Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023

Αλμωπία: Κινητοποιήσεις του Αγροτικού Συλλόγου «ΑΓΡΟΣ» - «22 Γενάρη βγάζουμε τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών μας»


ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΙΑΣΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΤΟΥ ΥΠ.Α.Α.Τ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΟΣΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΒΑΛΕ - ΒΓΑΛΕ ΠΟΣΑ ΚΑΙ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΑΝΙΣΕΤΕ. ΚΥΡΙΟΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΤΕ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ. ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΑΣ.

Διεκδικούμε το αυτονόητο, να μπορούμε να ζούμε από το μόχθο μας.

22 Γενάρη βγάζουμε τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

- Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα - εφόδια.

- Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

- Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όσα προϊόντα πουλήθηκαν κάτω του κόστους, ή υπήρχαν δυσκολίες στη διάθεση τους.

- Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%.

η Διοίκηση

5 σχόλια:

  1. Τα τρακτέρ να τα αφησετε6στα υπόστεγα σας. Πάλιωσε αυτή η μορφή αγώνα κύριοι. Εάν ο πρωτογενής τομέας δεν κρατικοποιηθει δεν πρόκειται να επιβιώσουμε. Εδώ και τριάντα χρόνια καθοδικής τάσης δεν το βλέπετε ότι δεν αλλάζει τίποτα. Ποία μπλόκα και πράσινα άλογα. Στα γραφεία των νεροκουβαλητων βουλευτών μας να πάμε.... Ξυπνάτε επιτέλους 15 βιομήχανοι χωροπηδανε όλοι την χώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προσέξτε τι ζητάτε. Δίκαιο να αποζημιώνεται στο 100% η ζημιά, αλλά αν διπλασιαστούν οι ασφαλιστικές εισφορές πάλι θα γκρινιάζουμε.Δεν μπορεί να επιβάλει η πολιτεία την τιμή πώλησης προϊόντων, εκτός αν επιθυμείτε κουμουνισμο.
    Η λύση για καλές τιμές είναι σωστοί συνεταιρισμοί που διαπραγματεύονται με τους εμπόρους και δεν κάνουν απλά τον μεσάζοντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τα ιδια μια ζωη, πρεπει να καταλαβουμε τα χρονια της παχιας αγελαδος τελειωσαν, τα χρονια που ο Καραμανλης σας εδινε τα 500 μυρια και βουλιαζε ποιο πολυ τη χωρα τελος, ρωτηστε και τους μαγαζατορες πως τα βγαζουν οι ανθρωποι, φτανει ποια, πιεστε τους βΟλευταδες και τ αλλα αφηστε τα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κοίτα σχόλια όλοι οι απεργοσπάστες δεξιοί του κεφαλαίου εδώ μαζεμένοι,δεν βάζετε μυαλό ντουγανια της Πέλλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ενω εσυ εχεις μυαλο σταλινικο φασιστομουτρο, μονο απεργιες ξερετε τεμπελχαναδες του κερατα.

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News