Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

Αριδαία: Πραγματοποιήθηκε το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου - Δείτε ολόκληρο το βίντεο της εκδήλωσης


Δείτε ολόκληρο το βίντεο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Αριδαίας, για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου:

.

3 σχόλια:

  1. «ΠΩΣ ΠΕΡΑΣΑΤΕ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ;» ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ Ο ΙΕΡΟΚΗΡ



    Σε ένα σχολείο εδώ των Αθηνών, μια δασκάλα έβαλε μετά τα Χριστούγεννα μία έκθεση στα παιδιά, με θέμα:

    «Πώς περάσατε τα Χριστούγεννα;»

    Η δασκάλα διάβασε τις εκθέσεις των παιδιών και διαπίστωσε, ότι δεν υπήρχε ούτε μία έκθεση, που να έχει έστω μία λέξη, περί του εκκλησιασμού των Χριστουγέννων.

    Η δασκάλα εξεπλάγη και ρώτησε τα παιδιά:

    – Παιδιά, δεν πήγατε στην Εκκλησία τα Χριστούγεννα; Πώς δεν γράψατε δύο λόγια, το τί είδατε και τί ακούσατε;

    Δεν απάντησε κανένα παιδί.

    Και άρχισε η δασκάλα ένα – ένα ρωτά τα παιδιά, αν πήγε στην Εκκλησία. Και δεν είχε πάει κανένα στην Εκκλησία!

    – Καλά, πώς και δεν πήγατε παιδιά μου τα Χριστούγεννα στην Εκκλησία;

    – Δεν μας πήγε η μαμά και ο μπαμπάς. Δεν πήγαμε στην Εκκλησία, απάντησαν τα παιδιά.

    Άρχισε τότε η δασκάλα να κάνει μία σχετική κατήχηση στα παιδιά. Και στο τέλος τα είπε:

    – Το ερχόμενο Πάσχα, παρακαλέστε τη μητέρα σας να πάτε στην Εκκλησία. Και όταν συναντηθούμε ξανά μετά το Πάσχα, θα κάνουμε μία έκθεση με θέμα: Πώς περάσαμε τη Μεγάλη Βδομάδα και το Πάσχα, με βάση την Εκκλησία.

    Πήγαν τα παιδιά σπίτια τους και το είπαν στη μητέρα τους:

    – Μαμά, αυτό και αυτό θα αντιμετωπίσουμε…

    Από τις 45 μητέρες, οι 35 πήγαν και ζήτησαν το λόγο από τη δασκάλα και πάνω – κάτω της είπαν τα εξής:

    – Γιατί ξεσηκώνεις τα παιδιά μας; Αυτό είναι θέμα δικό μας. Εμείς τα στείλαμε τα παιδιά μας σε σας, να μάθουνε γράμματα και όχι για να μάθουνε περί Χριστού και περί Εκκλησίας.

    Η δασκάλα τις απάντησε δεόντως:

    – Εγώ είμαι υποχεωμένη με βάση τον Ελληνοορθόδοξο πολιτισμό να διδάξω τα παιδιά σας. Διότι δεν νοείται Ελλάδα χωρίς Ορθοδοξία, αλλά και ούτε Ορθοδοξία χωρίς Ελλάδα. Από εκεί και κάτω, τι θα κάνετε εσείς, είναι δική σας δουλειά…

    Την απείλησαν, ότι θα την φτάσουν στο Υπουργείο Παιδείας, θα, θα, θα…

    Σημασία όμως έχει, ότι η δασκάλα στάθηκε στο ύψος της και έδωσε το πρότυπο του σωστού δασκάλου και εκπαιδευτικού.

    Δημήτριος Παναγόπουλος ο Ιεροκήρ†

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η νηστεία των Χριστουγέννων ~ Δημήτριος Παναγόπουλος



    Είμαστε σε μία περίοδο ελαφράς νηστείας, της νηστείας των Χριστουγέννων (από 15 Νοεμβρίου – 24 Δεκεμβρίου).

    Και οι περισσότεροι από εμάς, ούτε καν την υπολογίσαμε. Με βάση τη δικιά μας λογική, με βάση τη δικιά μας κοιλιά, με βάση τη δικιά μας όρεξη, με βάση τη δικιά μας επιστήμη, ούτε καν την υπολογίσαμε.

    Τι είναι η νηστεία αυτού του Σαρανταημέρου; Μια ωραιοτάτη ελαφριά νηστεία, που ξεκουράζει τον οργανισμό, χωρίς να τον βλάψει καθόλου! Έχει τα λαδερά του (όλες τις καθημερινές εκτός Τετάρτης και Παρασκευής), έχει και το ψάρι του, το Σάββατο και την Κυριακή.

    Για ποιό λόγο λοιπόν δεν νηστεύεις; Εκτός βέβαια αν υπάρχει ασθένεια. Και όχι ασθένεια από αυτές που εμείς εύκολα ονομάζουμε, διότι π.χ. πρηστήκανε οι κάλοι των ποδιών μας και τρώμε μπριζόλα και θεωρούμε τον εαυτόν μας άρρωστο. Όχι τέτοιες αρρώστιες. Αυτές είναι δικές μας αρρώστιες, που τις φτιάχνουμε εμείς, γιατί είναι αρρωστημένο το κεφάλι μας πρώτα και έπειτα αρρωστημένο το σώμα μας. Διότι εάν πάμε στο ιατρό, θα μας βάλλει χίλιων ειδών δίαιτα και θα την κάνουμε τη δίαιτα του ιατρού, χωρίς να καταλαβαίνουμε, ότι δίαιτα ίσον νηστεία. Και αν κάναμε τη νηστεία γρηγορότερα, δεν θα χρειαζόμασταν τώρα να κάνουμε τη δίαιτα.

    Δεν θα υπήρχε λόγος, αν εγώ νήστευα στα νιάτα μου, να έχω 6 – 7 αρρώστιες επάνω μου και να τα βλέπω σήμερα από μακριά όλα. Υπήρχε κανένας λόγος;

    Διότι θα έρθει εποχή, που θα τα πληρώσουμε στον κόσμο τούτο (είτε με αρρώστια, είτε με πείνα κ.λπ.).

    Γι’ αυτό ακριβώς ο άνθρωπος, πρέπει να πιστεύει εις τον Θεό και να εφαρμόζει αυτά που του λέγει ο Θεός…

    Δημήτριος Παναγόπουλος ο Ιεροκήρυκας (1916 – 1982)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια παρωδία και αυτό φάνηκε με το που άναψε αυτό ας το πούμε δέντρο μετά από κάνα μισάωρο δεν υπήρχε ψυχή,ένα περίπτερο μόνο για μικρά παιδιά, κανένας τραγουδιστής, κρασί 2ml γλυκά δύο κουτιά για 1000ατομα , άχρηστοι στην σκηνή με το μικρόφωνο πουεγλειφαν για ψήφο γιορτινες μέρες με πολιτικούς λόγους και γενικά ένα καρναβάλι που μόνο η Αριδαία ξέρει να στήνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News