Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

Θ. Τζάκρη: «Να παραταθεί ο χρόνος του προγράμματος απασχόλησης των μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών πέραν των δυο ετών»


Το πρόγραμμα απασχόλησης των μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών αποσκοπεί στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης, για την απασχόληση αυτών των ανθρώπων που για κάποιο λόγο σε αυτή την ηλικία βρέθηκαν στην ανεργία.

Η χρησιμότητα του εν λόγω προγράμματος αφορά τόσο στην απασχόληση αυτών των ανθρώπων οι οποίοι με αυτό τον τρόπο συμπληρώνουν εργάσιμα αναγκαία χρόνια πριν βγουν στη σύνταξη ενώ παράλληλα καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες ανθρώπινου δυναμικού στην αυτοδιοίκηση.

Με τη λήξη όμως των 2 ετών του προγράμματος πολλοί από αυτούς που εργάστηκαν μέσα από αυτό το πρόγραμμα θα συνεχίσουν να είναι άνεργοι αφού στην ηλικία τους διαπιστώνεται τόσο αδυναμία να θεμελιώσουν δικαίωμα σύνταξης όσο και δυσκολία εύρεσης εργασίας.

Με δεδομένο ότι τα δύο χρόνια απασχόλησης που ισχύουν σήμερα είναι λίγα τόσο σε σχέση με τη μέση ηλικία των ωφελούμενων όσο και σε σχέση με τις υπηρεσιακές ανάγκες που καλύπτουν, η Βουλευτής Πέλλας κ. Θεοδώρα Τζάκρη μαζί με … βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κατέθεσαν Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με την οποία τον ρωτούν για τις προθέσεις του:

(1) να επανεξετάσει τους όρους και προϋποθέσεις υλοποίησης του προγράμματος της ΔΥΠΑ για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55 - 67 ετών, προκειμένου να προχωρήσει στην παράταση του χρόνου απασχόλησης των ωφελούμενων του προγράμματος πέραν των δυο ετών και

(2) να προβλέψει σχετική ευελιξία για το εν λόγω πρόγραμμα ώστε συμπολίτες μας οι οποίοι βρίσκονται κοντά στη σύνταξη μετά την απασχόλησή τους μέσω αυτού του προγράμματος να οδηγούνται στη σύνταξη χωρίς να είναι αναγκασμένοι να αναζητήσουν εκ νέου εργασία σε κάποιον άλλον φορέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News