Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

Market Pass: Άνοιξε η πλατφόρμα για όλα τα ΑΦΜ στο vouchers.gov.gr


Ανοικτή είναι για όλους τους δικαιούχους η πλατφόρμα του Market Pass, με τις αιτήσεις να πέφτουν «βροχή». Ενδεικτικό είναι ότι οι πολίτες που έχουν πραγματοποιήσει αίτηση για το έκτακτο βοήθημα τροφίμων έχουν ξεπεράσει τις 200.000, μέσα σε μόλις 24 ώρες από το άνοιγμα της πλατφόρμας.

Υπολογίζεται ότι γίνονται 10 αιτήσεις το δευτερόλεπτο, ενώ έχουν εγκριθεί πάνω από 100.000 αιτήσεις. Χθες Τρίτη (21/02) η πλατφόρμα ήταν διαθέσιμη για τους πολίτες των οποίων οι ΑΦΜ λήγουν από 0 έως 4 (δηλαδή 0, 1, 2, 3, 4), ενώ σήμερα Τετάρτη (22/02 ) για όλους τους φορολογούμενους, ανεξαρτήτως ΑΦΜ.

Δικαιούχοι είναι περίπου το 85% των ελληνικών νοικοκυριών και η ενίσχυση ανέρχεται στο 10% επί του ύψους των αγορών ειδών κάθε είδους, στα καταστήματα που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο τροφίμων και έως συγκεκριμένα όρια τα οποία ξεκινούν από 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό αυξανόμενο κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος, με ανώτατο όριο τα 1.000 ευρώ αγορές. Σημειώνεται πως το μέτρο θα καλύπτει την περίοδο από τον Φεβρουάριο έως και τον Ιούλιο του 2023.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News