Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

Δημοσκόπηση MARC: Απώλειες ΝΔ προς τη "γκρίζα ζώνη" - Στις 4,6 μονάδες η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ


Απώλειες για το κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, της τάξης του 2,9% σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα, τις οποίες όμως δεν φαίνεται να καρπώνεται η αξιωματική αντιπολίτευση (ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία) αποτυπώνει η δημοσκόπηση της MARC, η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού ANT1.

Πιο ειδικά, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, η δημοσκόπηση κατέγραψε:

Νέα Δημοκρατία: 29,6% (από 32,5%)

ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ.: 25% (από 25,1%)

ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής: 9,7% (από 9,8%)

ΚΚΕ: 5,6% (από 5,3%) 

λληνική Λύση: 3,9% (από 3,6%)

ΜέΡΑ25: 3,5% (από 2,7%)

Κόμμα Κασιδιάρη ("Εθνικό Κόμμα Έλληνες"): 3% (από 3,4%)

Στις μεγαλύτερες ανησυχίες των πολιτών, πρώτη φιγουράρει η τραγωδία στα Τέμπη, με 86%, ακολουθεί η ακρίβεια και οι ανατιμήσεις, με 69%, ενώ τρίτη έρχεται η διαφθορά (με έμφαση στα πολιτικά πρόσωπα) με 23%.

Μόλις το 12,1% ρίχνει την κύρια ευθύνη για το δυστύχημα στα Τέμπη στον σταθμάρχη, ενώ το 87% θεωρεί ότι θα πρέπει να αναζητηθούν ευρύτερες ευθύνες.

Το 45,2% των πολιτών θα επιθυμούσε άμεσα τη διεξαγωγή εκλογών (στις 9 Απριλίου), ενώ το 46,4% προτιμά να διεξαχθούν αργότερα (τον Μάιο).

Αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ προτιμά το 28,1%, αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα προτιμούσε το 14,3%, κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τη ΝΔ θα επιθυμούσε το 15,8%, ενώ κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ το 23,2%.

.

5 σχόλια:

  1. με διαφορα ο Νταουλιερης ο χειροτερος πρωθυπουργος που περασε, δεν θα ξεχασω που το βραδυ της καταστροφης στο Ματι ρωτουσε ποτε θα σηκωθουν τα πυροσβεστικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΕΡΑ 25 3,5 ΚΚΕ 5,6 ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΠΟΤΕ ΟΥΓΚΑΝΕ ΕΛΛΗΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πάντα ο Μητσοτάκης θα κερδίζει τον Τσίπρα, για οσους μπορούν να σκέφτοντε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όσοι σκέφτονται το μέλλον τους και το μέλλον των παιδιών τους θα στείλουν τον Μητσοτάκη για μόνιμες διακοπές,αφού αυτό είναι το χόμπι του.

      Διαγραφή
  4. ψηφίζουν ακόμα κκε, μέρα 25, κασιδιάρη κ βελόπουλο οι Έλληνες, φοβερό επίπεδο τόσο νοιάζονται για το μέλλον των παιδιών τους που ψηφίζουν κόμματα από τον καρνάβαλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News