Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Θα σταλούν μηνύματα 112 - Δείτε σε ποιες περιοχές


Στην έκτακτη ενημέρωση από το υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» ανακοινώθηκε πως θα σταλούν προειδοποιητικά μηνύματα από το 112.

«Στη σύσκεψη δόθηκαν σαφείς οδηγίες» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου Πυροσβεστικού Σώματος ανακοίνωσε πως το επόμενο διάστημα θα αποσταλούν μηνύματα 112 προς τους πολίτες που βρίσκονται σε Εύβοια, Βόρειες Σποράδες, Μαγνησίας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας και Αττικής, καθώς αυτές θα είναι οι περιοχές που θα χτυπήσει η κακοκαιρία.

Ακόμα, εξετάζεται η πιθανότητα να εκδοθούν και άλλα προειδοποιητικά μηνύματα προς τους κατοίκους και άλλων περιοχών ανάλογα βεβαίως με την εξέλιξη της κακοκαιρίας.

Επίσης, αναμένεται ανακοίνωση της αστυνομίας για απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων.

Στους δρόμους αστυνομία, Πυροσβεστική και στρατός για την κακοκαιρία Μπάρμπαρα

Σύμφωνα με την ενημέρωση, αποφασίστηκε η διασπορά οχημάτων και πεζοπόρων τμημάτων κυρίως του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και δυνάμεων του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, σε σταθμούς βάσης, ιδιαίτερα στις περιοχές που αναμένεται να επηρεαστούν.

Ειδικότερα στην Αττική, έχουν δημιουργηθεί δέκα σταθμοί βάσης σε κομβικά σημεία, κυρίως βόρεια της Περιφέρειας. Υπενθυμίζεται ότι είναι υποχρεωτικός ο εφοδιασμός όλων των οχημάτων που κινούνται στο οδικό δίκτυο με αντιολισθητικά μέσα.

Ολόκληρη η ενημέρωση της Πυροσβεστικής

«Καλησπέρα σας από το κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας η κακοκαιρία αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας από αργά το βράδυ, σήμερα Σάββατο 4 Φεβρουαρίου,. Θα έχουμε, χαμηλές θερμοκρασίες, κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της ανατολικής Ελλάδας, που θα δημιουργήσουν ισχυρό παγετό, ενώ στα πελάγη θα επικρατήσουν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ.

Η νέα ευρεία συντονιστική σύσκεψη ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας υπό τον Υπουργό κύριο Χρήστο Στυλιανίδη, με τη συμμετοχή συναρμόδιων υπουργών, εκπροσώπων των Περιφερειών και παραχωρησιούχων αυτοκινητοδρόμων, της φυσικής ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος, όλων των εμπλεκόμενων φορέων, της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας καθώς και επιστημονικής ομάδας μετεωρολόγων.

Στη σύσκεψη δόθηκαν σαφείς οδηγίες σε όλους τους εμπλεκομένους φορείς.

Αργότερα, θα εκδοθούν προειδοποιητικά μηνύματα από το 112, προς τους κατοίκους της Εύβοιας, των Βόρειων Σποράδων και της Μαγνησίας, της Φθιώτιδας της Βοιωτίας και της Αττικής, δεδομένου ότι αναμένεται να είναι οι περιοχές που θα επηρεαστούν σε πρώτη φάση. Εξετάζεται η πιθανότητα να εκδοθούν και άλλα προειδοποιητικά μηνύματα, προς τους κατοίκους και άλλων περιοχών, ανάλογα με την εξέλιξη της κακοκαιρίας.

Αναμένεται σήμερα, ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας για απαγόρευση κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων.

Επίσης, συναποφασίστηκε η διασπορά οχημάτων και πεζοπόρων τμημάτων κυρίως του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και δυνάμεων του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, σε σταθμούς βάσης, ιδιαίτερα στις περιοχές που αναμένεται να επηρεαστούν.

Ειδικότερα στην Αττική, έχουν δημιουργηθεί δέκα σταθμοί βάσης σε κομβικά σημεία, κυρίως βόρεια της Περιφέρειας.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο επιχειρήσεων συντονίζουν την εφαρμογή του σχεδίου δράσης. Είναι συνεχής η επαφή με όλες τις συναρμόδιες κρατικές Υπηρεσίες, τις Περιφέρειες και τους δήμους της χώρας καθώς και με τους παραχωρησιούχους των αυτοκινητοδρόμων, που θα επηρεαστούν από την κακοκαιρία.

Υπενθυμίζουμε ότι, είναι υποχρεωτικός ο εφοδιασμός όλων των οχημάτων που κινούνται στο οδικό δίκτυο με αντιολισθητικά μέσα. Οι οδηγοί οφείλουν να γνωρίζουν τον τρόπο τοποθέτησης και λειτουργίας τους. Από σήμερα το πρωί και τις επόμενες ημέρες, ειδικά συνεργεία της τροχαίας, βρίσκονται σε διάφορα καίρια σημεία του οδικού δικτύου και πραγματοποιούν αυστηρούς ελέγχους.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι, δεν θα πρέπει να εφησυχάσουμε σε περίπτωση που τα φαινόμενα παρουσιάσουν πρόσκαιρη ύφεση. Η κακοκαιρία θα είναι έντονη και θα έχει διάρκεια, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Επαναλαμβάνουμε την ισχυρή σύσταση. Είναι απαραίτητη η λήψη μέτρων αυτοπροστασίας. Περιορίζουμε τις μετακινήσεις μας στις απολύτως απαραίτητες. Είναι σημαντικό να είμαστε ενημερωμένοι, για την εξέλιξη της κακοκαιρίας και την βατότητα του οδικού δικτύου. Σχετικές ανακοινώσεις επικαιροποιούνται διαρκώς και αναρτώνται στις ιστοσελίδες της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όλος ο μηχανισμός, είναι σε πλήρη ετοιμότητα. Στόχος, είναι η άμεση αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματος προκύψει.

Σε νέα ευρεία συντονιστική σύσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί αύριο θα αξιολογηθούν τα μετεωρολογικά δεδομένα για τη λήψη νέων αποφάσεων και θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News