Κυριακή 12 Μαρτίου 2023

Δημοσκόπηση GPO: Παραμένει αμετάβλητο το πολιτικό σκηνικό - Απώλειες για ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ


Χωρίς αλλαγές παραμένει το πολιτικό σκηνικό μετά την τραγωδία στα Τέμπη, όπως αποτυπώνεται σε δημοσκόπηση της GPO.

Στην πανελλαδική μέτρηση που παρουσιάζουν σήμερα τα Παραπολιτικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία παραμένουν μπροστά με διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις απώλειες που υπέστη η κυβέρνηση από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Είναι ενδεικτικό ότι την δυσαρέσκεια δεν καρπώνονται ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής που μάλιστα βλέπουν και απώλειες – αν και μικρότερες από ό,τι η ΝΔ.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 29,5%, έναντι 25,6% του ΣΥΡΙΖΑ – μια διαφορά της τάξης των 3,9 ποσοστιαίων μονάδων.

Το κυβερνών κόμμα εμφανίζει απώλειες των 4,3 μονάδων.

Ειδικότερα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 29,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 25,6%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. 9,2%, το ΚΚΕ 6,7%, το ΜέΡΑ25 3,3%, η Ελληνική Λύση 3%, οι Έλληνες για την Πατρίδα 1,4%, η Εθνική Δημιουργία 1,4%, Άλλο κόμμα 3,6% και η αδιευκρίνιστη ψήφος 16,3%.

Υπενθυμίζεται ότι και στην δημοσκόπηση της Marc, που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη, αποτυπώνονταν το ίδιο αμετάβλητο του πολιτικού σκηνικού.

Στην έρευνα της Marc η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ κινούνταν στις 4,6 μονάδες με απώλειες 2,9% για το κυβερνών κόμμα, ενώ απώλειες 0,1% κατέγραφαν επίσης ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News