Κυριακή 28 Μαΐου 2023

Κωνσταντίνος Τσόρμπας: Προτάσεις για βελτίωση της ποιότητας ζωής των ΑμεΑ


Τ
ου Κωνσταντίνου Τσόρμπα*

«Μέλλον Δημιουργίας» με ίση πρόσβαση σε όλους!

Τι κι αν διανύουμε το 2023, υπάρχουν ακόμα και σήμερα «σύγχρονες» και «ανεπτυγμένες» κοινωνίες (βλ. την περιοχή μου, τον Δήμο Πέλλας), όπου τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες και Ικανότητες δεν έχουν το δικαίωμα για ίση πρόσβαση σε υποδομές.

Σε μια εποχή όπου όλα πηγαίνουν μπροστά, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, στο Δήμο μας υπάρχουν ακόμα και σήμερα δημόσιοι χώροι που δεν διαθέτουν υποδομές που να βελτιώνουν την καθημερινότητα και να αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής όλων των συμπολιτών μας, χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς.

Ο συνδυασμός μας, στοχεύει στο μέλλον. Ένα «Μέλλον Δημιουργίας», στο οποίο θα είναι αυτονόητη η ίση αντιμετώπιση όλων των πολιτών. Στόχος μας είναι να μην αποτελεί είδηση κάτι τέτοιο, αλλά να είναι αυτονόητη υποχρέωση του Δήμου και της πολιτείας. Δημοτικά κτήρια, παιδικές χαρές, διαβάσεις, πεζοδρόμια, χώροι ψυχαγωγίας, δε νοείται να μην έχουν όλες τις απαραίτητες υποδομές που θα παρέχουν πρόσβαση σε όλους τους συμπολίτες μας.

- Τουλάχιστον μία παιδική χαρά ΑμεΑ στο Δήμο Πέλλας, που να μπορούν να παίξουν με ασφάλεια τα παιδιά με ειδικές ανάγκες και αναπηρίες.

- Οδηγός όδευσης τυφλών στα πεζοδρόμια και διαφύλαξη της προσβασιμότητας όλων των συμπολιτών μας.

- Ειδικές ράμπες σε όλα τα σχολεία του Δήμου Πέλλας, για εύκολη πρόσβαση.

- Ανελκυστήρες για την πρόσβαση αναπηρικών αμαξιδίων σε καίριες δημοτικές υπηρεσίες του Δήμου Πέλλας.

Οι παραπάνω παρεμβάσεις δεν αποτελούν απλά μια σειρά ουτοπικών σκέψεων. Εφαρμόζονται με μεγάλη λειτουργικότητα σε πολλούς Δήμους της χώρας μας και θα πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα για κάθε Δημοτική Αρχή που σέβεται τους δημότες. Είναι παρεμβάσεις, που στηρίζουν τη φιλοσοφία τους στην ενσυναίσθηση που οφείλουν να έχουν όσοι ασχολούνται με την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και κάθε πολίτης. Στοιχείο απαραίτητο για κάθε κοινωνία που θέλει να λέει ότι διδάσκεται από το παρελθόν και βλέπει στο μέλλον.

#μέλλον_δημιουργίας

#ο_τόπος_μας_είμαστε_εμείς

*Ο Κωνσταντίνος Τσόρμπας είναι απόφοιτος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Υπ. Δημοτικός Σύμβουλος Πέλλας με το συνδυασμό του Στάθη Φουντουκίδη «Μέλλον Δημιουργίας»

4 σχόλια:

  1. Ράμπες σε όλα τα πεζοδρόμια και όχι μόνο τα σχολικά, έτσι θα βοηθηθούν και οι μανούλες και τα άτομα με αμαξίδιο! Μπράβο στην προσέγγιση του θέματος Κωνσταντίνε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο Κωνσταντίνε και καλή επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1.Απεναντι από τράπεζα Πειραιώς Αριδαία συνεχώς παρκάρουν αυτοκινήτα εννοείται όχι Αμεα 2 Πεζοδρόμια δεν υπάρχουν στην Αριδαία τα μισθώνει ο δήμος στα μαγαζιά και έγιναν καρέκλες και τραπέζια 3 διαβάσεις Αμεα απλά δεν υφίσταται στην Αριδαία 4,Τα μαγαζιά στην Αριδαία δεν πληρούν καμία μα καμία προϋπόθεση για να μπορεί ο ΑΜΕΑ να τα χρησιμοποιήσει.Και αλλά πολλά οπότε όταν σε μία μικρή κοινωνία όπως η Αλμωπία έχουν χεσμενους τούς ΑΜΕΑ που υποτίθεται γνωρίζει ο ένας τον άλλον,σε μεγάλα αστικά κέντρα πως θα τούς έχουν;;;;; παρακαλώ να περάσει το σχόλιο ευχαριστώ Α και κάτι ακόμη γνωρίζατε ότι σε αυτές τις εκλογές με ΦΕΚ η κυβέρνηση δεν άφηνε να ψηφίσουν όσοι ΑΜΕΑ βρισκόντουσαν σε στεριτικη συμπαράσταση; απλά γελειο,εδώ δικαίωμα ψήφου είχε ο γουοκαπ του Ολυμπιακού που σε μια μέρα τον έκαναν Έλληνα και δεν έχουν οι ΑΜΕΑ με επιδόματα και συντάξεις πείνας που φορολογούνται τη λέμε τώρα μόνο στο ελλαδισταν γίνονται αυτά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είσαι ένας και μοναδικός! Οι προτάσεις σου και οι τοποθετήσεις σου είναι ιδιαίτερες και ξεχωριστές. Σε χρειαζόμαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News