέπεια και δεν παρακαλούν. Η εκκλησία τους ξέρει, όπως τους ξέρουν και οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων".

ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΤΖΑΜΤΖΗΣ
 

1 σχόλιο:

  1. Κε TΖΑΜΤΖΗ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑ.ΤΙΣ ΠΡΟΑΛΛΕΣ ΕΤΣΙ ΔΗΛΩΣΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΕΣ " Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ" ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΘΥΜΙΣΩ ΞΑΝΑ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΕΣΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News