Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Σκοπιανά χορευτικά στη Κερασιά Έδεσσας

Χθες Παρασκευή 19/08/2011 ξεκίνησαν τα ΚΕΡΑΣΙΩΤΙΚΑ 2011 στην ΚΕΡΑΣΙΑ αλλά δυστυχώς μας περίμενε μια απαράδεκτη κατάσταση γιατί ήρθαν σκοπιανά χορευτικά με σκοπιανές φορεσιές και μάλιστα χόρεψαν με συνοδεία live σκοπιανών τραγουδιών (Προμαχιωτικη ορχήστρα) και όλα αυτά στην ΚΕΡΑΣΙΑ ΕΔΕΣΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2011.
Και να τονίσω ότι όλα αυτά έγιναν μπροστά στο τραπέζι των επίσημων καλεσμένων όπου μεταξύ άλλων ήταν...

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΚΑΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ,οι οποίοι αντί να δώσουν εντολή να σταματήσουν αμέσως τα σκοπιανά αντιθέτως ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΑΝ!!!!
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ????


Υ.Γ.: ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ "ΡΑΝΤΕΒΟΥ" ΑΡΑΓΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ? ΜΗΠΩΣ ΣΤΑ ΠΟΖΑΡΙΤΙΚΑ 2011????

---
Αναγνώστης

86 σχόλια:

  1. ουστ απο κολο σκοπιανικα γουρουνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ελεος. ποζαρητικα ΑΝ γινουν ... δεν υπαρχει σαλιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και ποιοι ειναι οι "επισημοι" για να δωσουν εντολη για την διακοπη;...απλα οι κοινωταρχες δεν επρεπε να καλεσουν Σκοπιανα χορευτικα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επιτέλους οι εντόπιοι κάτοικοι του Νομού μας πρέπει να σταματήσουν τις προκλήσεις δεν μπορεί να μας κοροιδεύει όλη η Ελλάδα επειδή Κάποιοι αρέσκονται να ακούνε Βουλγάρικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πες τα παλικαρι μου 2,02.δεν παει αλλο.εδω ειναι ΕΛΛΑΔΑ.δεν ειναι ουτε σκοπια ουτε βουλγαρια.ελεος ποια βαλτε μυαλο!ΝΤΡΟΠΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Kala hathikane i topikes orhistres ??Tora poy ehoyme kai eikonomini krisi !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΝΤΑΚΤΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ...
    ΤΟ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΙΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΧΟΡΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ,ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ....ΜΑΛΛΟΝ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΧΟΡΕΥΟΘΝ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ...ΑΠΛΑ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ Η ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΥΣ...ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΑΧΙΩΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ...ΚΟΝΤΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ....ΕΛΕΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ. ΟΣΟΙ ΝΙΩΘΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. μάλλον προκατειλημμένοι είναι οι συντάκτες του δελτίου.
    Ας ρωτήσουν λοιπόν επακριβώς τι έγινε στα ΚΕΡΑΣΙΩΤΙΚΑ και μετά να σπιλώνουν ανθρώπους και εκδηλώσεις.
    αν λοιπόν θέλετε να λέγεστε δημοσιογράφοι να ψάχνεται τα τεκταινόμενα και μετά να ορθογραφείτε.
    Διαφορετικά επιβεβαιώνεται αυτούς που σας χαρακτηρίζουν ως τυχοδιώκτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δηλαδή κύριε 6 46 κοινό τραγούδι είναι έξω οι Ελληνες από την Μακεδονία? Καιρός να σοβαρευτείτε κάποιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΥΡΙΕ ΤΩΝ 11.21....ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΜΟΥ,ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΖΗΣΑΝ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΣΘΕΝΑΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ,ΓΕΡΜΑΝΩΝ,ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΩΝ,ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΣΑΝ "ΕΞΩ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ" ΟΠΩΣ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΧΑΕΡΕΚΑΚΑ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΤΕ.ΕΧΥΣΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΠΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΩΝ...ΟΤΑΝ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΖΕΤΕ ΕΝΔΕΛΕΧΩΣ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ...Η ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΝΝΟΙΑ ΑΓΝΩΣΤΗ ΣΕ ΣΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΑΙ ΤΗ ΝΑ ΧΟΡΕΥΑΝΕ ΡΩΣΙΚΟΥΣ,ΤΣΕΧΙΚΟΥΣ,ΤΟΥΡΚΙΚΟΥΣ,ΙΤΑΛΙΚΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ? ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΘΑ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΣΚΟΠΙΑΝΙΚΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ,ΔΗΛΑΔΗ ΒΑΣΗ ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΟΤΑΝ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΝΑ ΜΗ ΧΟΡΕΥΟΥΝΕ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ,ΑΛΛΑ ΑΝΑΛΟΓΟΣ ΣΕ ΠΙΑ ΧΩΡΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΚΕΙΝΗΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΛΙΓΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΑΝ ΤΕΤΟΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΗΣ ΕΔΑΣΣΑΣ, ΕΝΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΤΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ, ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ?
    ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΤΡΕΧΑΜΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΛΛΗΣ ΦΥΛΗΣ. ΑΥΤΟ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΡΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΣΚΟ;
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ.
    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΛΟΙΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΟΛΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΙΛΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΔΙΩΜΑ.ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ, ΣΚΟΠΙΑΝΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ,ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΩΝ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΓΡΑΦΟΜΕΝΩΝ ΟΤΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ.ΟΜΩΣ ΕΓΩ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΓΡΑΦΟΝΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΑΛΛΑ, ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ,ΑΣ ΤΗΝ ΠΟΥΜΕ ΓΛΩΣΣΑ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΙΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ.Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΣΕ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΡ' ΟΤΙ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΣΤΟΜ ΑΓΩΝΑ, Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΚΑΤΑΓΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΡΕΦΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΕΙΧΑΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΑΠΟ ΤΗΣ ΜΗΛΙΕΣ ΠΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑΣ...ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΝΙΩΘΟΥΝ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ Η ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ.ΑΝ ΗΤΑΝ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΘΑ ΠΟΛΕΜΟΥΣΑΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΤΟΤΕ ΕΛΛΗΝΩΝ?ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ?(ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΜΕΛΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΓΚΟΤΣΕ ΝΤΕΛΤΣΕΦ ΑΝ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΕΝΑΝ ΜΟΥΣΙΚΟΛΟΓΟ ΘΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ)ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΑΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ ΚΑΙ ΑΜΑΥΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΟΛΩΝ ΤΟΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΒΑΖΕΤΕ ΟΛΟΥΣ ΣΕ ΕΝΑ ΤΣΟΥΒΑΛΙ.ΑΝ ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΑΥΤΑ ΤΟΤΕ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΤΗ ΘΑ ΛΕΝΕ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 7:52 π.μ.
    Με συγχωρείς αλλά αυτό δεν είναι απάντηση.
    Πολύ ωραία όλα αυτά για τους παππούδες σου, τα ίδια και οι δικοί μας.
    Επομένως, τί σχέση μπορεί να έχουν με αυτούς που τραγουδάνε και χορεύουν "έξω οι Έλληνες από τη Μακεδονία";
    Εγώ, αυτό δεν καταλαβαίνω.
    Τα κοινά ακούσματα θα μπορούσα να τα δεχτώ αλλά
    όχι και την προπαγάνδα που θέλουν,
    αυτοί και άλλοι,
    να περάσουν μέσα από αυτά τα ακούσματα.
    Συμφωνώ με τον 11:21 μ.μ.
    Και χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες για το γεγονός επειδή το το θέμα είναι ιδιαίτερα λεπτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΚΥΡΙΕ e-ego ΜΑΛΛΟΝ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΣΤΕ ΑΠΟ ΠΛΗΡΗ ΣΥΓΧΥΣΗ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ ΤΙ ΓΡΑΦΩ (6.46===7.52) ΜΕΛΕΤΗΣΤΕ ΤΑ...ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΡΩΤΗΣΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ...ΥΓ..ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΤΕ?ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ?ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΚΑΤΗΛΗΜΕΝΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΔΙΑΔΙΔΩΝΤΑΣ ΦΗΜΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΜΕΣΟ ΜΠΟΡΟΥΝ.ΑΠΛΑ ΤΩΡΑ ΕΦΤΑΣΕ ΚΑΙ ΣΤΑ BLOGS.ΟΣΩΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΤΑΡΓΟΥΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ''ΖΟΥΝ'' ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΥΤΗ 6 ΓΕΝΙΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΕΞΙΣΤΟΡΟΥΝ ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ.ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΓΚΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΣΚΟΠΙΩΝ ΝΑΙ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΚΑΙ ''ΑΛΛΑ'' ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΜΩΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΥΤΗ ΟΥΤΕ ΦΕΤΟΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΥΤΗ Η ΟΠΟΙΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ.ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΩ ΔΙΟΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΟΠΩΣ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΘΑ ΕΙΧΕ ΔΙΑΚΟΠΕΙ ΚΑΘΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μπορεί να απάντήσει κάποιος ποιοι μοιράζαν εφημερίδα σκοπιανή με προπαγαντίστικο υλικό το οποίο ήταν γραμμένο και στην Κυριλλική πέρυσι στα ποζαρίτικα? ποιοι έθαψαν το θέμα? Τόσοι Λουτρακιώτες αλλά και ξένος κόσμος ήταν εκεί πως τους το επέτρεψαν. Φυσικά και οι περισσότεροι Λουτρακιώτες και όλοι οι άλλοι ντόπιοι της Αλμωπίας δεν έχουν τις ίδιες απόψεις με αυτούς που ηγούντε της προπαγάνδας όμως κάποτε πρέπει να καταλάβουν ότι λίγοι ανεγκέφαλοι και πράκτορες που τα κονομάνε τους εκμεταλλεύοντε γιαυτό ακριβώς τον λόγο πρέπει να τους απομονώσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ραντεβού στα ποζαρίτικα παιδιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δεν καταλαβαίνω τον πανικό μερικών σχετικά με κάποια μακεδονικά τραγούδια και την εφημερίδα με κυριλλικά γράμματα! Έχουμε η δεν έχουμε ελευθερία έκφρασης στην Ελλάδα; Εάν υπάρχει νόμος που απαγορεύει κάτι, να μην γίνεται, αλλά εάν δεν απαγορεύεται, όσο και αν σε κάποιους δεν αρέσει η δεν συμφωνούν με αυτά η πιστεύουν ότι απειλείται η πατρίδα, είναι δικό τους αποκλειστικό πρόβλημα το οποίο μπορούν να εκφράζουν όπου και όποτε θέλουν, να αποχωρούν από εκδηλώσεις σαν και αυτές αλλά όχι να ζητούν την απαγόρευση τους. Και να τους θυμίσω ότι η ανάγνωση της εφημερίδας με κυριλλικά γράμματα ΔΕΝ είναι υποχρεωτική!!!
    Όσο για το τραγούδι Αlexandar, tsar Makedonski, όπου ακούγετε και το «φύγετε Έλληνες, δεν σας θέλουμε» είναι σχετικά νέο τραγούδι, από μετανάστες στην Αυστραλία και δημιουργήθηκε ως απάντηση στους φανατισμένους Έλληνες των συλλαλητηρίων και δεν έχει σχέση με την μουσική παράδοση του τόπου. Αλλά όσο οι Έλληνες θα συμπεριφέρονται αρνητικά προς τους Μακεδόνες της Ελλάδας, το τραγούδι θα ακούγεται.
    Όσο για το τι είναι ο καθένας εθνικά και τι αισθάνεται, πάλι δεν αφορά κανέναν άλλον παρά τον ίδιον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. οι σκοπιανοι καλως ή κακως μετακινηθηκαν λιγο πιο περα απο τη γη που γεννηθηκαν και εζησαν .Δεν πηγαν στην άλλη ακρη του κοσμου να χορεψουν.Απο τα Σκόπια πηγαν στη γειτονικη Πέλλα.Που ειναι το προβλημα δηλαδη?
    Ποιος ειναι ο σοβαρος ιστορικος που εχει επιεχειρηματα κατα της μετακινησης πολιτιστικων εκδηλωσεων?
    Ειμαστε σοβαροι τωρα? το ωραιο της υποθεσης ειναι οτι πιθανον καποιος προσφυγαν με καταγωγη απο την μικρασια εκφερει αποψη !!!
    ας ασχοληθει με τις μετακινησεις πολιτιστικων πληθυσμων στη Προυσα Ιωνια Τραπεζουντα γυρω εκει.Οχι εξυπναδες με ευκολια.Οχι εξυπναδες απο μη γηγνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ποιος ειναι αυτος που θα κρινει ?Ποιος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. οι πολιτιστικές διασυνοριακές επαφές αποτελούν βασικό κομμάτι του σχετικού προγράμματος Ιντερρέγκ της ΕΕ..

    οι μακεδονικοί χοροί και τα μακεδονικά τραγούδια αποτελούν ΜΗΤΡΙΚΟ πολιτισμό των Μακεδονικών χωριών της Ελλάδος...

    όπως και φυσικά οι τουρκικοί χοροί των ποντιακών και μικρασιατικών χωριών της Ελλάδος...

    για αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό οι προσκλήσεις χορευτικών συλλόγων από τις γειτονικές χώρες , οι οποίες έχουν ΚΟΙΝΟ παραδοσιακό πολιτισμό με τον δικό μας...

    από την Μακεδονία κοινό πολιτισμό με τους Μακεδόνες της Ελλάδος, αλλά και της Βουλγαρίας όπως και της Αλβανίας...

    από την Τουρκία κοινό πολιτισμό με τους Έποικους Χριστιανούς Πόντιους και Μικρασιάτες...

    είναι ευρέως γνωστό ότι ελληνικός παραδοσιακός πολιτισμός δεν υφίσταται, αφού ο παραδοσιακός είναι ΜΗ ελληνικός...

    το μακεδονικό τραγούδι Αλέξανδρε , Μακεδόνα Βασιλιά , αναφέρει φύγετε έλληνες σταματήστε να ψεύδεστε ...

    δεν υπονοεί να φύγουν οι Έλληνες από την πολυεθνική Μακεδονία , αλλά να σταματήσουν να ψεύδονται με τα εθνικιστικά τους επικίνδυνα παραμύθια...

    αν υπονοούσε να φύγουν θα αναφέρονταν σε όλους τους ΜΗ Μακεδόνες, Αλβανούς , Βλάχους, Τούρκους και όχι αποκλειστικά στους Έλληνες...

    μην φοβάστε οι Μακεδόνες τόσο χρόνια φιλοξενούν έποικους από την Τουρκία στη Μακεδονία και δεν πρόκειται να διώξουν κανένα , παρεκτός κανέναν φανατικό αντιμακεδόνα, που δεν σέβεται τον τόπο που τον φιλοξενεί...

    η Ελληνική πολιτεία έχει συνταγματική, ευρωπαϊκή και διεθνή υποχρέωση να προάγει των μητρικό πολιτισμό των πολιτών της..

    για αυτό προάγει τους τουρκικούς χορούς ζεϊμπέκικο, καρσιλαμά, τον καραγκιόζη, τον μπακλαβά, το κανταϊφι , κ.λ.π

    και μάλιστα και στην νότια μακεδονία...

    το ίδιο οφείλει να κάνει και για τους μακεδονικούς χορούς των γηγενών μακεδόνων- ράϊκο, πουστστένο, στάνκενα , κ.λ.π

    φυσικά και για τα μακεδονικά τραγούδια...

    αν απαγορευθούν τότε αυτά θα πρέπει να είναι τα τουρκικά με τα οποία οι ενα εκατομμύριο Μακεδόνες της Ελλάδος καμία σχέση δεν έχουν...

    οι εθνικιστικές ενοχλήσεις των ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΩΝ απολογητών του ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΟΥ ελληνικού κράτους μόνο θλίψη προκαλούν για την σημερινή κατάντια του να ΔΗΛΩΝΕΙΣ Έλληνας, έστω και αν δεν είσαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΙΛΑΜΕ?ΧΟΡΕΥΕ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ράϊκο, πουστστένο, στάνκενα κ.α.?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΝΑ ΔΗΛΩΣΩ ΕΛΛΗΝΑΣ ΦΙΛΕ 7:42... ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΗΜΑΙΝΕ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑ ΚΑΤΙ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ...ΟΣΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΧΩΡΑ Ή ΜΥΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΝ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥΣ.
    ΕΠΙΣΗΣ,ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ ΠΑΝΤΑ,ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ,ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΑΣ ΧΑΡΑΚΤΙΡΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΣΑΝ ΛΑΟ,ΣΙΓΟΥΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΜΟΝΟΜΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ.
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΦΑΝΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ.ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΒΕΒΑΙΑ ΠΩΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΑΠΛΟΣ ΛΑΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΑ ΤΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ,ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.
    Ο ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΕΙΤΕ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ.
    ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΠΑΝΤΩΣ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ευελπιστώ αυτήν την φορά να μην λογοκριθεί από μέρους σας ούτε να απαλειφθεί το σχόλιο μου,και τελικά να παραμείνει στην ιστοσελίδα αυτήν. Όπως είχα και πρίν αναφέρει: H "πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία της Μακεδονίας" (the former YUGOSLAV REPUBLIC of MACEDONIA/ "the fYROM"), με βάσιν την υπογραφείσα συμφωνία από τον ΟΗΕ, ουσιαστικά είναι ανύπαρκτη. Αυτό προς τέρψιν του σχολίου των 07:42. Ο φθόνος και το μίσος των σκοπιανιών και φιλοσκοπιανών συνοδοιπόρων που διαβιούν μέσα στην ελληνική επικράτεια (δι' εσέ των 07:42) εκδηλώνεται παντοιοτρόπως...καθόσον, ΟΛΑ τα ευρήματα, όπου και εάν ανευρέθησαν δεν απέδειξαν ότι το Μακεδονικό στοιχείο απετέλεσε ιστορικά, διαφορετική, εθνότητα άλλην πλήν της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ. Απέδειξε, αναντίρρητα ότι οι Μακεδόνες ήσαν και εξακολουθούν να είναι η συνέχιση της Ελληνικής επικρατείας στην περιοχή όπου, Μεγ. Αικατερίνη, Στάλιν, Τίτο, Σαμουήλ, και Βούλγαροι-Σλάβοι των βορείων συνόρων εποφθαλμιούν να κατακτήσουν και υποκλέψουν την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Εξ ού και οι διωγμοί, δολοφονίες δασκάλων και ιερέων, που με θυσία της ζωής τους παρέμειναν ΕΛΛΗΝΕΣ και δεν υπέκυψαν. Οι χοροί και τα τραγούδια των βορείων σλαβοσκοπιανών γειτόνων αυτόν τον σκοπό εκπληρούν. Συνοδοιπόροι, φίλοι του εμφυλίου και εθνοτικά ΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ - ΜΗ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, αυτόν τον σκοπό εξυπηρετούν. Ουδείς ανησυχεί για την μεγίστη πλάνη τους, καθόσον η υπερφίαλη παραλογική τους αντίδραση κινείται σε αυτά τα πλαίσια. Να μου αναφέρει κάποιος φιλοσκοπιανός έστω κα μία "μακεδονική επγραφή" προ του κυρριλικού αλφαβήτου, αλφαβήτου που οι ΈΛΛΗΝΕΣ εδώρησαν στους σλάβους. Να μου ανεφέρει έστω και μία αρχαιολογική ανακάλυψη στα σκόπια, μία επιγραφή με "μακεδονικα στοιχεία", στο έδαφος των σκοπίων Κύριοι, συνέλθετε και μελετήστε την Ιστορική αλήθεια και πραγματικότητα, την οποία πρώτοι οι ΕΛΛΗΝΕΣ συγγραφείς κατέγραψαν και διέσωσαν. Μία ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, μία ΕΛΛΑΔΑ:έννοιες ταυτόσημες, αδιαχώριστες, αλληλένδετες. ΜΗ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ είναι οι σκοπιανοί και φιλοσκοπιανοί. Τώρα για τα όσα καραγκιοζίτικα αναφέρει ο των 07:42, απαντώ: ΖΕΙΜΠΕΚΙΚΟΣ: ΕΛΛΗΝΙΚΌς ΧΟΡΌΣ ΑΦΙΕΡΩΜΈΝΟς προς τον ΖΕΥ και ΒΑΚΧΟ (ΖΕΥΒΑΚΧΙΚΟΣ=ZEUSBACKHUS DANCE). ΜΠΑΚΛΑΒΆΣ ΓΛΥΚΌ ΤΩΝ ΙΡΑΝΏΝ... Καρσιλαμας, ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ αντικρυστος χορΌς που συνανΤαται ευρέως σε Κυκλαδες (λέγεται και ΜΠΑΛΟΣ) και αλλαχού ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Δεν υπάρχουν τουρκικοί χοροί αλλά Ελληνικοί, που οι τούρκοι επέδωσαν δικές τους ερμηνειες. Οι Έλληνες που εξαπλώθησαν αποικιοκρατικά και διέδωσαν τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ σε απολίτιστους όπως οι σκοπιανοί-φιλοσκοπιανοί... Όσον για "Μακεδονική εθνότητα", αυτό αποτελεί αποκύημα φανταστικό των ανύπαρκτων εθνοτικά φιλοσκοπιανών γειτόνων μας και ελαχίστων μονάδων τους εντός ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ επικράτειας,....ακόμα δεν μας είπαν πόσοι ΈΛΛΗΝΕΣ υπάρχουν στα σκόπια... Κατανοώ οτι με τα τραγούδια τους επιδιώκουν να ερμηνεύσουν κάτι, ανεπιτυχώς... εξ' ού και η μανία τους. Σ. Λαζόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αναρωτιέμα και απορώ γιατί ο αρμόδιος της ιστοσελίδας λογοκρίνει και κόπτει σχόλια...εφόσον υπάρχει ελεύθερη διακίνηση δημωδών ασμάτων, γιατί λογοκρίνει και κόβει την ελεύθερη έκφραση άποψης επώνυμου σχολιαστή δύο φορές, επί αυτού που έχει καταχωρήσει στην ιστοσελίδα του...Η δημοκρατική του ευαισθησία σε δικτατορική άποψη παρελθόντων εποχών. Υπηρετεί την διακίνηση ιδεών ή την επιλεκτικά στοχευμένη εξυπηρέτηση μυστικών συμφερόντων μή εθνικης και ελληνικής προέλευσης.?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΓΑΛΗ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΤΣΗ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΑΦΟΥ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΦΕΤΟΣ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΚΟΠΙΑΝΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ.ΑΛΛΕΣ ΧΡΟΝΙΕΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΝ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΑ ΧΩΡΑ...ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΛΟΓΙΚΟ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ...ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΦΕΤΟΣ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΗΚΑΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ..ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ...ΤΟΝ ΠΡΟΚΑΛΩ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΞΙΟ ΟΤΑΝ ΖΟΥΣΕ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΝΑΣ ΣΛΑΒΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΤΟΥ ΕΚΛΕΨΕ ΤΟΝ ΒΟΥΚΕΦΑΛΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΠΡΟΜΑΧΟΙ 1:50 μ.μ
    Τη σύγχυση μάλλον την έχεις εσύ.
    Σχετικά με τα σχόλιά σου, εγώ αναγνωρίζω μόνο ένα, αυτό κάτω από το δικό μου. Τα υπόλοιπα είναι ανώνυμα και δεν ξέρω ποιανού είναι, ας τα έγραφες κι εκείνα επώνυμα.
    Λοιπόν, μη μου ρίχνεις εμένα άδεια για να πιάσεις γεμάτα.
    Σου απαντάνε κάποιοι άλλοι για το τραγούδι.
    Γι'αυτό άσε το υφάκι μιας και δεν είναι η πρώτη φορά που τραγουδάνε ανάλογα τραγούδια,
    δεν υπέπεσε στην αντίληψή μας για πρώτη φορά,
    ΔΕΝ χρειάζεται να τα ξέρουμε ΟΛΟΙ απέξω ΟΛΑ τα τραγούδια του είδους για να αναπτύξουμε επιχείρημα και
    στο φινάλε την έχουμε ψιλοζήσει την περιοχή.

    Κοίτα να μελετήσεις εσύ το δικό μου σχόλιο....Αντιγράφω:
    "Τα κοινά ακούσματα θα μπορούσα να τα δεχτώ αλλά
    όχι και την προπαγάνδα που θέλουν,
    αυτοί και άλλοι,
    να περάσουν μέσα από αυτά τα ακούσματα."
    Αντιλαμβάνεσαι τί σημαίνει αυτό;
    Για να καταλάβουμε ποιος έχει την σύγχυση.
    ..και ξανά-αντιγράφω:
    "Και χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες για το γεγονός επειδή το το θέμα είναι ιδιαίτερα λεπτό."
    Επειδή υπάρχουν τα πραγματικά γεγονότα(που συμβαίνουν πολλά και διάφορα), υπάρχουν τα "φτιαχτά", υπάρχουν και τα αλλοιωμένα.
    Τί ακριβώς συνέβη εκεί; Ξέρεις; Ήσουν εκεί; Ήσουν μπροστά;
    Για πες. Εγώ δεν ήμουν και θέλω πληροφορίες.
    Αλήθεια, για πες,
    εσύ προσωπικά συμφωνείς με την προπαγάνδα των σκοπιανών;
    Εγώ όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. E-EGO
    AAA KYΡΙΕ,ΩΣΤΕ ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΙ ΕΚΦΕΡΕΤΕ ΑΠΟΨΗ...ΕΠΕΙΔΗ ΛΟΙΠΟΝ ΕΓΩ ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ,ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ...
    ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗ ΣΥΓΧΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΚΥΜΜΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΟ...
    ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΣΑΣ BLOGS (ΕΓΕΡΣΙΣ,ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΝΟΥΣ,ΕΓΛΙΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ,ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ,ΕΛΛΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ,ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ) ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΟΔΗΓΙΕΣ ...
    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΑΝ ΕΓΩ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ...Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ...ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑΙ...ΣΑΣ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΟΥ ΕΧΥΣΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΙΕΡΑ ΧΩΜΑΤΑ ΜΑΣ .ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ,ΠΟΥ ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΑ...ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΑΣ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΟΝΤΑΙ?????????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ρε asteie μισρικοφ 7,42 ηλθες να γραψεις τις μπουρδες σου εδω μεσα?

    τραβα παλι στην σελιδα της κουνιαμπελλας που γελανε και οι μακεντοσκι με αυτα που γραφεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Μπαχοβίτη είσαι λίγο βλακάκος ε;
    Αφού ήσουν εκεί τότε γιατί δεν το λες από την αρχή να μάθουμε τί έγινε παρά μας λες για τους παππούδες σου;
    Και το λέω στο σχόλιό μου...
    και στο ποστάρω κιόλας...
    (πάρτο δεύτερη φορά:«Και χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες για το γεγονός επειδή το το θέμα είναι ιδιαίτερα λεπτό.»)
    Τώρα,
    την ειρωνεία και τις εξυπνάδες σου τις προσπερνάω για την ώρα.
    Όσο για τους δικούς μου προγόνους,
    σίγουρα δεν κατάγονται από το τσελεπούτκοβο αλλά από Ελληνικού ονόματος τοποθεσία.

    Μην το συνεχίσεις δεν έχω όρεξη για μαλακίες, για πληροφορίες είχα, τις οποίες εσύ δεν έδωσες για να το παίξεις τί;..καμπόσος με τους παππούδες σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Λοιπόν
    Εγω είμουν στην Κερασια,
    ναι ακουστικαν τα τραγουδια,δεν το συζηταω αλλα
    το χορευτικο δεν ηταν σκοπιανοι απο τα σκοπια ηταν κατι πολυ χειροτερο ΗΤΑΝ ΦΙΛΟΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΓΝΩΣΤΗ" ΜΕΛΙΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ.

    υ.γ.οσο για σενα πεινασμενε 7,42
    περνα τα συνορα και τραβα εκει με τους
    γυφτους φιλους σου,να τρως σανό.

    Γιώργος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΩΡΓΟ. Σ΄ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΚΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕΤΕ ΕΔΩ

      Διαγραφή
  36. http://www.youtube.com/watch?v=MGd6knGHTjo αυτα τι ειναι ρε παιδια????ντροπη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. εχω και αλλο http://www.youtube.com/watch?v=1sIw-diVywk&feature=related παρακαλω πολυ να γινει δημοσιευση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ Ν Τ Ο Π Ι Κ Α Κ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΓΙΑΥΤΟ.ΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ Κ ΦΙΛΟΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ 1990 ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΞΕΡΑΜΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΑΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΜΠΕΡΔΕΥΤΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ Κ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΥΣ Κ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ.ΠΡΙΝ ΤΟ 1990 ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΔΗΛΩΝΑΝΕ ΣΕΡΒΟΙ,ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ,ΑΛΒΑΝΟΙ Κ ΕΛΛΗΝΕΣ.Κ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΗΤΑΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ Κ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΩΝΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ makedontsi..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. E-EGO

    ΧΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ..ΕΠΕΙΔΗ ΡΩΤΗΣΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΣΑΣ?ΜΗΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΓΙ ΑΥΤΗΝ ..ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΟΠΩΣ ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ.

    ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΣΠΑΤΑΛΗΣΑ ΑΣΚΟΠΑ ΤΟΣΗ ΦΑΙΑ ΟΥΣΙΑ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΕΣ ΣΑΣ ΑΠΟΧΩΡΩ..ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ακροδεξιά...;;;
    Ένας σκοπιανός θα το έλεγε αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. στα ποζαριτικα θα χορεψει τουρκικο χορευτικο θα γελασει και το παρδαλο κατσικι με τα ποντιακα(τουρκικα) που θα χορεψουνε.συμφονω απολυτα με τα γραφωμενα του 3,22μμ ψηλλα το κεφαλι ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. 6.27

    O κοσμος θα γελασει με τα ποσοστα που θα παρει ο βοσκοπουλος στις αλλες εκλογες (αν παρετε μερος βεβαια)
    μεχρι και εσυ θα γελας

    και μαθε την προελευση της λεξης ¨Μακεδονας" πριν την ξαναγραψεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ας μας αναφέρει κάποιος σε τι διαφέρουν πολιτιστικά/εθνοτικά οι Εποικοι Χριστιανοί του 1922 στη νότια Μακεδονία από την Τουρκία , με τους Τούρκους Μουσουλμάνους που ήταν στη Μακεδονία και κυρίως με τους Τούρκους Μουσουλμάνους που παρέμειναν στις κοινές τους γενέτειρες, τον Πόντο , την Καππαδοκία, την Μικρά Ασία..???

    φυσικά ή απάντηση είναι γνωστή: τούρκοι χριστιανοί είναι όσοι εποίκησαν την μακεδονία, τούρκοι μουσουλμάνοι όσοι παρέμειναν στις τουρκικές τους γενέτειρες...

    αν ο αλέξανδρος ήταν έλληνας επειδή μιλούσε ελληνικά και επειδή γεννήθηκε στην πέλλα , τότε και ο μισίρκωφ ήταν έλληνας αφού έμαθε ελληνικά σε πατριαρχικό σχολείο, γεννήθηκε δε στον ίδιο τόπο το μακεδονικό χωριό πόστολ/πέλλα γιαννιτσών..

    αμφότεροι φυσικά δεν ήταν έλληνες,αρχαιομακεδόνας ο μέν , σύγχρονος ο δε , με κοινή ετεροχρονισμένη γεωγραφική καταγωγή..

    εκατοντάδες μακεδονικά τέμπλα εκκλησιών κατέστρεψε η πατριαρχική λαίλαπα...

    επειδή πολλοί νεοναζί χρυσαυγίτες παραπονούνται ότι μέρος των παραδοσιακών μακεδονικών τραγουδιών προέρχονται από το μακεδονικό κράτος , ας βοηθήσουν να αναδειχθούν τα μακεδονικά τραγούδια από την ελληνική μακεδονία...

    τα οποία ξεπερνούν τις 2000 και είναι καταχωνιασμένα στα αρχεία μερικών μακεδόνων...

    περιλαμβάνουν μαγνητοφωνήσεις υπερήλικων γηγενών μακεδόνων οι οποίοι τραγουδούν στην μητρική τους μακεδονική γλώσσα...

    και τα οποία τα έμαθαν από πάππου πρός πάππου μέσω της οικογενειακής μεταβίβασης...

    εκδηλώνοντας έτσι μέρος του πολιτισμού των ΕΝΑ εκατομμύριο Μακεδόνων , πολιτών της Ελλάδος...

    ας σταματήσουν το ανθελληνικό καταστροφικό τους έργο και ας προβάλλουν όλο τον πλούτο της πατρίδος μας - τον βλάχικο, τον αλβανικό, τον τουρκικό , φυσικά και τον μακεδονικό..

    έτσι μόνο θα ξεπεράσουμε την χρεωκοπία στην οποία μας οδήγησαν οι έλληνες εθνικιστές..

    μερικοί ανιδιοτελώς , ουκ ολίγοι όμως με το αζημίωτο και πατριδοκαπηλικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. εγω ειμαι μονιμος κατοικος της μακεδονιας ,δεν λεω προαιωνια,αλλα τουλαχιστον 5 γενιες που γνωριζω.Δηλωνω Μακεδονας.Ζω στην μονη πατριδα που γνωριζω εγω και η φαμιλια μου.Ειμαι περηφανος για τον τοπο μου, την καταγωγη μου και την παραδοση μου.
    Δηλωνω οτι θελω για μενα την πατριδα μου και τον τοπο μου.Δεν ανεχομε κανενα σχολιο καμια αποψη καμια συζητηση για το δικο μου τοπο.
    Ειναι ο τοπος μου. Ειναι το σπιτι μου.Τον ονομαζω μακεδονια ελλαδα βαρδαρσκα ή οτι αλλο θελω.ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ...ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΟΥ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΛΕΩ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΟΠΩς ΤΟ ΛΕΩ.
    Υποδειξεις αναλυσεις περι μακεδονιας πατριωτισμου κλπ αλλου. ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝ Κι αλλους πληθυσμους.
    ΔΕΙΞΤΕ ΟΛΟΙ ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΤΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. χαίρομαι που οι Μακεδόνες σιγά σιγά σηκώνουν το κεφάλι. Γκόρε Γκλάβατα που λέγανε και οι αυτόχθονες οικογενειακοί και όχι μυθικοί πρόγονοι...

    η Μακεδονία εδώ και 23 αιώνες ονομάζεται διεθνώς αναλλοίωτα Μακεδονία και έχει καθορισμένα γεωγραφικά όρια...

    άσχετα αν στις 10 Αυγούστου του 1913 , ΔΙΑΜΕΛΙΣΘΗΚΕ επίσημα στο Βουκουρέστι...

    με το ξένο ελληνικό κράτος να προσαρτεί το νότιο 51%,
    το βουλγάρικο κράτος το ανατολικό 13% της Μακεδονίας του Πιρίν,
    το σέρβικο το βόρειο 33% , της Μακεδονίας του Βαρδάρη...
    και το αλβανικό το δυτικό 3%, της Μικρής Πρέσπας..

    όμως γεωγραφική περιοχή με συγκεκριμένα όρια που να λέγεται Ελλάδα δεν υπήρχε ούτε υπάρχει...

    αντίθετα υπήρχε πολιτική περιοχή , το Ρούμ Μιλιέτ με τους ρωμιούς, η Γρεκία με τους γραικούς, το Ελληνικό κράτος με τους δίχως ελληνική καταγωγή Έλληνες ,
    το οποίο επεκτάθηκε επτά φορές από την ίδρυση του το 1826...

    πράγματι οι Μακεδόνες είναι φιλόξενοι, αλλά ας μην ξεπερνούν κάποιοι φιλοξενούμενοι Έποικοι τα όρια ...

    όσο για τον πατριωτισμό , ποτέ οι Μακεδόνες δεν πούλησαν την μακεδονική πατρίδα τους , ούτε επεδίωξαν νόμιμους σκοπούς όπως την ειρηνικής αυτονομίας και αυτοδιάθεσης , παρότι ήταν τοπική πλειοψηφία....

    π.χ ο παππούς του πρωθυπουργού του μακεδονικού κράτους νίκολα γκρουέφσκι που έπεσε στα ελληνοαλβανικά σύνορα και για αυτό η μακεδονική γενέτειρά του Αχλάδα/Κρουσορράτι Φλώρινας τον τιμά με αναμνηστική πλάκα...

    σε αντίθεση με τους Έποικους , οι οποίοι παρότι χριστιανική μειοψηφία στις γενέτειρές τους , ξεσηκώθηκαν ένοπλα ( με όπλα από το ελληνικό κράτος , αλλά και το ρωσικό ) εναντίον της μουσουλμανικής πλειοψηφίας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ 10.07μμ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΘΕΤΕΙΣ ΤΟΝ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟ ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΕΙΝΑΙ ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΓΕΝΑΙΟ ΑΝΔΡΑ .ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΕΙ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ 300 ΑΝΩΜΑΛΟΥΣ ΠΡΟΔΩΤΕΣ ΠΟΥ ΧΟΡΕΥΑΝ ΤΣΑΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΟΣΟ ΟΣΟ. Α ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΚΟΠΡΗΤΕΣ.ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ...ΓΕΛΑΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΓΕΛΑ ΤΑΙΛΕΥΤΑΙΟΣ.ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΤΗΝ ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΤΙ ΓΕΝΗΘΗΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. 12.36
    Oi Ελληνες του Ποντου και της Μ. Ασιας σεν ειναι 'εποικοι¨" αλλα Προσφυγες
    Γνωριζεις την καταγωγη τους? Ξερεις ποιοι ηταν οι προγονοι σου?
    Εποικοι ηταν οι Σλαβοι προγονοι σου που ηλθαν στα Βαλκανια τον 6ο αιωνα

    1) Οι Μακεδόνες ήταν πανάρχαια ελληνική φυλή, όπως οι Δωριείς, οι Ίωνες και οι Αιολείς. Μιλούσαν Ελληνικά σε διάλεκτο που συγγένευε ιδιαίτερα με τη δωρική και την αιολική διάλε­κτο.
    Αποδειξη ο Καταδεσμος της Πελλας

    2) Το όνομα Μακεδόνες και Μακεδονία είναι λέξεις ελληνικές και παράγονται από την αρχαία λέξη μάκος, Μακεδνός σημαίνει μακρύς, ψηλός. που είναι δωρικός τύπος της λέξης μήκος.

    3) Η Θρησκεία των αρχαίων Μακεδόνων ή­ταν ίδια και απαράλλακτη με τη θρησκεία όλων των υπόλοιπων Ελλήνων. Πίστευαν τους ίδιους 12 “θεούς” και θεωρούσαν ότι το δωδεκάθεό τους κατοικούσε στο βουνό του Όλυμπου.

    4) Οι αρχαίοι Μακεδόνες είχαν τη δυνατότη­τα να γίνονται μέλη της Αμφικτυονίας των Δελφών, προνόμιο αποκλειστικά και μόνο για τους Έλληνες.

    5) Οι αρχαίοι Μακεδόνες έπαιρναν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στους οποίους εί­χαν δικαίωμα συμμετοχής μόνον Έλληνες.



    6) Στις πραξεις των Αποστολων στην Καινη Διαθηκη γινεται περιγραφη της Μακεδονιας και ολες οι τοποθεσιες αναφερονται με Ελληνικα ονοματα Θεσσαλονικη,Νεαπολις, Βεροια, Αμφιπολις.Απολλωνια κλπ

    7) Ο Αποστολος Παυλος και ο Σιλλας αναφερουν τους κατοικους της Μακεδονιας, Σαν Ελληνες,Ρωμαιους και Εβραιους.
    Πουθενα δεν γινεται καμμια αναφορα για καποιο ξεχωριστο "Μακεδονικο εθνος"

    8) Έτσι, ακόμα και ο βούλγαρος τσάρος Σαμουήλ θεωρείται «μακεδόνας» και του εγινε και αγαλμα στα Σκοπια. Ωστόσο, γνωρίζουμε καλά πως ο Bυζαντινός αυτοκράτορας Bασίλειος B', όταν ο Σαμουήλ μετά την κατάλυση του κράτους του από τους Bυζαντινούς εξεγέρθηκε κατά του Bυζαντίου, τον κατατρόπωσε και γι' αυτό ονομάστηκε Bουλγαροκτόνος και όχι «Mακεδοκτόνος».



    9)Στην επίσημη τουρκική απογραφή του 1904-1905 δε γίνεται καμία αναφορά σε “Μακεδόνες”. Ο πληθυσμός του Ευρωπαϊκού τμήματος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας κατά τη διάρκεια της απογραφής ανήλθε στα 4.183.575 άτομα, εκ των οποίων οι 1.823.500 ήταν μουσουλμάνοι, οι 1.619.300 Έλληνες, οι 455.000 Βούλγαροι, οι 151.235 Εβραίοι, οι 95.350 Αρμένιοι, οι 16.550 Σέρβοι, οι 13.750 Βλάχοι και οι 8.890 Ρομά.
    Οι ίδιοι αριθμοί αντικατοπτρίζονται και στον εθνογραφικό χάρτη, παράρτημα στο έργο του Ιταλού εθνογράφου Amatore Virgilli.



    10) Στα Αρχεια του Ινστιτουτου Οθωμανικων Σπουδων στην Τουρκια δεν γινεται καμμια αναφορα σε εθνος η λαο "μακεδονων"

    Για το αστειο επιχειρημα των Σκοπιανων οτι ο "Αλεξανδρος δεν ηταν ελληνας επειδη μιλουσε ελληνικα που ηταν τα αγγλικα (lingua franca) της εποχης" εγω θα σε ρωτησω τα εξης
    α) Αν Μιλας αγγλικα σημερα δινεις αγγλικα ονοματα στις πολεις σου?
    β) αν μιλας αγγλικα σημερα ξεχνας να διαβαζεις και να γραφεις στην μητρικη σου γλωσσα?
    γ) αν μιλας αγγλικα σημερα προσφωνεις τους οικειους σου με αγγλικα ονοματα?
    δ) Αν τα Ελληνικα ηταν "τα αγγλικα" της Αρχαιοητας τοτε γιατι οι υπολοιποι λαοι της εποχης πριν τον Φιλιππο και τον Αλεξανδρο οπως Ιλλυροι,Αιγυπτιοι,Περσες,Καρθαγοι,Παονες,Δαρδανοι,Θρακες,Αγριανες μιλουσαν μονο την δικη τους γλωσσα ενω οι Μακεδονες μονο Ελληνικα ?
    ε)Γνωριζεις εσυ απο την Ιστορια καποιον "κατακτητη" που να υιοθετησε την γλωσσα του κατακτημενου και να διεδωσε τον πολιτισμο και την γλωσσα του στα περατα του Κοσμου?

    Για τον μισίρκωφ που γεννηθηκε στην πελλα και μιλουσε ελληνικα φυσικα και δεν ηταν Ελληνας αλλα Βουλγαρος.
    Ο ιδιος το λεει "Ειμαστε Βουλγαροι πιο Βουλγαροι και απο τους Ιδιους τους Βουλγαρους"
    Krste Misirkov, "On Macedonian Matters", Macedonian Review Editions 1974, (Sofia 1903)



    Και αν θελεις να δεις πως ονομαζε αυτο που εσυ λες σολουν, αυτος που ισχυριζεσαι οτι ειναι προγονος σου ακολουθησε τον συνδεσμο

    http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF:Thessaloniki_Filippou.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. 7,18

    Για τον Γενναιο Βοσκοπουλο και τα κατορθωματα του θα στα πει ο Καρατασο που εφυγε απο το Τοξο στο λινκ του Ιλιντεν.

    Για τα αλλα που γραφεις ειναι για γελια και κοιτα οταν ανοιξετε παλι Γραφειο καπου να εισαστε πανω απο 10 ατομα στα εγκαινεια και οχι ολοι κουβαλητοι απο την Φλωρινα

    http://iliden.blogspot.com/2010/08/blog-post_18.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. 25 Αυγ 2011
    Τα Σκόπια... go bananas

    Ωραίο άρθρο του Μάκη Πολάτου στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
    Δεν σημαίνει ότι τα Σκόπια γίνονται μπανανία. Αν και δεν είμαι πολύ σίγουρος γι' αυτό. Σημαίνει ότι οι Σκοπιανοί τρελαίνονται. Χάνουν τα λογικά τους. Παλαβώνουν και σε λίγο θα είναι για δέσιμο.


    Αφού πρώτα αποφάσισαν ότι θα ...
    γεμίσουν τη χώρα τους με αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τώρα σκέφτονται ότι θα είναι καλή ιδέα να τον αγιοποιήσουν. Για τους Σκοπιανούς που δεν έχουν ιστορία η προσπάθεια να κατασκευάσουν κρατική υπόσταση είναι ο υπέρτατος αγών. Θεωρούν λοιπόν ότι αν φτιάξουν ένα μεγαλοπρεπές άγαλμα του Ελληνα στρατηλάτη θα καταστούν κι αυτοί αυτομάτως απόγονοί του. Εικοσιτρία μέτρα είναι το άγαλμα που έβαλαν στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων.

    Πρέπει να σας πω ότι με χάλασε λίγο η τσιγκουνιά των Τούρκων που αποφάσισαν να δωρήσουν κι αυτοί ένα άγαλμα του Έλληνα βασιλιά με ύψος μόλις 1,5 μέτρο. Κάποιοι μπορεί να νομίζουν ότι πρόκειται για μυθεύματα ακραίων αντισκοπιανών. Κι όμως. Το άγαλμα του Μεγαλέξανδρου που θα μπει στο αεροδρόμιο "Μέγας Αλέξανδρος" των Σκοπίων είναι δώρο της τουρκικής εταιρείας TAV που διαχειρίζεται τον μεγαλύτερο αερολιμένα της ΠουΓουΔουμίας.

    Ο αγών του Νίκου Γκρούεφσκι είναι να πείσει όλη την οικουμένη ότι ο Μεγαλέξανδρος ήταν από τα Σκόπια. Και γι' αυτό προγραμματίζει εκδηλώσεις για την 8η Σεπτεμβρίου οπότε συμπληρώνονται 20 χρόνια από την ανεξαρτησία της χώρας του. Αυτός, στην τρέλα που τον δέρνει, είναι ικανός να ανακοινώσει και την μετονομασία των Σκοπίων σε Αλεξανδρούπολη. Πρέπει όμως, αν θέλει να είναι συνεπής με την τρελάρα και την παραφροσύνη του να ξαναβαφτίσει τα Σκόπια "Αλεξανδρούπολη η μεγάλη". Ξέρετε, για να είναι συμβατή η πόλη του με το μεγαλείο του Μεγάλου Αλεξάνδρου που τόσο πολύ φαντασιώνεται ότι του ανήκει (το... μεγαλείο εννοώ).

    http://taxalia.blogspot.com/2011/08/go-bananas.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Να υπενθυμίσουμε ότι στην Ελλάδα, ο πολιτικός τους φορέας, το αντιμακεδονικό κόμμα "Ουράνιο Τόξο", συμμάχησε το 1999 με την ΟΑΚΚΕ, ενώ το 2009, που κατήλθε αυτόνομο στις Ευρωεκλογές, έλαβε 4.530 ψήφους σε όλη την Ελλάδα και μόνο 2.594 σε ολόκληρη τη Μακεδονία δηλ μειωση -30% σε σχεση με τα ποσοστα του 1999

    Στο Ν, Πελλας σε συνολο 80.000 ψηφων ελαβε 373
    Στο Ν. Φλωρινας σε συνολο 32,500 ψηφων ελαβε 1195
    Στο Ν. Καστοριας σε συνολο 30,500 ψηφων ελαβε 143

    Στην Α. θεσσαλονικης σε συνολο 255.000 ψηφων ελαβε 132

    Στην Β. θεσσαλονικης σε συνολο 160.500 ψηφων ελαβε 82

    Η συνολική μέγιστη δυναμική του λοιπόν είναι 2.500 άνθρωποι, αφού σίγουρα όλοι οι Βουλγαρίζοντες "εθνικά Μακεδόνες" δεν λάθεψαν και το ψήφισαν, ενώ πολλοί, σε όλη την επικράτεια το ψήφισαν πιστεύοντας ότι είναι ένα μικρό οικολογικό κόμμα με ευηχο ονομα

    Οι Σκοπιανοί όμως ονειρεύονται ....1,000.000 "εθνικά Μακεδόνες", δηλαδή μεταλλαγμένους Βουλγάρους στην Ελλάδα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Να τι λεει ο Καρατασο για το σουπερ ηρωα Βοσκοπουλο και την συμμορια του

    Για τους καιροσκόπους του Ουράνιου Τόξου η προσκόλληση και εκμετάλλευση του πολιτιστικού κινήματος είναι ο μόνος τρόπος επιβίωσής τους. Στο πολιτικό κίνημα, που άλλοι δημιούργησαν με αγώνες και θυσίες, αυτοί προσκολλήθηκαν ως παράσιτα, το διέσυραν και το ξεζούμησαν. Ξέρουν πολύ καλά ότι αν κάνουν οποιαδήποτε πολιτική εκδήλωση μόνοι τους, θα φανεί η γύμνια τους.
    Κατά την παρουσίαση του Αμπεσένταρ που έκαναν στη Μελίτη το 2007, κατά τη διάρκεια του πανηγυριού, στην απέναντι από τον χώρο των πολιτιστικών εκδηλώσεων αίθουσα, ήταν ολοφάνερη η αδιαφορία και περιφρόνηση του κόσμου. Το ίδιο συνέβη και με τα εγκαίνια των γραφείων στην Έδεσσα πριν ένα χρόνο, όπου ούτε ένας Εδεσσαίος δεν παραβρέθηκε.
    Ακριβώς επειδή δεν μπορούσαν να παρουσιάσουν κάποια δική τους μαζική πολιτική εκδήλωση στους δημοσιογράφους που οι ίδιοι έφερναν από τη Δ. Μακεδονίας, τους οδηγούσαν σε πολιτιστικές εκδηλώσεις.
    Στο πανηγύρι της Μελίτης συνήθως υπάρχουν δημοσιογράφοι και αρκετοί Μακεδόνες οικονομικοί μετανάστες. Ήταν μια ευκαιρία για αυτοπροβολή (μάρκετιγκ). Αν έστηναν τον πάγκο της Νόβα Ζόρα έξω από τον χώρο των εκδηλώσεων, όπως λες, θα αποκαλύπτονταν η γύμνια τους. Το ότι προβοκάρουν αυτές τις εκδηλώσεις με την συμπεριφορά τους, δεν τους ενοχλεί καθόλου, αν και κάποιοι από αυτούς δεν αποκλείεται να το επιδιώκουν.
    Για να μη θεωρηθεί ότι πουλάω πνεύμα «έξω από τον χορό», ζητώ να θυμηθούν οι παλιοί τον τρόπο με τον οποίο διακινούσαμε την «Ζόρα» και στα πανηγύρια. Μερικοί από εμάς είχαμε στον σακίδιό μας μερικές εφημερίδες και τις διακινούσαμε διακριτικά.
    Βασική αρχή μας ήταν η μη ανάμειξη του πολιτικού κινήματος στο πολιτιστικό. Καθήκον του πολιτικού κινήματος ήταν η εξασφάλιση συνθηκών ελεύθερης έκφρασης του πολιτιστικού κινήματος και σε καμιά περίπτωση η ανάμειξη σε αυτό και ειδικά η εκμετάλλευσή του.

    Επειδή όταν μιλάμε για εκμετάλλευση, το μυαλό πολλών πάει μόνο στην εταιρία Αναστασιάδη – Παρίση, πρέπει να πούμε ότι δεν είναι οι μοναδικοί που το κάνουν. Η οικογένεια Βοσκόπουλου είναι η πρώτη που το δίδαξε. Ο πατέρας του Π. Βοσκόπουλου έκανε αντιπαροχές και πωλούσε καταστήματα και διαμερίσματα. Στις αρχές της δεκαετίας του ΄90 χρεοκόπησε και δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του προς τους επίδοξους αγοραστές οι οποίοι είχαν δώσει προκαταβολές. Η προσφυγή των εξαπατημένων αγοραστών στα δικαστήρια είχε αναγκάσει τον πατέρα του Π.Β. να αυτοεξοριστεί στην Μπίτολα και να μην επιστρέφει στη Φλώρινα, γιατί υπήρχε δικαστική απόφαση σύμφωνα με την οποία θα συλλαμβάνονταν και θα οδηγούνταν στη φυλακή.
    Παρ’ όλα αυτά έστησαν στην Μπίτολα επιχείρηση εμπορίας οικοδομικών υλικών και κατασκευής και πώλησης κατοικιών. Εκεί υποστήριζαν ότι διώκονταν στην Ελλάδα επειδή ο Π.Β. έκανε αγώνα για τους Μακεδόνες!!!. Φυσικά δεν έλεγαν στον κόσμο την αλήθεια, ότι δηλαδή οι δικαστικές διώξεις είχαν προηγηθεί και οφείλονταν στην εξαπάτηση πελατών.

    http://iliden.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CF%85%CF%81%CE%AC%CE%BD%CE%B9%CE%BF%20%CE%A4%CF%8C%CE%BE%CE%BF

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2011


    Κάνουν Άγιο τον Μ. Αλέξανδρο



    Αφού γέμισαν τη χώρα αγάλματα και μνημεία με τον Μέγα Αλέξανδρο, οι Σκοπιανοί ετοιμάζονται να… αγιοποιήσουν τον Μακεδόνα βασιλιά, στο πλαίσιο του γενικότερου αρχαιομακεδονικού παροξυσμού που βρίσκεται σε εξέλιξη, με την επίσημη Αθήνα απλά να παρακολουθεί.


    Σύμφωνα με δημοσίευμα του bnews.bg ο αρχιεπίσκοπος Στέφανος, της αυτοαποκαλούμενης «μακεδονικής» εκκλησίας, που είναι σχισματική και δεν αναγνωρίζεται από καμία ορθόδοξη εκκλησία στον κόσμο, έδωσε την … ευλογία του για να φιλοτεχνηθεί η … αγιογραφία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στον τρούλο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στην πόλη Στιπ.


    Η αγιογραφία του Μακεδόνα Βασιλιά., που για την ώρα τον αναπαριστάνει χωρίς… φωτοστέφανο, έχει ολοκληρωθεί, ενώ στην εκκλησία της Τριάδας στην πόλη Ράντοβις στον κεντρικό διάδρομο στο μωσαϊκό διακρίνεται ο ήλιος της Βεργίνας…

    http://radioflorina.blogspot.com/2011/08/blog-post_2371.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ. ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣΜΕΝΗ ΣΤΑ 4. ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ SITE ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΨΕΙ ΟΤΙ ΤΟΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΑΣ. ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΠΙΑ. ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. ποτέ οι σύγχρονοι Μακεδόνες δεν θεώρησαν τους αρχαιομακεδόνες Φίλιππο και Αλέξανδρο , αρχαίους υμών πρόγονούς τους...

    τα αγάλματα που στήθηκαν στο μακεδονικό κράτος, αποτελούν εκδήλωση τιμής και σεβασμού σε όλους τους διάσημους που γεννήθηκαν στη Μακεδονία...

    ανεξαρτήτως πολιτιστικής ή εθνοτικής ή γλωσσικής καταγωγής...

    και κυρίως δίχως να τους ιδιοποιούνται ως Μακεδόνες, αφού η μόνη τους σχέση αφορά την γέννηση στον ίδιο τόπο , με μεγάλες όμως χρονικές αποστάσεις...

    από τους αρχαιομακεδόνες φίλιππο και αλέξανδρο...

    τον ιλλυριό αυτοκράτορα Ιουστινιανό...

    τους μεσαιωνικούς μακεδόνες κύριλλο και μεθόδιο , με μητρική γλώσσα την σλαβωνική/πρωτομακεδονική...

    τον Μακεδόνα Βασιλιά Σαμουήλ και τον Κράλη/Βασιλιά Μάρκο...

    τους σύγχονους μακεδόνες γκότσε ντέλτσεφ από το κιλκίς και και μισίρκωφ από την πέλλα , των οποίων όλοι οι βιολογικοί απόγονοι δηλώνουν και είναι Μακεδόνες και όχι βέβαια Βούλγαροι, οι ίδιοι δε διώχθηκαν από τα ξαδέλφια των ελληνόφωνων , από τους τουρκομογγόλους βούλγαρους, λόγω εκδήλωσης της Μακεδονικής τους καταγωγής..

    για αυτό οι σημερινοί Βούλγαροι τρέμουν τους Μακεδόνες που έχουν υψηλόβαθμες θέσεις στο Βουλγάρικο Κράτος και αποτελούν το 50%, οι οποίοι επισήμως φυσικά δηλώνουν Βούλγαροι, ιδιωτικά όμως δηλώνουν και το αποδεικνύουν ότι είναι Μακεδόνες...

    τον πατέρα του τουρκικού κράτους, τον Κεμάλ Αττατούρκ που γεννήθηκε στο μακεδονικό Σόλουν..

    την Αλβανίδα καθολική Μητέρα Τερέσα...

    τους Βλάχους αδελφούς Μανάκι, τον Πίτου Γκούλι, τον Μήτρε Βλάχωφ..

    όσο για την Αγιοποίηση των Βυζαντινών Αυτοκρατόρων δολοφόνων ανθρώπων και του αρχαιοελληνικού πολιτισμού, αυτό αποτελεί σταθερό επάγγελμα του ελληνοορθόδοξου Πατριαρχείου..

    κανείς απλός αγροτοκτηνοτρόφος αρχαιομακεδόνας δεν μιλούσε την πολύπλοκη μέχρι σήμερα αττική διάλεκτο , ούτε αυτό θα μπορούσε να γίνει λόγω των κοινωνικών δυσκολιών μόνιμης ΜΑΖΙΚΗΣ πληθυσμιακής μετακίνησης...

    ούτε βέβαια στέκει ότι μητρική αρχαιομακεδονική ήταν ΜΙΑ μόνο διάλεκτος της αττικής , αφού οι γεωγραφικοί διάλεκτοι είναι πολλοί περισσότεροι...

    πράγμα που σημαίνει ότι θα έπρεπε να υπάρχουν πολλές αρχαιομακεδονικές διάλεκτοι...

    π.χ η σύγχρονη λόγια μακεδονική κωδικοποίηθηκε στην βάση 8 γεωγραφικών μακεδονικών διαλέκτων και όχι μόνο μίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. πολύ περισσότερο στην αρχαιότητα όταν τα τεχνικά ενοποιητικά στοιχεία ήταν απείρως μικρότερα..

    πάντα οι κατακτητές χρησιμοποιούν την γλώσσα της εποχής και όχι την μητρική τους , για να επιτύχουν το κατακτητικό/ενοποιητικό τους έργο..

    οι θρησκευτικοί κατακτητές χριστιανοί ήταν εθνικά Εβραίοι , παρόλα αυτά την Αγία Γραφή δεν την έγραψαν στην μητρική εβραϊκή τους γλώσσα , αλλά στην αγγλική της εποχής, την ελληνική, για να μπορούν εύκολα να διαδώσουν την θρησκεία τους...

    το ίδιο έκαναν και οι Βυζαντινοί Αυτοκράτορες , η πλειοψηφία των οποίων δεν ήταν Έλληνες αλλά είχαν καταγωγή ιλλυρική/αλβανική, ιβηρική/γεωργιανή, περσική ,κ.λ.π

    για αυτό και ο μακεδόνας και μη έλληνας αλέξανδρος διέδωσε την αρχαιοελληνοφωνία της εποχής...

    όσον αφορά τους σύγχρονους Μακεδόνες κανένα αποδεικτικό στοιχείο εποικισμού της Μακεδονίας δεν υπάρχει , η δε αυτοχθονία τους παραμένει ακλόνητη..

    και η οποία αυτοχθονία ουδεμία σχέση έχει με την αμφισβητούμενη μαζική κάθοδο τον 8 αιώνα κάποιων Σλάβων, σε αντίθεση με την τεκμηριωμένη κάθοδο των Βούλγαρων τουρκομογγόλων, υπό τον μογγόλο ΧΑΝΟ Ασπαρούχ, Κρούμ, Ομουρντάχ...

    όπως φυσικά ακλόνητος είναι ο ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΣ της Μακεδονίας ΜΟΛΙΣ το 1922 , με αδιαμφισβήτητα Τούρκους Χριστιανούς ΕΠΟΙΚΟΥΣ( σε τίποτε μη διαφέροντες από τους Τούρκους μουσουλμάνους ), με την διαμεσολάβηση, εποπτεία και προνόμια του Ελληνικού Κράτους...

    ο αγώνας του Γκρουέφσκι είναι να αποκατασταθεί ή επιστημονική ΑΛΗΘΕΙΑ , που θέλει τον Μέγα Αλέξανδρο να έχει γεννηθεί στη Μακεδονία...

    να είναι βάρβαρος και πολλά μέλη της οικογένειάς του να έμαθαν τα ελληνικά στα γεράματα...

    αφού μέχρι τότε μιλούσαν την μητρική τους ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ γλώσσα, στο μετέχμιο της επίσης προφορικής και για αυτό επίσης νεκρής θρακικής και της ιλλυρικής...

    το κυριότερο θέλει να αποδείξει την τεράστια διακριτή πολιτιστική/εθνοτική δύναμη της σύγχρονης μακεδονικής ταυτότητας- χιλιάδες τραγούδια, χοροί, παροιμίες, νανουρίσματα, φαγητά,φορεσιές, ήθη και έθιμα...

    μπροστά στην οποία η λεγόμενη ελληνική με το ιδεολογικό της περιεχόμενο μοιάζει με σκιάχτρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Ο Βούλγαρος διευθυντής του Εθνικού Μουσείου της Σόφιας, Μπότζινταρ Ντιμιτρόφ προσφέρει ένα εκατομμύριο ευρώ στα Σκόπια, αν αποδείξουν ότι ο βασιλιάς Σαμουήλ – που το άγαλμά του στήθηκε στα Σκόπια- δεν είναι Βούλγαρος!





    Μάλιστα, ο ευρωβουλευτής, Κριστιάν Βιγκένιν, κάλεσε την κυβέρνηση της Βουλγαρίας να αντιδράσει επίσημα στην ενέργεια αυτή των Σκοπιανών.

    Σε συνέντευξή του ο Ντιμιτρόφ στο βουλγαρικό ‘Focus’ θα πει:




    «Αν συνεχίσουν έτσι τα Σκόπια, θα εξυπηρετήσουν τις δικές μας υπηρεσίες, γιατί η Βουλγαρία δεν έχει αρκετά μνημεία ηρώων της βουλγαρικής ιστορίας της εποχής του Σαμουήλ. Εύχομαι να συνεχίσουν έτσι πριν ανακαλύψουν ότι όλοι αυτοί οι ήρωες είναι Βούλγαροι»…, δήλωσε ειρωνικά ο διευθυντής του Εθνικού Μουσείου Σόφιας.




    Ο ευρωβουλευτής, ωστόσο, Κριστιάν Βιγκένιν, θεωρεί ότι τα Σκόπια θα πρέπει να είναι περισσότερο προσεκτικά με την Βουλγαρία και την Ελλάδα για αμοιβαίες σχέσεις καλής γειτονίας, αφού η χώρα επιθυμεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    http://www.newspot.gr/category/%CE%AC%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CE%B1%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%AE%CE%BB

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. 1,20

    To τι γραφεις δεν ενδιαφερει κανενα γιατι ειναι φαντασιωσεις δικες σου χωρις να παρουσιζεις κανενα στοιχειο

    Ο αγωνας του ακροδεξιου Γκρουεφσκι ειναι να δημιουργησει Ιστορια κλεβοντας αυτην των γειτονικων λαων

    Ο ιδιος ο πρωην πρωθυποργος σου Γκεοργκιεφσκι το λεει στο βιντεο της 20\8\11

    http://www.on-news.gr/2011/08/blog-post_7414.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. 1:20
    ΜΠΡΑΒΟ!!!
    ΕΧΕΙΣ 1000 ΔΙΚΙΑ!!!
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!
    ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ. ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΔΟΥΝ ΤΑ ΤΟΟΣΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΜΗ ΜΑΘΑΙΥΤΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗ ΓΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΑΪΖΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. 1,19 ειπε

    ""τα αγάλματα που στήθηκαν στο μακεδονικό κράτος, αποτελούν εκδήλωση τιμής και σεβασμού σε όλους τους διάσημους που γεννήθηκαν στη Μακεδονία...""

    Και αφου το κανατε απο σεβασμο γιατι δεν σεβαστηκατε το συμβολο των Αρχ. Μακεδονων και αφαιρεσατε 2 ακτινες απο το αστερι οπως δειχνει η φωτο απο τα Σκοπια?


    http://logioshermes.blogspot.com/2011/08/blog-post_4475.html

    ""πάντα οι κατακτητές χρησιμοποιούν την γλώσσα της εποχής και όχι την μητρική τους , για να επιτύχουν το κατακτητικό/ενοποιητικό τους έργο""

    Για πες μας εσυ ενα κατακτητη που εμαθε ο ιδιος και ο λαος του την γλωσσα ενος κατακτημενου λαου?
    Ο Τσεγκινς Χαν? Ο Ξερξης? Ο Ιουλιος Καισαρ? Οι Ισπανοι κατακτητες του Νεο Κοσμου? Ο Χιτλερ Ποιος??

    ""ούτε βέβαια στέκει ότι μητρική αρχαιομακεδονική ήταν ΜΙΑ μόνο διάλεκτος της αττικής , αφού οι γεωγραφικοί διάλεκτοι είναι πολλοί περισσότεροι""

    τα μονα σωσζομενα κειμενα απο την Γλωσσα των Μακεδονων ειναι ολα με Ελληνικο αλφαβητο.
    Δεν εχει βρεθει ουτε μια επιγραφη στην Μακεδονια που να μην ειναι στα Ελληνικα εκτος απο αυτα της Ρωμαιοκρατισς

    ""οι θρησκευτικοί κατακτητές χριστιανοί ήταν εθνικά Εβραίοι , παρόλα αυτά την Αγία Γραφή δεν την έγραψαν στην μητρική εβραϊκή τους γλώσσα""

    εισαι και ασχετος,
    Η Αγια Γραφη γραφτηκε σε δυο γλωσσες Εβραικα η Παλαια και ελληνικα η Καινη Διαθηκη

    "για αυτό οι σημερινοί Βούλγαροι τρέμουν τους Μακεδόνες που έχουν υψηλόβαθμες θέσεις στο Βουλγάρικο Κράτος και αποτελούν το 50%""

    Δηλ για αυτο οι Σκοπιανοι κανουν ουρες καθε μερα στην Βουλγαρικη Πρεσβεια για αιτηση Διαβατηριου?Για να ξεπρασουν αυτο το 50% και να ειναι πιο πολλοι απο τους Βουλγαρους μεσα στην Βουλγαρια?


    ""π.χ η σύγχρονη λόγια μακεδονική κωδικοποίηθηκε στην βάση 8 γεωγραφικών μακεδονικών διαλέκτων και όχι μόνο μίας""

    ποια συγχρονη "μακεδονικη" Βουλγαρικη γλωσσα με σερβικα γραμματα ειναι.
    Γνωριζεις καποιον σκοπιανο που χρειαζεται μεταφραστη στην Σκοπια?
    Μεχρι και η ΕΕ απογορευσε την χρηση του ορου"μακεδονικη γλωσσα" προσφατα

    ""ο αγώνας του Γκρουέφσκι είναι να αποκατασταθεί ή επιστημονική ΑΛΗΘΕΙΑ , που θέλει τον Μέγα Αλέξανδρο να έχει γεννηθεί στη Μακεδονία...""

    Για αυτο αγωνιζεται ο Γκρουεφσκι ? Επειδη υπαρχουν καποιοι που υποστηριζουν οτι ο Αλεξανδρος γεννηθηκε καπου αλλου?

    Εισαι η τον παριστανεις??



    ""μπροστά στην οποία η λεγόμενη ελληνική με το ιδεολογικό της περιεχόμενο μοιάζει με σκιάχτρο""

    να τα σκιαχτρα ντυμενα αρχαιοι Μακεδονες στην Ακαδημια του Αριστοτελη τρομαρα σου ονειροπαρμενε Σλαβε

    http://i3.photobucket.com/albums/y55/ajax1/p1010624wz8-1.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. H γλώσσα της πλειονότητας στο κράτος των Σκοπίων ονομάζεται μακεδονική από εκείνους που τη μιλούν και από πολλούς ξένους. Έχουμε δεί όμως ότι η γλώσσα των αρχαίων Μακεδόνων ήταν ελληνική γλώσσα ενώ είναι γενικά δεκτό ότι η λεγόμενη μακεδονική γλώσσα ανήκει στον κλάδο των νότιων σλαβικών γλωσσών μαζί με τη σερβοκροατική, τη σλοβενική και τη βουλγαρική, και είναι πολύ περισσότερο συγγενής με τη βουλγαρική (εγκυκλοπαίδεια Britannica 2007)1. Όλες αυτές οι γλώσσες προέρχονται από την παλαιότερη σλαβονική.

    - Το σλαβικό ιδίωμα του κράτους των Σκοπίων γενεαλογικά ανήκει σε μια βουλγαρομακεδονική ενότητα και κατάγεται κατ' ευθείαν από ένα γλωσσικό ιδίωμα που μιλούσαν οι Σλάβοι τον 9o - 10o αιώνα στη βόρεια Μακεδονία. Σε αυτό το ιδίωμα είχανμεταφράσει την Αγία Γραφή ο Κύριλλος και ο Μεθόδιος.

    -Τα κοινά γνωρίσματά του με τη σερβική δεν είναι ούτε γενεαλογικά, ούτε παλαιά, αλλά οφείλονται σε όψιμη επίδραση που χρονολογείται από τότε που ο Στέφανος Δουσάν, ηγεμόνας της Σερβίας (1331-1345), έθεσε μεγάλο τμήμα της περιοχής της Μακεδονίας υπό σερβική διοίκηση η οποία χρησιμοποιούσε τη σερβική γλώσσα και υπήγαγε την εκκλησία της περιοχής στη σερβική εκκλησία που χρησιμοποιούσε μια σερβίζουσα μορφή της παλαιάς σλαβονικής γλώσσας.

    - Οι σλαβόφωνοι κάτοικοι του κράτους των Σκοπίων, ονόμαζαν τους εαυτούς τους Bugari. Το Bugari είναι η σερβική εκδοχή του Βούλγαροι. Και τη γλώσσα τους, τη διάλεκτό τους, βουλγαρική την ονόμαζαν.

    - "Bulgarski narodni pensi" είχαν ονομάσει οι αδελφοί Miladinov τη συλλογή τους τοπικών δημοτικών τραγουδιών που είχαν εκδώσει το 1861.

    - Στο "Μακεδονικό λεξικό", ένα γλωσσάριο του 16ου αιώνα με 300 σλαβικές λέξεις της περιοχής Καστοριάς γραμμένες με ελληνικά γράμματα και με ελληνική μετάφραση, Βούλγαροι αναφέρονται οι λεγόμενοι Μακεδόνες, και βουλγαρική αναφέρεται η διάλεκτός τους.

    Η "μακεδονική" διαφέρει από τη βουλγαρική λιγότερο από όσο διαφέρουν σημερινές διάλεκτοι της ελληνικής από την κοινή νεοελληνική και δεν μπορεί να θεωρηθεί ιδιαίτερη γλώσσα. Μόνο διάλεκτος της βουλγαρικής μπορεί να θεωρηθεί.

    -Εν πάσει περιπτώσει, οι σημερινοί σλαβόφωνοι κάτοικοι του κράτους των Σκοπίων, Σλάβοι είναι και ήρθαν στην περιοχή από τον 6ο αιώνα μ.Χ. και μετά. Τους όρους Μακεδόνες για τους κατοίκους της περιοχής και μακεδονική για τη γλώσσα τους, τους εισήγαγε η σερβική διοίκηση τον 20o αιώνα για να μπορέσει να κρατήσει για πάντα στην επικράτειά της ανθρώπους που ονόμαζαν τους εαυτούς τους Bugari, δηλαδή Βούλγαρους.

    Να προσθέσω εδώ ότι το κράτος των Σκοπίων χρησιμοποίησε τους όρους Μακεδόνες, μακεδονική γλώσσα και Μακεδονία για να εγείρει αξιώσεις για την ελληνική Μακεδονία. Τις αξιώσεις του τις είχε περιλάβει σε διατάξεις του πρώτου συντάγματός του. Μετά όμως την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης (1994), να απαγορεύσει εξ αιτίας του θέματος αυτού τη χρησιμοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης για εξυπηρέτηση αναγκών του κράτους των Σκοπίων, τα Σκόπια υποχρεώθηκαν να καταργήσουν τις σχετικές συνταγματικές διατάξεις, να αποσύρουν από την κυκλοφορία χαρτονόμισμά τους που εικόνιζε το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και να αλλάξουν τη σημαία τους με το κλεμμενο αστερι της Βεργινας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. ουστ ρε γυφτακια γ@μω την γυφτοχωρα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. οι σύγχρονοι Μακεδόνες ΔΕΝ είναι αρχαίοι , ούτε σλάβοι...

    μηδέ βούλγαροι, έλληνες ή σέρβοι..

    είναι ΜΟΝΟ Μακεδόνες....
    -------------------------------------------------------------------------

    ΕΤΣΙ «ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ» Η ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ

    Οι δέκα μύθοι του «Σκοπιανού»

    Μύθος 1ος

    Η ονομασία «Μακεδόνες» των βορείων γειτόνων μας πρωτοεμφανίζεται το 1943-44 και αποτελεί κατασκεύασμα του Τίτο.

    Στην πραγματικότητα η επίμαχη ονομασία χρησιμοποιείται ήδη από τα μέσα του ΙΘ' αι., όταν πρώτη φορά ετέθη δημόσια το ζήτημα του εθνικού χαρακτήρα των σλαβόφωνων χριστιανών της ευρύτερης Μακεδονίας. Οι τελευταίοι δηλώνουν Μακεδόνες την ίδια στιγμή που διαπραγματεύονται την υποστήριξή τους στην ελληνική, βουλγαρική ή σερβική εθνική ιδέα.

    Τυπικό δείγμα, το κήρυγμα του (πρώην κομιτατζή και εν συνεχεία μακεδονομάχου) καπετάν Κώττα προς τους προεστούς των Κορεστίων, όπως καταγράφηκε από τον αυτόπτη Παύλο Μελά: «Ημείς οι Μακεδόνες διά ν' αποκτήσωμεν ελευθερίαν έχομεν δύο δρόμους ν' ακολουθήσωμεν. Ο ένας πηγαίνει εις την Βουλγαρίαν, ο άλλος πηγαίνει εις την Ελλάδα» (Ναταλία Μελά, «Παύλος Μελάς», Αθήνα 1964, σ. 242). Καθώς η παραπάνω ομιλία έγινε στη γλώσσα που ο ίδιος ο Μελάς αποκαλεί «μακεδονικά», οι κατά Κώτταν «Μακεδόνες» αυτοαποκαλούνταν -προφανώς- «Μακεντόντσι».

    Δεν πρόκειται για τη μοναδική καταγραφή του είδους. Κατά την είσοδό τους στις ΗΠΑ, την πρώτη δεκαετία του 20ού αι., πολλοί σλαβόφωνοι μετανάστες απαντούν στο ερώτημα ποια είναι η «φυλή» ή ο «λαός» τους με τη λέξη «Μακεδόνας». Οι σχετικές καταχωρήσεις είναι ηλεκτρονικά προσπελάσιμες, στην πρωτότυπη μορφή τους, στην ιστοσελίδα του Ελις Αϊλαντ.

    Ενδιαφέρουσα είναι η προβολή αυτού του αυτοπροσδιορισμού από την ελληνική προπαγάνδα της εποχής, που από τη «μακεδονικότητα» των σλαβοφώνων έσπευδε να συναγάγει την «ελληνικότητά» τους. «Και αυταί αι παραδόσεις των βουλγαροφώνων Ελλήνων εισίν ελληνικαί, ως και το παρ' αυτοίς αίσθημα της εθνότητος, διότι αυτοί εαυτούς Μακεδόνας ονομάζουσιν, ουδέποτε δε χρώνται τη λέξει Βούλγαρος» διαβάζουμε, π.χ. στον εθνογραφικό χάρτη του Στάνφορντ (1877), που είχε συνταχθεί από τον έλληνα διπλωμάτη Ιωάννη Γεννάδιο. Τρεις δεκαετίες αργότερα, ο Δημήτριος Φιλιππίδης τονίζει κι αυτός ότι «οι χριστιανοί κάτοικοι, άνευ διακρίσεως οι τε Ελληνες και οι σχισματικοί, ονομάζουσιν εαυτούς υπό το γενικόν όνομα "Μακεδόνας"» («Η Μακεδονία», Εν Αθήναις 1906, σ. 30).

    Το 1905, τέλος, ο επίσημος χαρτογράφος του ελληνικού μηχανισμού λοχαγός Πάτροκλος Κοντογιάννης, εισηγείται υπηρεσιακά την ενιαία χρήση του όρου «Μακεδόνες» για τους σλαβόφωνους χριστιανούς της ευρύτερης περιοχής, αναφερόμενος σε «Μακεδόνας ελληνίζοντας» και «Μακεδόνας βουλγαρίζοντας» και υποστηρίζοντας ότι «η εθνότης είναι η αυτή και εις τας δύο ταύτας κατηγορίας, ήτοι η Μακεδονική» (βλ. «Ιός» 5.6.05).

    Η τάση διακριτού αυτοπροσδιορισμού ενισχύθηκε προοδευτικά ως απάντηση στις αιματηρές προσηλυτιστικές εκστρατείες Βουλγάρων, Ελλήνων και Σέρβων. Η πρώτη πανηγυρική διατύπωση της συγκρότησης ενός σύγχρονου, «μακεδονικού έθνους» γίνεται το 1903 από τον (γεννημένο στην Πέλλα των Γιαννιτσών) Κάρστε Μισίρκωφ.

    Για τις αντίστοιχες αποκρυσταλλώσεις στη βάση των τοπικών κοινωνιών, αποκαλυπτική είναι η διαπίστωση του Στράτη Μυριβήλη το 1917: «Αυτοί εδώ οι χωριάτες», γράφει για τους οικοδεσπότες του στη Βελούσινα, «δε θέλουν νάναι μήτε "Μπουλγκάρ", μήτε "Σρρπ", μήτε "Γκρρτς". Μοναχά "Μακεντόν ορτοντόξ"» («Η ζωή εν τάφω», 1η έκδοση [1924], επανέκδ. Αθήνα 1991, σ. 104-5).


    Ολα αυτά, μερικές δεκαετίες τουλάχιστον πριν ο Τίτο κάνει τη δημόσια εμφάνισή του στην πολιτική σκηνή των Βαλκανίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. ΓΙΑ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΡΕ ΜΑΚΕΝΤΟΣΚΙ ΠΩΣ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΧΑΙΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΠΗΡΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΦΟΥ ΚΑΤΑ ΕΣΑΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ?



    Μακεδόνες, που έλαβαν μέρος εις τους Ολυμπιακούς αγώνες, ήταν οι ακόλουθοι:
    · Ο Βασιλέας Αλέξανδρος Α, στην 80η Ολυμπιάδα, το 460 π.Χ. Έτρεξε το Στάδιο και ήλθε δεύτερος με διαφορά στήθους.
    · Ο Βασιλέας Αρχέλαος Περδίκας, αγωνίσθηκε στην 93η Ολυμπιάδα, το 408 π.Χ. και κέρδισε στους Δελφούς στο αγώνισμα των τεθρίππων.
    · Ο Βασιλέας Φίλιππος Β΄ αναδείχθηκε τρεις φορές Ολυμπιονίκης. Στην 106η Ολυμπιάδα, το 356 π.Χ. έτρεξε με το άλογό του. Στην 107η Ολυμπιάδα, το 352 π.Χ. έτρεξε με τα τέθριππά του. Στην 108η Ολυμπιάδα, το 348 π.Χ., νίκησε στη συνωρίδα.
    · Ο Κλίτων νίκησε στο Στάδιο στην 113η Ολυμπιάδα, το 328 π.Χ.
    · Ο Δαμασίας ο Αμφιπολίτης έτρεξε το Στάδιο και νίκησε στην 115η Ολυμπιάδα, το 320 π.Χ.
    · Ο Λάμπου ο Φιλιππίσιος, αναδείχθηκε νικητής τεθρίππων στην 119η Ολυμπιάδα, το 304 π.Χ.
    · Ο Αντίγονος έτρεξε το Στάδιο και νίκησε στην 122η Ολυμπιάδα, το 292 π.Χ. και στην 123η Ολυμπιάδα το 288 π.Χ.
    · Ο Σέλευκος έτρεξε το Στάδιο και νίκησε στην 128η Ολυμπιάδα, το 268 π.Χ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. να κανω μια παρατηρηση?η γλωσσα που μηλατε εσεις οι ντοπιοι κατικοι της μακεδονιας ειναι ιδια με αυτην που μηλανε οι σκοποιανοι.κανω λαθος?και αν δεν ειναι ακριβος ιδια μιαζει σε πολυ μεγαλο βαθμο.για ποιον λογο αυτο?αν σε μια χωρα μηλουσαν ελληνικα δεν θα λεγαμε οτι εκει ειναι ελληνες ή εχουν κατι ελληνικο τελοσ παντων.αυτοι (σκοπιανοι) γιατι να μην λενε οτι εσεις εδω ειστε μιονοτιτα τον σκοπιον?ιδια μιλατε ιδιους χορους εχετε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Δείτε ποιοι Σκοπιανοί καθηγητές λένε:”Δεν είμαστε Μακεδόνες,αλλά Σλάβοι”. (VIDEO)

    Κι όμως υπάρχουν φωνές δυνατές που προέρχονται από σοβαρούς επιστήμονες κι όχι μόνο,των Σκοπίων οι οποίες με νηφαλιότητα αλλά και επιμονή προειδοποιούν τους έξαλλους συμπατριώτες τους,ότι αυτή η μανία να εμφανίζονται ως “Μακεδόνες” δεν… μπορεί να υποστηριχτεί με κανένα απολύτως σοβαρό επιχείρημα


    . Στο βίντεο εξηγούν το γιατί.

    http://www.youtube.com/watch?v=E5PCpxV2Imw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. ποιός Μακεδόνας έδωσε το δικαίωμα στους ελληνόφωνους εθνικιστές Τούρκους χριστιανούς να ασχολούνται με τους Μακεδόνες..??

    νομίζω κανείς...

    ας μας παρουσιάσουν καλύτερα τον δικό τους ΤΟΥΡΚΙΚΟ πολιτισμό...

    σε καμιά χώρα η φιλοξενία δεν περιλαμβάνει την ενασχόληση με τους φιλοξενούντες...

    παρά μόνο με την εκατέρωθεν ισότιμη παρουσιάση των πολιτισμών τους...

    εν προκειμένω του μακεδονικού και του τουρκικού...

    αντι να ΨΕΥΔΟΝΤΑΙ για δήθεν κυκλοφορία χαρτονομίσματος του μακεδονικού κράτους , με φόντο τον Λευκό Πϋργο στο Σόλουν..

    και να κλέβουν και να πλαστογραφούν το πολιτισμό άλλων λαών , βαπτίζοντας το ελληνικό, όπως οι ιδεολογικοί τους βυζαντινοί μοναχοί και πατριαρχικοί πρόγονοι , το κρέας ψάρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. ρε ποια δηθεν κυκλοφορια?

    Δες το χαρτονομισμα των Σκοπιανων

    http://greekcitizen.pblogs.gr/2011/03/hartonomisma-skopiwn-sas-thymizei-tipota-ti-kanoyme-emeis-gia-ay.html


    το ποιος ειναι κλεφτης δες το στο βιντεο που μεχρι και το "Μακεδονια Ξακουστη" τραγουδατε στα Σλαβικα

    http://www.youtube.com/watch?v=9HPht6GVwtA


    http://www.musicheaven.gr/html/modules.php?file=page&name=Blog&op=viewPost&pid=14122

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. 8,17

    εχεις δει εσυ πουθενα να λενε η να γραφουν για "πολιυισμο των Σκοπιανων¨?

    Αντθετα σε ολες τις Εγκυκλοπαιδειες του Κοσμου για τον Ελληνικο μιλανε

    http://en.wikipedia.org/wiki/Ancient_Greece

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. polles mpourdes akougonte edo an penevese k kafiese pos kratas tin paradosis sou mila ellinika opos k o vasilias sou megas alexandros,kai san makedonikos silogos kalese alla xoreutika europaeika,h xora ton skopion den prepi na anagnorizete kai na to kalame se panigiria,ta panigiria dixnoun provaloun paradosi k paradosiakous xorous,autoi ti na dixoun;pia paradosis pia koultoura pious xorous piran ellinikous paradosiakous me voulgarikous valan k ligo apo tin aidia tous mesa k vgike auti h mpixla k tin parousiazoun san makedoniki paradosi k koultoura,8eloume na er8oun na mas tin dixoun;;;;kala na pa8oupme giati an rotisoume 8a poune h makedoniki mas koultoura k paradosi,giato programa pou anaferi kapios tis ee e den ine k oti kalitero ine ena antie8niko programa pou dimiourgi dixonies mesa stin ellada,px an itan ena italiko xorytiko 8a iixame auto to 8ema;orismeni na simfonoun k aloi na diafonoun;oso gia ta pontiaka pou ipe kapios allos oti ta ferame apo tin tourkia as ma8i pos den imastan epikoi ipirxe ellada eki pou imastan k akomi iparxi den egkatalipsame mas dioxan me diogmous k geneoktonia ixame antartiko k antista8ikame moni mas xoris kamia megali dinami xoris voi8ia,kai san pontios an miliso pontiaka de 8a me katalavi kanenas tourkos oute kanenas allos ektos elladas giati ayuto pou milao den ine glossa allis xoras oute idioma (pou distixos exoun oi ntopioi aderfi mas k ine paradosi tous mitriki glossa k de xriazonte na apologounte)ine dialektos arxea elliniki,enomenoi megalourgoume min afinete tin propaganda na sas gemisi skata to mialo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. 9:55
    Έχεις δίκιο. Πουθενά δε μιλάνε για πολιτισμό των Σκοπιανών. Μόνο για πολιτισμό των Μακεδώνων. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και ΟΧΙ ΣΚΟΠΙΑ. ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΑΙ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. 3,14

    Ασε ρε τους αρχαιους Μακεδονες, δεν εχετε την παραμικρη σχεση μαζι τους,
    Στα βαλκανια ηλθατε τον 6ο αιωνα, 1000 χρονια μετα τον Αλεξανδρο
    Καο οπως σου ειπαν και αλλοι πιο πανω μαθε την προελευση της λεξης ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ που απο βουλγατοι γινατε μακεντοσκι σε μια νυχτα το 1945

    Βουλγαρικη γλωσσα με σερβικα γραμματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Κρατούν όμηρο την… σορό κτηνοτρόφου και ζητούν λύτρα!


    Ένα πρωτοφανές όσο και μακάβριο θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και λίγες ημέρες στο έδαφος της ΠΓΔΜ, όπου ντόπιοι κτηνοτρόφοι παρακρατούν την σορό ενός Έλληνα ο οποίος ξεψύχησε κάτω ασαφείς συνθήκες όταν πέρασε τα σύνορα για να πάρει πίσω το κλεμμένο κοπάδι του. Μάλιστα, οι Σκοπιανοί απαιτούν… λύτρα για επιστρέφουν το άψυχο σώμα στην οικογένειά του!

    Όλα ξεκίνησαν όταν ο κτηνοτρόφος μαζί με έναν από τους δυο γιους του πέρασαν τα σύνορα για να βρουν το κοπάδι τους, που είχε εξαφανιστεί από την περιοχή Βορινό της Πέλλας. Οι Σκοπιανοί που τους είδαν να μπαίνουν στα εδάφη τους, τους περικύκλωσαν με άγριες διαθέσεις ρωτώντας τους τι ήθελαν. Όταν οι κτηνοτρόφοι απάντησαν ότι έψαχναν τα ζώα τους που είχαν κλαπεί, αμέσως ξέσπασε καυγάς.

    Από εκείνο το σημείο, τα πάντα είναι θολά. Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο 67χρονος Έλληνας έπεσε στο έδαφος νεκρός! Ώρες μετά, ο γιος του επέστρεψε στο ελληνικό έδαφος και χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο της Έδεσσας, αφού φέρει εκδορές και βρίσκεται σε κατάσταση σοκ. Ο αδελφός του υποστηρίζει ότι οι Σκοπιανοί χτύπησαν και τους δυο, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν τον θάνατο του πατέρα του.

    Οι Σκοπιανοί αρνούνται τις κατηγορίες και ισχυρίζονται πως ο 67χρονος σκόνταψε ή υπέστη καρδιακό επεισόδιο και έπεσε, με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο κεφάλι. Ωστόσο, αρνούνται να παραδώσουν το πτώμα του και απαιτούν από την οικογένειά του να δώσει το ποσό των 15.000 ευρώ, για τις ζημιές που δήθεν προκάλεσε στα χωράφια τους το κοπάδι με τα πρόβατα του άτυχου κτηνοτρόφου!

    http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=141727

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. 3,14 για παρε ματι τι λεει το ταμπελακι στο στηθος του Γκρουεφσκι και της παρεας του οταν βγαινουν εξω απο ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

    http://1.bp.blogspot.com/_GOJP6BkWmXY/SEhW_SzxqkI/AAAAAAAABi0/P8EUjevyaGM/s400/grues200.jpg

    http://1.bp.blogspot.com/_GOJP6BkWmXY/SEhVSSzxqjI/AAAAAAAABis/ZqtItEXPwNI/s1600-h/grues20.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. συχνά πυκνά οι εθνικιστές και ρατσιστές της Ελλάδος προσφεύγουν στην δημοφιλή πρακτική των ύβρεων και των συκοφαντιών...

    έτσι αναφερόμενοι στους Μακεδόνες , τους παρουσιάζουν ως Γύφτους, παρότι κανένα κοινό φυσιογνωμικό χαρακτηριστικό δεν έχουν με τους Γύφτους...

    αφού οι Μακεδόνες και οι Μακεδόνισες είναι : ψηλές, αδύνατες , ανοικτόχρωμες, ξανθιές

    αντίθετα οι Γύφτες είναι μελαμψές , κοντές και χοντρές...

    χαρακτηριστικά που ταιριάζουν στους Έποικους από την Τουρκία, στους Τούρκους Χριστιανούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. περιδιαβαίνοντας την Μακεδονία , είτε στην Ελλάδα, είτε στη Βουλγαρία, είτε στο μακεδονικό κράτος θα διαπιστώσουμε μιά ΚΟΙΝΗ νοοτροπία , με κύριο χαρακτηριστικό την ανεκτικότητα και την ηπιότητα...

    αυτό αφορά όλους τους γηγενείς , πρωτίστως τους Μακεδόνες , αλλά και τους Βλάχους, τους Αλβανούς , ακόμα και τους ελληνόφωνους...

    η αιτία του συνδέεται με την πολυετή ειρηνική συνύπαρξη , κυρίως στα πλαίσια της οθωμανικής αυτοκρατορίας , όλων των εθνοτήτων της Μακεδονίας...

    αυτή η ειρηνική συνύπαρξη διαταράχθηκε από τον ιδεολογικά φορτισμένων εποικισμό των Τούρκων Χριστιανών , ιδιαίτερα των ορεσίβιων Ποντίων..

    οι οποίοι σε αντίθεση με τους περισσότερο κοσμοπολίτες Μικρασιάτες δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στη πολυεθνική Μακεδονία και έχοντας την αμέριστη υποστήριξη του ελληνικού βαθέος κράτους , λειτουργούν στη βάση
    "ο τόπος δικός σας αλλά το κράτος δικό μας"...

    στάση και συναισθήματα διαμετρικά αντίθετα με τους Μακεδόνες των οποίων ο γηγενής τόπος τους αντιπαραβάλλεται στο ξένο κράτος που τους διοικεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. ποτέ οι Μακεδόνες ελεύθερα και κατ΄ιδίαν, δηλαδή ιδιωτικά ΔΕΝ αυτοπροσδιορίζονταν με διαφορετικούς όρους, παρεκτός ως Μακεδόνες..

    οι διαφορετικοί όροι όπως Βούλγαροι , είναι κυρίως ετεροπροσδιοριστικοί ελληνοορθόδοξης υφής...

    αυτοπροσδιοριστικά εντοπίζονταν μόνο ΔΗΜΟΣΙΑ , για λόγους νομιμότητας , είτε ελληνικής είτε βουλγάρικης..

    φυσικά ελεύθερος αυτοπροσδιορισμός με δια ράβδου απαγορευμένη αναγνώριση του μακεδονικού έθνους και γλώσσας ΔΕΝ νοείται...

    αφού τυχόν χρήση του ήταν και είναι παράνομη και τιμωρητέα...

    αντίθετα του ελληνικού αυτοπροσδιορισμού προϋπήρχε ο ρωμέϊκος καθώς και ο γραίκικος (κυρίως ετεροπροσδιορισμός )...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Η ανασφάλεια της Κάτω Μακεδονίας


    «Δεν εννοήσαμεν αν η γλώσσα ήτον η μακεδονική ή η ελληνική», έγραφε το 1904 ο Παύλος Μελάς στη γυναίκα του από κάποιο σλαβόφωνο χωριό της Μακεδονίας.

    «Ζα νάσητε μπράτιε Μακεντόντσι» (για τους αδελφούς μας Μακεδόνες) τιτλοφορούνταν οι προκηρύξεις που οι μακεδονομάχοι μοίραζαν στους χωρικούς το 1905, όταν ο επίσημος χαρτογράφος του ελληνικού βασιλείου εξηγούσε πως ο Μακεδονικός Αγώνας διεξάγεται μεταξύ «Ελληνιζόντων Μακεδόνων» και «Βουλγαριζόντων Μακεδόνων» αλλά «η εθνότης είναι η αυτή και εις τας δύο ταύτας κατηγορίας, ήτοι η Μακεδονική».

    Το 1920 η επίσημη απογραφή πληθυσμού του ελληνικού κράτους κατέγραψε την ύπαρξη «μακεδονικής γλώσσας», διακριτής από τη σερβική και τη βουλγαρική.

    «Μακεδονική γλώσσα» αναφέρει ακόμη και η εμφυλιοπολεμική Λευκή Βίβλος που εξέδωσε το 1947 το κράτος των Αθηνών.

    Για «μακεδονική γλώσσα η οποία ομιλείται στα Σκόπια και έχει γραμματικήν και συντακτικόν» έκανε τέλος λόγο το 1959 στη Βουλή ο Ευάγγελος Αβέρωφ, υπουργός Εξωτερικών του Καραμανλή του πρεσβύτερου.

    Να υποθέσουμε πως όλοι αυτοί δεν ήταν παρά ενεργούμενα του «αλυτρωτισμού των Σκοπίων», αφού έσπευσαν -μερικές δεκαετίες πριν από τον κ. Ντάνιελ Φριντ του Στέιτ Ντιπάρτμεντ- ν' αναγνωρίσουν την ύπαρξη της ακατονόμαστης «ψευδοεθνότητας» και «ψευδογλώσσας»;

    Οσο για την Πηνελόπη Δέλτα, ο ρόλος της είναι εξαιρετικά ύποπτος: αυτή δεν γράφει, και μάλιστα στα «Μυστικά του Βάλτου», για πληθυσμούς που «εθνική συνείδηση είχαν τη μακεδονική μονάχα» δυο ολόκληρες γενιές πριν απ' τον Τίτο;

    Περίσσεψε φαίνεται ο ενθουσιασμός από την εθνική μας νίκη στο Βουκουρέστι. Από την επιβεβαίωση δηλαδή του ότι κι εμείς, ως παλαίμαχοι νατοϊκοί, μπορούμε να καταπατούμε ατιμωρητί τις διεθνείς συμφωνίες που έχουμε υπογράψει.

    Μέσα σε χρόνο μηδέν παραμερίστηκαν έτσι η διπλωματική μετριοπάθεια και τα ορθολογικά επιχειρήματα, περί μιας σύνθετης ονομασίας που θα καθιστά διακριτή τη «δική μας» Μακεδονία από την «άλλη», κι επιστρέψαμε επί της ουσίας στις μέρες του 1992-93.

    Από τον Γιώργο Παπανδρέου ώς τον Γιώργο Καρατζαφέρη κι από τα φιλοκυβερνητικά κανάλια μέχρι το «Ριζοσπάστη», όλος ο πολιτικός κόσμος σπεύδει να καταγγείλει σαν «απαράδεκτη πρόκληση» ακόμη και την απλή παραδοχή του αυτονόητου: ότι οι βόρειοι γείτονές μας έχουν εθνική ταυτότητα και γλώσσα, τις οποίες οι ίδιοι προσδιορίζουν (και η υπόλοιπη ανθρωπότητα -με την εξαίρεση των Βούλγαρων εθνικιστών- αποδέχεται) εδώ και πολύν καιρό ως μακεδονικές.

    Αυτή όμως η σκλήρυνση δεν αντίκειται απλώς στο υφιστάμενο διεθνές δίκαιο περί εθνικού αυτοπροσδιορισμού.

    Αδυνατεί επίσης εκ των πραγμάτων να συμπυκνωθεί θεσμικά σε κάποιο διεκδικήσιμο αίτημα, πέρα από την ανομολόγητη αλλά οφθαλμοφανή προσδοκία αυτοδιάλυσης του «κρατιδίου».

    Ταυτόχρονα, ωστόσο, αποκαλύπτει το βαθύτερο (και παράλογο, μολονότι ιστορικά ερμηνεύσιμο) σύνδρομο εθνικής ανασφάλειας που υποκρύπτεται πίσω από το θέατρο σκιών περί «μακεδονισμού». Εναν αιώνα μετά τους Βαλκανικούς πολέμους, μάλλον κάποιοι δεν έχουν ακόμα πειστεί πως η ελληνική Μακεδονία είναι όντως ελληνική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Ποια εθνικη ταυτοτηκα και γλωσσα εχετε ρε Σκοπιανοι?
    Κλεμμενη Ιστορια πριν τον 6ο αιωνα απο τους Ελληνες που δεν ηταν κανεις Σλαβος εδω, μετα τον 6ο αιωνα κλεμμενη ιστορια απο τους Βουλγαρους (Σαμουηλ, βουλγαρικο κομμιτατο)
    βαρντασκα μπανοβινα λεγοταν το κρατιδιο σας μεχρι το 1944 που σας ονομασε ο Τιτο με εντολη της Κομμιντερν σε μακεδονια και εφτιαξε γλωσσα σε μια νυχτα.
    Οπως εγινε σε μια νυχτα η οχρανα των βουλγαρων σε ΣΝΟΦ των μακεντοσκι

    Σε καμμια απογραφη Τουρκων μεχρι το 1912 η Γιουγκοσλαβων μεχρι την ελευση του Τιτο δεν υπαρχει μακεντοσκι

    Καλα σας λενε Βουλγαρικη γλωσσα με σερβικα γραμματα και με το 30% αλβανους που με την πρωτη ευκαιρια θα σας παρουν παλι στο κυνηγι οπως το 2001 που σας εσωσε το Νατο

    Φτιαχνετε αγαλματα σε ελληνες κ βουλγαρους σε καθε πολη και χωριο προσπαθωντας να αποκτησετε Ιστορια που ποτε δεν εισαστε μερος της
    Και οπως ειχε πει κα ο ΓΓ του Κομμ, Κομματος της μακεδονιας Krste Crvenkovski στον Τ. Ζιβκωφ το 1967

    “And whether bulgarian consciousness exists in Macedonia, this is a historical legacy. We’re now writing our history. We can’t write that until 1940 we were Bulgarians and after 1940 Macedonians.”

    Και αν βουλγαρική συνείδηση ​​υπάρχει στη Μακεδονία, αυτό είναι μια ιστορική κληρονομιά. Γράφουμε τώρα την ιστορίας μας. Δεν μπορεί να γράφτει ότι μέχρι το 1940 ήμασταν Βούλγαροι και μετά το 1940 Μακεδόνες. "

    http://modern-macedonian-history.blogspot.com/2009/12/krste-crvenkovski-we-were-bulgarians.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Ποιους εποικους χριστιανους ρε κακομοιρη που τολμας να πιανεις τους Ποντιους στο στομα σου και να τους παρομοιαζεις με γυφτους

    Η ιστορία του Ελληνισμού στον Πόντο έχει ως επίσημη αφετηρία την ίδρυση της Σινώπης στα βόρεια παράλια της Μικράς Ασίας από Ίωνες ναυτικούς περίπου το 800 π.Χ

    Η Πολυπληθεστερη κοινοτητα Γυφτων (η ρομα) ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ειναι στα Σκοπια και λεγεται Σουτκα

    Αντε ανοιξε τα ματια σου και μαθε πριν ξαναγραψεις

    On its surface, Aleksandar Manic’s film is a light-hearted look at Shutka, a town in the Balkans that boasts the largest Roma (gypsy) population in the world.

    http://blog.moviefone.com/2006/04/19/triebeca-review-the-shutka-book-of-records/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. αντί να ασχολείστε με τους κατοίκους του Πόντου πρίν 3000 χρόνια και την αρχαιοελληνική ή αρχαιοπερσική καταγωγή των τότε κατοίκων του, όταν αφενός τα στοιχεία είναι ελάχιστα , αφετέρου δεν είναι αυτό το ζητούμενο...

    ας αναφερθείτε στους σύγχρονους κατοίκους του Πόντου...

    και ας μας παρουσιάσετε έστω και ελάχιστα διαφορετικά πολιτιστικά/εθνοτικά στοιχεία των Πόντιων ΤΟΥΡΚΩΝ Μουσουλμάνων που παρέμειναν στον Πόντο με τους Πόντιους Χριστιανούς με τους οποίους το ελληνικό κράτος εποίκησε την Μακεδονία το 1922..???

    π.χ παραδοσιακά τραγούδια, χοροί, παροιμίες, ενδυμασίες, φαγητά, έθιμα, κ.λ.π

    διότι όλος ο κόσμος δεν μπορεί να βρεί διαφορές...

    γιατί οι Μακεδόνες που ζούν με τους Βλάχους εδώ στη μακεδονική Δράμα, ακόμα και στην ίδια πολυκατοικία, έχουν σημαντικές πολιτιστικές διαφορές, παρά την αφομοιωτική λαίλαπα του εθνικιστικού ελληνικού κράτους...!!!

    ιδού η Ρόδος , ιδού και το πήδημα που λέγαν και οι αρχαίοι κάτοικοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. οτι ζητας για τα πολιτιστικα στοιχεια των Ποντιων θα τα βρεις εδω http://www.pontos.gr/default.aspx?catid=275

    Για τους Ποντιους Μουσουλμανους που ζουν ακομα εκε διαβασε το αρθρο της Βρετανικης independent]

    http://www.independent.co.uk/life-style/history/jason-and-the-argot-land-where-greeks-ancient-language-survives-2174669.html

    Ιστορία,καταγωγή η Εγκυκλοπαιδεια της Ρωμαικης αυτοκρατοριας αναφερει

    Pontus had been largely colonized by Greeks for several centuries prior to the campaigns of Alexander, but his conquests gave Hellenization a firm hold over the inhabitants. Colonists founded flourishing trade cities all over the coast, including Sinope, Trapezus, Cerasus, Side, Cotyora, Amisus, and Apsarus

    http://www.unrv.com/provinces/pontus.php

    Και αφου ειδες την Ροδο μακεντοσκι απο την Δραμα οπου το Τοξο σου πηρε το απιστευτο αριθμο των 35 ψηφων σε 60,000 ψηφισαντες το 2009 δες τωρα και το πηδημα απο την απογραφη του Χιλμι Πασα το 1905

    Καζάς Δράμας:

    12.730 Ρωμηοί

    2.170 Βούλγαροι

    38.380 Τούρκοι

    500 Εβραίοι

    85 Διάφοροι

    Ελληνας δεν εισαι οποτε διαλεξε τι εισαι απο ολα τα υπολοιπα.
    μαλλον στους διαφορους εισαι γιατι ειναι το πιο κοντινο μεγεθος σε συγκριση με τους ψηφους που πηρατε το 2009

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Ρε μακεντοσκηδες χρονια πολλα.
    Του αγιου αλεξανταρ του Μακεντοσκι σημερα τρομαρα σας


    Απίστευτο: Τα Σκόπια αγιοποίησαν τον ...Μέγα Αλέξανδρο!

    Άγιο της Εκκλησίας, ανακήρυξαν τον Μέγα Αλέξανδρο οι Σκοπιανοί, με άδεια του «αρχιεπισκόπου» Οχρίδας! Το δημοσίευμα και την εντυπωσιακή φωτογραφία (για την ανερυθρίαστη εθνικοθρησκευτική εκμετάλλευση του μεγάλου στρατηλάτη)


    http://www.inews.gr/178/apistefto-ta-skopia--agiopoiisan-ton-mega-alexandro.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News