Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

ΘΕΜΑ ARIDAIA NEWS: Κατάργηση των Δ.Ο.Υ Αριδαίας, Σκύδρας & Γιαννιτσών;

Τον τελευταίο καιρό όλο και φουντώνουν οι φήμες που θεωρούν ειλημμένη την απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε κατάργηση των Δ.Ο.Υ. Σκύδρας και Αριδαίας, μέσα σ’ έναν γενικότερο πανελλαδικό σχεδιασμό της για συγχωνεύσεις ή καταργήσεις διαφόρων Υπηρεσιών με πρόσχημα την μείωση των λειτουργικών δαπανών και την εξοικονόμηση πόρων. Μάλιστα, τις τελευταίες μέρες οι ίδιες φήμες θέλουν και την Δ.Ο.Υ. Γιαννιτσών να έχει την ίδια πορεία.

Αν όλα αυτά ισχύουν, τότε η αντιδράσεις θα είναι μεγάλες. Για την εφορία της Σκύδρας υπάρχει η ενδεικτική λύση να συστεγαστεί στο ίδιο κτήριο με το τελωνείο, άρα δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος κατάργησης.

Όσον αφορά στη Δ.Ο.Υ. Αριδαίας, θεωρείται βέβαιο ότι ενδεχόμενη κατάργησή της θα επιφέρει απίστευτη ταλαιπωρία στους χιλιάδες φορολογούμενους πολίτες της ακριτικής και παραμεθόριας Αλμωπίας, που εξυπηρετούνται στο σύνολό τους από τη λειτουργία της Υπηρεσίας αυτής.

Τέλος, η Δ.Ο.Υ. Γιαννιτσών εξυπηρετεί 70.000 περίπου κατοίκους και υπάγεται σε έναν από τους μεγαλύτερους Δήμους της χώρας.

Σχετική ερώτηση απεύθυνε ο Κοσμήτορας της Βουλής Γιώργος Καρασμάνης στον Υπουργό Οικονομικών και ζήτησε να εγγυηθεί «την αυτοτελή και αυτόνομη λειτουργία των Δ.Ο.Υ. Σκύδρας, Αριδαίας και Γιαννιτσών». Επίσης ανέφερε τους ειδικούς λόγους που επιβάλουν τη συνέχιση της λειτουργίας των συγκεκριμένων Δ.Ο.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News