Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023

Εκτός φυλακής ο Πέτρος Φιλιππίδης: 8 χρόνια για δύο απόπειρες βιασμού, δεκτή η αναστολή μέχρι την εκδίκαση της έφεσης


Ο Πέτρος Φιλιππίδης επέστρεψε χθες (8/2) στο σπίτι του μετά την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου να δώσει αναστολή στην έφεση της ποινής κάθειρξης των 8 ετών που του επιβλήθηκε ομόφωνα για τις δυο απόπειρες βιασμού.

«Μπράβο, επιτέλους» φώναξαν οι δικοί του άνθρωποι, οι οποίοι βρέθηκαν στην κατάμεστη δικαστική αίθουσα. Ο Πέτρος Φιλιππίδης, που αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών για τον βιασμό γυναίκας συναδέλφου του το 2008, άκουσε την απόφαση ψύχραιμος, έχοντας δίπλα του στο εδώλιο τον γιο του.

Οι εισηγήσεις της εισαγγελέως της έδρας, τόσο επί της ενοχής όσο και για τα ελαφρυντικά έγιναν ομόφωνα δεκτές από το δικαστήριο. Δεκτή έγινε και η πρότασή της για να έχει η έφεση αναστέλλουσα ισχύ. Η εισαγγελέας εξέφρασε τη θέση ότι αρκούν οι περιοριστικοί όροι, οι οποίοι τελικά επιβλήθηκαν, για να διασφαλιστεί η παρουσία του ηθοποιού στο δεύτερο βαθμό. Όπως ανέφερε ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν είναι ύποπτος φυγής ούτε επικίνδυνος για την τέλεση αξιόποινων πράξεων.

«Οι καταγγελλόμενες πράξεις είχαν ως κοινό παρονομαστή το θέατρο και την τηλεόραση που δεν είναι φιλικό πλέον προς αυτόν. Οι περιοριστικοί είναι αρκετοί, δεν βρίσκεται σε θέση ισχύος για να εκμεταλλευτεί τη θέση του» ανέφερε η εισαγγελική λειτουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News