Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

Αριδαία: Νέες σοκαριστικές εικόνες από την κακοκαιρία - Η πόλη πνιγμένη στα λασπόνερα (ΒΙΝΤΕΟ)


Όλο και περισσότερα βίντεο έρχονται στη δημοσιότητα και παρουσιάζουν σε όλο του το εύρος το μέγεθος της κακοκαιρίας που πλήττει από το μεσημέρι την Αριδαία.

Δείτε τις συγκλονιστικές εικόνες:

.

12 σχόλια:

  1. Αλμωπία ΕΔΩ ΖΟΥΜΕ. Το ξέρετε πως θα έρθει κακοκαιρία και δεν κάνατε ΤΙΠΟΤΑ. Μπατση τα λεμε στις εκλογές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνιστώ ψυχραιμία. Να του «δείξεις» του δημάρχου όταν θα έρθουν οι εκλογές αλλά για άλλο λόγο, αν έχεις. Αυτή τη στιγμή είναι ακόμα σε εξέλιξη ένα φαινόμενο πρωτοφανούς έντασης για την περιοχή και την εποχή. Ορίστε και για του λόγου το αληθές τα δεδομένα από το μετεωρολογικό σταθμό της Αριδαίας:

      https://penteli.meteo.gr/stations/aridaia/

      Ναι, 156 χιλιοστά βροχής ως τώρα από τα οποία τα 140 έπεσαν σε περίπου 6 ώρες. Καμία δύναμη δεν μπορεί να σταματήσει τόσο νερό όταν το έδαφος είναι ήδη υγρό ή κορεσμένο και η εξάτμιση χαμηλή, όπως συχνά συμβαίνει αυτή την εποχή.

      Διαγραφή
    2. Δηλαδή κάθε φορά που η βροχή θα ξεπερνά το ''φυσιολογικό'' εμείς θα πνιγόμαστε ;; αυτό μας λες; υπάρχουν και αντιπλημμυρικά έργα

      Διαγραφή
    3. Δε μίλησα για υπέρβαση του φυσιολογικού απλά αλλά για πρωτοφανές φαινόμενο. Αυτό δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με απλά αντιπλημμυρικά έργα, τα οποία σαφώς έχουν τη σημασία τους και είναι απαραίτητο να γίνονται. Λέω ότι δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να σταματήσει 140 χιλιοστά βροχής σε έξι ώρες, σε σχεδόν οριζόντια αδιάβροχη επιφάνεια (τσιμέντο, άσφαλτος) και κορεσμένο έδαφος, πριν αυτά πλημμυρίσουν τα υπόγεια και τα ισόγεια των κτιρίων. Πρέπει να γίνουν βαθιές τομές στα πλαίσια εθνικού σχεδιασμού για την προστασία από ακραία φαινόμενα (κυριολεκτικά όμως, όχι απλώς έντονα που καταχρηστικά και για λόγους εντυπωσιασμού χαρακτηρίζονται ως ακραία από τους δημοσιογράφους). Αλλά και πάλι, η τοπογραφία και η αστικοποίηση καθιστούν την Αριδαία ευάλωτη.

      Επαναλαμβάνω, το φαινόμενο δεν ήταν απλά έντονο αλλά ακραίο (όπως το εννοούμε στη μαθηματική θεωρία των ακραίων τιμών). Δυστυχώς δεν υπάρχουν επαρκή ιστορικά στοιχεία για την Αλμωπία ώστε να υπολογιστεί η περίοδος επαναφοράς. Από αντίστοιχα φαινόμενα στην κεντρική Ευρώπη, εκτιμώ ότι η περίοδος πρέπει να ξεπερνάει τα εκατό χρόνια, δηλαδή τόση βροχή αναμένεται στην περιοχή μια φορά τον αιώνα τουλάχιστον.

      Διαγραφή
  2. Πρωτόγνωρες καταστάσεις ζουν οι κάτοικοι της Αριδαίας με αυτή την έντονη βροχόπτωση. Ως κάτοικος του δήμου Αλμωπίας θεωρώ σφάλμα την μη πρόληψη των μέτρων και την κακοδιαχείριση του δήμου σε τέτοια ζητήματα. Δεν θα αναφερθώ σε ονόματα που διοικούν αυτό τον δήμο καθώς δεν το θεωρώ σωστό, ωστόσο είναι λάθος ορισμένων να ρίχνουν ονομαστικά ευθύνες από την στιγμή που η πλειοψηφία τον ψήφισε. Επομένως, αντί να ρίχνουμε ευθύνες καλό θα ήταν να εκλέξουμε κάποιον ικανό να αντιπροσωπεύει τον δήμο μας και να είναι σε ετοιμότητα για κάθε είδους πρόβλημα και όχι να κοιτάμε το συμφέρον. Θέλουμε το καλύτερο αυτό του τόπου και πραγματικά δεν βλέπω να συμβαινει ούτε στις επόμενες εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας πάρουμε όλοι από ένα καλαμάκι και να αρχίσουμε να ρουφάμε το νερό….σαν τι να κάναμε δηλαδή;

      Διαγραφή
    2. Λυπάμαι που βλέπω αυτό το σχόλιο. Το θέμα ήταν να μην φτάναμε εδώ που φτάσαμε. Εφόσον δεν είχαν ληφθεί μέτρα για μια τέτοια κατάσταση δεν νομίζω ότι αν θα ρουφιξετε με ένα καλαμάκι θα σωθεί η κατάσταση. Μάλλον δεν βλέπετε το τι συμβαίνει και το τι ανησυχίες υπάρχουν, διαφορετικά δεν θα προτείνατε τέτοιου είδους λύση.

      Διαγραφή
  3. Ακόμα οι βάρκες λείπουν δήμαρχε, Βενετία μας έκανες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το Σάββατο όλοι στον χορο της Ευξείνου λέσχης για φωτογραφίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι δήμαρχε.μια τέντα να καλύψεις τον ουρανό της Αριδαίας.παρε μέτρα από τώρα να την έχουν οι επομενοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 9:04 πήρες μεζούρα πολύ ακριβής είσαι στα νούμερα χιλιοστά του νερού όταν πας να ψηφίσεις πάρε την ίδια μεζούρα και δες πόσο θα σου την βάλουν μέσα αυτή τη φορά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βγάλε τα γυαλιά πρεσβυωπίας γιατί δε βλέπεις ούτε τη μύτη σου. Δεν έχω καμία σχέση με την πολιτική ή την τοπική αυτοδιοίκηση, και ούτε ψηφίζω. Δε με ενδιαφέρει ποιος θα είναι δήμαρχος. Αλλά η πόρωση που έχετε ορισμένοι με την πολιτική δε σας αφήνει να δείτε τι έχετε μπροστά στα μάτια σας.

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News