Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

Δ. Σταμενίτης: «Οριστική λύση για τα ακίνητα σε ΚΑΡΑΜΑΝ, ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ, ΝΤΕΡΕ, ΚΑΨΑΛΗ ΚΑΙ ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΥ»


Υιοθετήθηκαν οι προτάσεις του Βουλευτή Πέλλας Διονύση Σταμενίτη

Ως κορυφαία νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης χαρακτήρισε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του σήμερα (22.02.2023) στη Βουλή, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών που ρυθμίζει την εξαγορά κατεχομένων ακινήτων της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου και των ακινήτων του Ταμείου Εθνικής Άμυνας.

Στην ομιλία του ο Βουλευτής εξέφρασε την ικανοποίηση του για την υιοθέτηση των προτάσεων που ο ίδιος, σε συνεργασία με τους Δήμους Πέλλας και Έδεσσας και τους εκπροσώπους των ενδιαφερομένων, είχε καταθέσει. Συγκεκριμένα:

1. Παρέχεται δυνατότητα κατάθεσης αίτησης για εξαγορά ακινήτου σε ποσοστό 20% της αντικειμενικής του αξίας για τις περιπτώσεις των μαζικών εγκαταστάσεων ύστερα από υπόδειξη των κρατικών αρχών. Αφορά τις περιπτώσεις των περιοχών Αγίου Μάρκου και ΝΤΕΡΕ στην Έδεσσα αλλά και ΚΑΨΑΛΗ και ΦΙΛΛΙΠΑΚΟΥ στα Γιαννιτσά. Η πρόταση είχε κατατεθεί ως τροπολογία από τον Βουλευτή Πέλλας κ. Σταμενίτη.

2. Εντάχθηκε στις διατάξεις για τα ανταλλάξιμα ακίνητα η περιοχή του ΚΑΡΑΜΑΝ Έδεσσας, γεγονός που δίνει το δικαίωμα απόκτησης τίτλων ιδιοκτησίας χωρίς τίμημα εξαγοράς.

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι: «Μετά από 70 χρόνια δίνουμε οριστική λύση στο ζήτημα των διακατεχόμενων ακινήτων. Ήταν μια ακόμα υπόσχεση μας που γίνεται πράξη. Η Ελληνική Πολιτεία και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αναγνώρισαν το δίκαιο των πολιτών στις περιοχές των Γιαννιτσών και της Έδεσσας και υιοθέτησαν τις προτάσεις μας, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο μια δίκαιη λύση σε ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα».

 

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News