Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

Αποσπάσματα από το ημερολόγιο της γραμματέως Καλογρίτσα - Οι συναντήσεις με Παππά και Αρτεμίου


Αποσπάσματα από το ημερολόγιο της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα, Ευθαλίας Διαμαντή, τα οποία, σύμφωνα με την υπεράσπιση του επιχειρηματία, επιβεβαιώνουν πως υπήρξαν επαφές του με τον δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου και τον Νίκο Παππά προσκόμισαν στο ειδικό δικαστήριο οι δικηγόροι του, Ανδρέας Λοβέρδος και Άγγελος Καραχάλιος.

Από το ημερολόγιο της Ευθαλίας Διαμαντή, η οποία είχε κάνει λόγο για «φακέλους και τσάντες με χρήματα από το γραφείο Καλογρίτσα για το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ», εμφανίζονται καταχωρίσεις για συναντήσεις του πρώην υπουργού Νίκου Παππά στο γραφείο Καλογρίτσα με τον δικαζόμενο επιχειρηματία, αλλά και τον δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου.

Τα ραντεβού Καλογρίτσα, σύμφωνα με το ημερολόγιο της γραμματέως του

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επίμαχες σημειώσεις στο ημερολόγιο της Ευθαλίας Διαμαντή είναι:

- 15.9.2016: Αρτεμίου (στο γραφείο Καλογρίτσα) 14:25 - 15:00

- 22.9.2016: Παππάς και Αρτεμίου (στο γραφείο Καλογρίτσα) 13:25

- 23:45 - 22.9.2016: Μαρινάκης (στον Πειραιά ) 21:00 - 21:30

- 22.9.2016: Παππάς (στο γραφείο Καλογρίτσα) 22:15 - 22:45.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος Αγγ. Καραχάλιος, πρόκειται για δύο σημαντικά στοιχεία, που έρχονται ως απάντηση στη μήνυση που υπέβαλε ο Νίκος Παππάς σε βάρος της κας Διαμαντή, εγκαλώντας την για συκοφαντική δυσφήμιση.

«Θα ήθελα να καταθέσω δύο ακόμα σημαντικά στοιχεία που αφορούν την κατάθεση της κυρίας Διαμαντή, αλλά και το ιστορικό SMS της 15 Νοεμβρίου 2016, που δεν άφησε ασχολίαστο ο Τύπος και ο πολιτικός κόσμος», ανέφερε ο κ. Καραχάλιος, και συνέχισε:

«Το συνδέω ευθέως με το περιεχόμενο της κατάθεσης Διαμαντή και με το μήνυμα αυτό, γιατί τέθηκε θέμα αξιοπιστίας της, τη χαρακτήρισαν ανυπόληπτη, ψευδομάρτυρα και συκοφάντη.

Το ημερολόγιο που τηρούσε η επί 40 χρόνια γραμματέας του Καλογρίτσα, του οποίου θα καταθέσουμε αποσπάσματα δύο ημερών, της 15 και 22-9- 2016. Η κυρία Διαμαντή κατέθεσε ότι ο κ. Αρτεμίου είχε συναντήσεις με Παππά και Καλογρίτσα στα γραφεία Καλογρίτσα. Η ίδια μάρτυρας έχει πει ότι στις 22-9-2016 συναντήθηκε ο Χρήστος Καλογρίτσας με τον κ. Μαρινάκη. Τόσο στις 15/9 υπάρχει καταχωρημένη συνάντηση με Αρτεμίου στα γραφεία της εταιρείας Καλογρίτσα, αλλά και στις 22-9 υπάρχει συνάντηση Παππά, Καλογρίτσα με Αρτεμίου, μετά τη συνάντηση με Μαρινάκη, και το βράδυ συνάντηση Kαλογρίτσα με τον κ. Παππά».

Τα έγγραφα αυτά προσκομίστηκαν στο δικαστήριο, ωστόσο η πλευρά Παππά δήλωσε ότι θα προβάλει αντιρρήσεις να αναγνωστούν.

Μαντζουράνης: Τα μηνύματα είναι πλαστά και παραποιημένα

Η υπεράσπιση του Νίκου Παππά, διά του δικηγόρου Γιάννη Μαντζουράνη, χαρακτήρισε τα SMS παράνομο αποδεικτικό μέσο, το οποίο δεν μπορεί να προσκομιστεί και να αναγνωστεί στο δικαστήριο, και δήλωσε ότι θα τα προσβάλει ως πλαστά. 

Υπέβαλε στο δικαστήριο ένσταση κατά των SMS που προσκομίστηκαν από τον Χρήστο Καλογρίτσα με ηλεκτρονικούς διαλόγους μεταξύ του επιχειρηματία και του Νίκου Παππά.

Η ένσταση, όπως ανέφερε ο κ. Μαντζουράνης, αφορά σε παραβίαση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, διότι η κατάθεση των μηνυμάτων έγινε χωρίς την έγκριση του ενός από τους συνομιλητές, δηλαδή του Νίκου Παππά.

Επιπλέον, όμως, η ένσταση αφορά και πλαστότητα των μηνυμάτων αυτών, καθώς, όπως ανέφερε ο κ. Μαντζουράνης, «αν έχει κάποιος το κινητό κάποιου μπορεί να φτιάξει όσα μηνύματα θέλει». Μάλιστα, ο δικηγόρος του Νίκου Παππά πρόσθεσε ότι «τα μηνύματα είναι πλαστά και είναι παραποιημένα. Κάποιος έχει βάλει το χεράκι του».

Προς τούτο προσκομίστηκε πραγματογνωμοσύνη από το γραφείο Δημητρίου Καλατζή και υιού προς υποστήριξη της άποψης ότι είναι εύκολο να «φτιαχτούν» διάλογοι μεταξύ συνομιλητών από κινητά τηλέφωνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News