Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

Η Ευα Καϊλή ερευνάται για σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - Τέθηκε εκτός ΠΑΣΟΚ


Για μεγάλη υπόθεση διαφθοράς από αξιωματούχους του Κατάρ ερευνάται η Εύα Καϊλή. Σύμφωνα με πληροφορίες η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ έχει προσαχθεί από τις βελγικές αρχές.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την έρευνα των βελγικών αρχών για διαφθορά Ευρωπαίων αξιωματούχων, η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή τίθεται εκτός ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής με απόφαση του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη.

Το πρωί της Παρασκευής (09.12.2022) έγινε έφοδος στο σπίτι της Ευας Καϊλή, ενώ έχει συλληφθεί ο σύντροφός της.

Τόσο η Καϊλή όσο και ο σύντροφός της ερευνώνται για διαφθορά σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα Le Soir.

Πρόκειται για υπόθεση για την οποία έχουν ήδη συλληφθεί 4 άτομα, ανάμεσά τους και πρώην ευρωβουλευτής των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

Να σημειωθεί ότι την 1η Νοεμβρίου η Εύα Καϊλή είχε συναντηθεί με τον κ. Al Marri, υπουργό Εργασίας του Κατάρ.

Το δημοσίευμα της βελγικής Le Soir γράφει:

«Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 15 έρευνες από πράκτορες του Κεντρικού Γραφείου Αντιμετώπισης της Διαφθοράς στις Βρυξέλλες και τέσσερα άτομα, θεωρούμενα ύποπτα, συνελήφθησαν.

Μεταξύ αυτών, ο Luca Visentini, νεοεκλεγείς Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων, ο πρώην ευρωβουλευτής του S&D Pier-Antonio Panzeri καθώς και ο F.G., πρώην κοινοβουλευτικός βοηθός του κ. Panzeri, νυν συνεργάτης της ομάδας S&D και σύντροφος της Εύας Καϊλή.

Η Εύα Καϊλή, 44 ετών, πρώην παρουσιάστρια της ελληνικής τηλεόρασης και ευρωβουλευτής από το 2014, βρέθηκε επίσης στο στόχαστρο των ερευνητών. Το σπίτι της ερευνήθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής και η ίδια οδηγήθηκε στον εισαγγελέα».

Η Εύα Καϊλή είναι μία από τους 14 αντιπροέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ο μόνος τρόπος για να συλληφθεί ένας βουλευτής που προστατεύεται από την ασυλία του είναι να συλληφθεί επ’ αυτοφώρω.

Αντιδράσεις για το… «πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα»

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εύα Καϊλή είχε πρόσφατα (22 Νοεμβρίου) προκαλέσει έντονες αντιδράσεις με τοποθέτησή της εξ αφορμής των έντονων επικρίσεων για τις συνθήκες εργασίας στο Κατάρ για τα έργα του Μουντιάλ. Η κ. Καϊλή είχε χαρακτηρίσει τη αραβική χώρα «πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα», επικαλούμενη και τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας (ILO).

Η συγκεκριμένη αναφορά είχε ενοχλήσει σφόδρα τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη που είχε δηλώσει σε τηλεοπτική του συνέντευξη: «Δεν είναι άποψη που εκφράζει τις προτεραιότητες της δικής μας παράταξης. Έχουμε άλλη τοποθέτηση για αυτό το πολύ σημαντικό θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εργασιακών συνθηκών».

9 σχόλια:

  1. ρε παιδιά. Εγώ είμαι ένας απλός συνταξιούχος, ψηφοφόρος και κάθε μέρα ακούω για τους πατέρες του Έθνους και ένα σκάνδαλο. Πέστε μου τι γνώμη πρέπει να έχω γι αυτούς που όλη τη μέρα σκυλοτρώγονται στη Βουλή, στα παράθυρα, στα μπαλκόνια και όλα αυτά λένε για να με κυβερνήσουν καλύτερα.
    Αυτό το κατασκεύασμα του κόμματος, που τώρα λέει καθαρίστηκε απ΄ τα τερατουργήματα του παρελθόντος, που δεν την ήξερε ούτε η μάνα της, ακόμα δεν έπιασε το μέλι στα χέρια της το έγλυψε μέχρι τον πάτο μάλιστα με τον μάγκα της. Ε ρε Ελλάδα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γι αυτο πρεπει να παρακολουθουντε ολοι οι πολιτικοι ακουσες αβουλε Νικολακη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αραγε την παρακολουθουσαν; αν καποτε παρακολουθουσουν κατι Τζοχατζοπουλους κατι Μαντεληδες κατι Παπαντωνιου δεν θα τρωγαν με δεκα μασελες, και σημερα ας δουνε και κατι Παπασπιτουληδες που εχουν παρε δωσε με κατι ΜΚΟ με λαθρο και με αριστερες πουστιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠ ΤΟ ΒΕΛΓΙΟ ΨΑΧΝΑΝΕ ΕΔΩ ΚΑΙ 6 ΜΗΝΕΣ ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΑΠ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΑ ΠΗΡΕ ΕΤΣΙ ΠΗΡΕ ΚΑΙ Η ΜΠΑΛΛΑ ΤΟΝ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, ΚΑΚΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΕΞΗΓΟΥΝΤΕ ΟΛΑ, ΚΑΙ ΚΑΘΕΤΕ ΑΔΙΚΩΣ ΚΑΙ Τ ΑΚΟΥΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΤΑΡΑΓΚΟΥΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μηπως λεω μηπως ετσι εξηγητε η παρακολουθηση Ανδρουλακη απ την ΕΥΠ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μόνο το ΠΑΣΟΚ φταίει έχετε δίκιο όλοι οι άλλοι φουκαριαριδες είναι για ένα μεροκάματο ζούνε, καλά είστε πολύ γυδια τέλικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γίδι να πείς τον μπαμπά σου αγράμματε, που εκανε τράγο σαν τα μούτρα σου.

      Διαγραφή
  7. Είναι ο καπιταλισμός, ηλίθιοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News