Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023

Δήμος Έδεσσας: Διαβούλευση για το σχέδιο νόμου που αφορά τα κατεχόμενα ακίνητα του Δημοσίου


Κατατέθηκε σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το σχέδιο νόμου με τίτλο «Ρυθμίσεις για τα κατεχόμενα ακίνητα του δημοσίου και άλλες διατάξεις».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο εισαγωγικό κείμενο του Υπουργείου Οικονομικών «με τις προτεινόμενες διατάξεις επιχειρείται η επίλυση ενός διαχρονικού κοινωνικού προβλήματος που αφορά στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των κατεχόμενων δημόσιων ακινήτων του Υπουργείου Οικονομικών».

Είναι σαφές ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό νομοσχέδιο για την περιοχή μας, καθώς αφορά πολλούς συμπολίτες μας στις περιοχές Ντερέ, Αγίου Μάρκου, Καραμάν και άλλες περιοχές που έχουν πρόβλημα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Η κατάθεση του σχεδίου νόμου έρχεται λίγες ημέρες μετά τη συνάντηση του Δημάρχου Έδεσσας, κ. Δημήτρη Γιάννου και του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πέλλας, κ. Ιορδάνη Τζαμτζή, με τον Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Απόστολο Βεσυρόπυλο, που πραγματοποιήθηκε στις 9 Ιανουαρίου και κατά τη διάρκεια της οποίας ο δήμαρχος έθεσε το αίτημα για επίλυση του χρόνιου προβλήματος του ιδιοκτησιακού καθεστώτος που υπάρχει σε διάφορες περιοχές. Για τον λόγο αυτό με δήλωσή του ο κ. Δημήτρης Γιάννου ευχαρίστησε προσωπικά τον Υφυπουργό, που ανταποκρίθηκε θετικά και πολύ άμεσα στο αίτημα που τέθηκε.

Παρ’ όλα αυτά, επειδή υπάρχουν εξαιρέσεις περιοχών και ζητήματα που πρέπει να διευκρινιστούν, είναι απαραίτητο να υπάρξουν προτάσεις για διορθωτικές παρεμβάσεις στο νομοσχέδιο. Την Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2023, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να συζητηθεί εκτενώς το θέμα και να υπάρξουν προτάσεις για βελτίωση των διατάξεων του νομοσχεδίου. Λόγω της σημαντικότητας του θέματος καλούνται οι φορείς και οι θιγόμενοι συμπολίτες μας να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση.

Για τη συμμετοχή τους μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φίλιππο Γκιούρο στο 2381350707 και το giouros@edessa.gr ή τη Γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου στο 2381350783.

Η ηλεκτρονική διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News