Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

«Αγόρια στο ντους»: Αντιδράσεις με ερωτική ταινία που προβλήθηκε σε μαθητές Δημοτικού


Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η προβολή της -βραβευμένης- ταινίας μικρού μήκους, σουηδικής παραγωγής, «Αγόρια στο ντους» («Shower Boys»), που προβλήθηκε σε μαθητές Τετάρτης δημοτικού, με πρωτοβουλία της δασκάλας τους. Στην ταινία καταγράφεται η ζωή δύο αγοριών σε μία κατασκήνωση, όπου ένας παιδαγωγός τους ζητά να εξερευνήσουν τα όρια του ανδρισμού τους.

Σε μία σκηνή της ταινίας προβάλλεται ένα φιλί μεταξύ των παιδιών, που αποτέλεσε αφορμή για να διαμαρτυρηθούν οι γονείς, οι οποίοι έστειλαν εξώδικο, τόσο στο υπουργείο Παιδείας, όσο και στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ζητώντας να διαπιστωθεί αν το υλικό που προβλήθηκε είναι εγκεκριμένο, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Mega.

«Η προβολή και το περιεχόμενο πρέπει να είναι πολύ καλά ελεγχόμενο»

Για το θέμα μίλησε η λέκτορας εγκληματολογίας και διευθύντρια CSI Institute, Κέλλυ Ιωάννου, επισημαίνοντας ότι το θέμα είναι λεπτό γιατί ο εγκέφαλος των παιδιών, σε αυτή την ηλικία είναι εύπλαστος και επηρεάζονται εύκολα.

«Πρόκειται για ένα περίπλοκο ζήτημα και λεπτό. Σε τέτοιου είδους ηλικίες, παιδιά δημοτικού, ο εγκέφαλος των παιδιών είναι πολύ εύπλαστος, πράγμα που σημαίνει ότι δυσκολεύονται να πάρουν αποφάσεις κι επίσης μπορεί να επηρεάζεται πολύ πιο εύκολα. Η συγκεκριμένη ταινία είναι αναρτημένη στο cinedu, που είναι συμβεβλημένο με το Υπουργείο Παιδείας, άρα είναι εγκεκριμένη ταινία, αλλά ανήκει στην κατηγορία για μαθητές Γυμνασίου», είπε η κ. Ιωάννου.

Και συμπλήρωσε: «Σε κάθε περίπτωση είναι καλό να προβάλλονται πρότυπα που έχουν να κάνουν με την αποδοχή και με το σεβασμό στην διαφορετικότητα, όμως αυτή η προβολή και το περιεχόμενο πρέπει να είναι πολύ καλά ελεγχόμενο, να μπορεί να συνάδει με το ηλιακό γκρουπ στο οποίο προβάλλεται και να συνοδεύεται με την κατάλληλη εκπαίδευση μέσα σε ένα πλαίσιο».

4 σχόλια:

  1. Τι είναι αυτά τα πράγματα ρε ξεφτίλες????? Ανάξιοι άνθρωποι τι τεράστια ευθύνη έχετε!!! Που η ταινία είναι κατάλληλη για παιδιά γυμνασίου δηλαδή , λες κ ο εγκέφαλος των παιδιών στο γυμνάσιο αλλά και στο λύκειο ακόμη δεν είναι εύπλαστος και δεν επηρεάζεται ....!!!!! Έχουν που έχουν αποβλακωθει όλα τα παιδιά μ'αυτά τα κ*λ*κινητά έρχεται και το σχολείο να τα αποτελειώσει... Και επίσης μας έχετε πρήξει τα ούμπαλα με τη διαφορετικότητα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ελεος ελεος ξεφτιλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1,τα κινητά τα αγοράζουν οι γονείς και έρχονται στα χέρια τούς με την ανέχεια των γονιών.2, πολλά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στα σχολεία π.χ μπουλινγκ και οι γονείς πέρα βρέχουν,3.Μην περιμένετε από τούς δασκάλους να αδειάσουν το κεφάλι τούς για να γεμίσει των μαθητών τους αυτό είναι δεδομένο και αποδεκτό από τούς γονείς με πολλούς τρόπους,4 Δάσκαλοι με σκουλαρίκια στα αυτιά στις μύτες στις γλώσσες και τατουάζ όπου υπάρχει δέρμα χαχαχαχ ακόμη μιλάμε είναι απλά γελειο να ζητάμε ευθύνες από ανευθυνα άτομα,όχι δεν φταίει το σκουλαρίκι και το τατουάζ δεν σε κάνουν αυτά ανεύθυνο σε κάνει όμως η εικόνα που έχεις ως εκπαιδευτικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News